Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Egy hónap alatt le tudok adni...

Egy hónap alatt le tudok adni 6 kilót? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

120 kiló vagyok, 167 centisen. Az utóbbi 5 évben figyelmetlen voltam, és sokat alkoholizáltam, olyankor pedig bezabáltam, + köztudott, hogy sokat lehet hízni ha alkohol mellett még eszünk.

Szóval, az alkoholt letettem, kalóriát számolom, cukrot minimalizáltam (egyedül csak a kávéba teszek) csoki, üdítő, kenyér kilőve. Átálltam a salátára, soványabb húsokra, nagyobb adag levesre, lassú étkezésre, napi 1,5-2 óra gyors tempójú sétára, illetve 8-9 órás alvásra. 1300-1500 kalóriát viszek be naponta, egyáltalán nem éhezem. Gyümölcsöt szinte mindennap eszem, főleg narancsokat, ananászokat, vagy almát, mandarint. Ügyelek a vízfogyasztásra, hogy levessel együtt meglegyen a napi 2,5 liter folyadékbevitel.

Ami “bűnnek” számít, az a rántott hús, de azt igyekszem ritkán és keveset enni. Kókuszzsírban sütöm, legtöbbször csirkét fogok enni amúgy is. Vacsorára 400-500 kalóriát viszek be átlagosan. 16-17:30 közt szoktam vacsorázni.

Lassan két hete tart a fogyókúra, és majd csak december végén állok rá a mérlegre.

Azért is kérdezem, hogy tudnék-e így fogyni, mert időnként eszem krumplit hetente egyszer, rizst pedig 2-3x is. Másfél tenyérnyi adagot képzeljetek el ezekből.

A bevitt energiát igyekszem mozgással hasznosítani.

Mit gondoltok?

2022. dec. 3. 12:10
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
0%
1 hét alatt is akár. Rendes étkezéssel és edzéssel.
2022. dec. 3. 12:21
 2/14 A kérdező kommentje:
Egy hét alatt azért erős volna. Egy hónap szerintem ami tartósnak ígérkezik, az is heti -2 kilót jelent. Gondolom a 3. hónapnál már csak heti egy megy le, de nekem az is jó, csak 8 hónap múlva már legyen valami emberi formám.
2022. dec. 3. 12:25
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

1 hét alatt 6kg lehetetlen, jól mondod.

Nem akarlak megbántani, (de gondolom te is tisztában vagy vele), hogy minél nagyobb a túlsúly, annyival hamarabb és könnyebb leadni. Úgyhogy ha egy heti -2kg nincs is meg, azért minimum heti 1 kilót simán leadhatsz, eleinte lehet lesz 1,5-2 között valahol.

8 hónap alatt nem ígérem, hogy eléred a célod, bár pontosan nem írtad le, hogy mi az. 60-70, esetleg 80 kiló? 80kg környékén már bizony nagyon lefog lassulni a fogyás, talán heti fél kg lesz. De ez még messze van, addig bőven jó amit csinálsz, kitartást:)

2022. dec. 3. 13:15
 4/14 A kérdező kommentje:
A célom, hogy minél kevesebb legyen a tömegem éhezés nélkül és mozgással. Ez 80 kg körül lesz.
2022. dec. 3. 15:05
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
1300-1500 kcal-val nehéz lesz megoldani az éhezés nélküliséget, mert így az elején még érthető, hogy nincs így, de egy-két héten belül simán előjöhet a farkaséhség.
2022. dec. 3. 16:01
 6/14 A kérdező kommentje:
Tényleg nem vagyok éhes, rosszul lennék ha többet kéne ennem.
2022. dec. 3. 16:54
 7/14 NTBS ***** válasza:
A cél reális.
2022. dec. 5. 17:10
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Ekkora feleslegnél az első 1 (akár 2) hónapban teljesen reális a heti 2 kg mínusz. Sőt ha tényleg nem mész 1500 kalória fölé akkor a 10 kg is meg lehet bár nem hajt a tatár.
2022. dec. 6. 01:39
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha rendesen számolod a kalóriákat akkor ehetsz rántott húst, feltéve ha ezzel nem léped túl a kalória kereted. Ez egy tévhit h csak csirkemell zöldség kombóval lehet lefogyni. Én férfi vagyok, 105 kilóról fogytam le 75-re úgy h heti szinten ettem vörös húsokat, kolbászt, téliszalámit, azért tehettem meg mert bele fért a kalória keretembe. Pl. Ha tudtam h este téliszalámit fogok enni akkor a vacsorát megelőző etkezeseim az átlagosnál kalória szegényebbek voltak h este bele férjen a szalami, persze nem egy rúd. És ezt bármivel meg lehet csinálni, pizza, rántott hús, a lényeg h ne lépd túl a kereted. Sokan kizárnak mindent amit szeretnek és aztán csodálkoznak h pár hétnél nem bírják tovább a diétát mert tarthatatlan, önkínzásként élik meg és az is.
2022. dec. 6. 01:48
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan ehetsz krumplit akár mindennap, óriási tévhit h a krumpli hizlal és tiltó listán kell lennie a diéta alatt. Én konkrétan 30 kilot fogytam (most kockás a hasam) és rendszeresen ettem és eszek is krumplit. A lényeg h ne olajba süsd ki mert akkor tényleg rengeteg kalóriát fogsz bevinni és egészségtelen is. De pl. a főtt krumplinak maximálisan helye van a diétában és egészséges életmódban. Vagy ha héjastól egészben alufóliába tekerve berakod a sütőbe a krumplit és úgy sütöd meg szintén teli találat. A krumpli 100 grammjában 77 kalória van, egyáltalán nem kalória dús és egészséges, tele van vitaminnal, jól telít. A sokak által istenített rizsben több a kalória mint a krumpliban és nem is telít el jobban. De ha nekem nem hiszel: [link]
2022. dec. 6. 01:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!