Melyik módszer a jobb? Mindent enni kalória kereten belül, vagy egészségesen enni számolás nélkül?
Tehát vagy van egy adott kalória keret, eszel mindent, de kiszámolod és az alapján tudod, hogy belefér e az adott étel.
Vagy nem számolsz, adagokat sem mérsz, csak nagyjából kevesebbet eszel, egészségesen, kb tudod, mi magas és mi alacsony kalória tartalmú és az alacsonyat választod.
Nektek melyik vált be jobban?
Élhető kcal keret mellett szerintem iszonyat nehéz mindent enni, mert nem laksz jól. Ha meg igen, akkor esélyesen nem fér bele. Nincs élvezhető mennyiség.
Én ezért is inkább azt nézem mit eszek. A beltartalom számomra fontosabb mint egy adott kalóriaszám.
Nagyon egyénfüggő is. Kinek a szervezetére milyen tápanyagtartalmú ételek milyen hatással vannak. Nem mindegy, hogy ha megeszem egy bizonyos adag ételt, hogy 2 óra múlva már kopog a szemem, korog a gyomrom az éhségtől, vagy csak 6 óra múlva kezdek éhes lenni. Én ezeket a hatásokat is megfigyeltem magamon attól függően mit ettem. Így nem is kimondottan kcal keretet figyelek, az csak ilyen legutolsó dolog.... Inkább a makrotápanyagokat, számomra azok fontosabbak, tehát az összetétel. És igen, alapvetően egészsegesebben eszem a mindennapokban, mert máshogy nem megy a dolog.
Köszi a válaszokat :)
Én 18 évesen lefogytam 4 hónap alatt 11 kilót úgy, hogy egészségesen ettem, futottam rendszeresen. Nem számoltam abszolút semmit, de csaló étkezés is annyi volt, hogy 4 hónap alatt összesen egy zacskó chips, egy tábla csoki, egy kókusz rúd meg egy étkezés a Mekiben. Igen így emlékszem :D Na de ez vissza is jött, egy idő után abbahagytam sajnos. Most vagyok 27 és most kalóriát számolok. Ebbe meg többször is beleférnek a fent említett dolgok, persze nem mindig, illetve nem egészséges, de deficitben vagyok úgy is, hogy Mekit is és csokit is ettem a héten. Ha épp nem eszem olyan sokat aznap, nem direkt, csak így jön ki, és látom, hogy ehetek még 500 kcalt, akkor simán megeszem egy sajtburgert, ami még el sem éri az 500-at. De még az elején vagyok, nekem könnyebb átállni így.
Csak érdekelt, kinek mi vált be :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!