Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Létezik, hogy valaki nem tud...

Létezik, hogy valaki nem tud már tovább fogyni, de közben még van rajta felesleg?

Figyelt kérdés
Akkor a módszer rossz, vagy tényleg van olyan, aki genetikailag képtelen vékony lenni és megállt a normál alkatnál kis felesleggel?
2022. nov. 16. 07:01
 1/6 anonim ***** válasza:
40%
Hallottam már ilyenről, de szerintem a végső következtetés levonása előtt érdemes szakembert megkérdezni.
2022. nov. 16. 08:14
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Nincsen ilyen. Ha valaki megpróbálna örökké kalóriadeficitben maradni, és a szervezet egy darabig tartó alkalmazkodása ellenére sikerülne is neki, akkor előbb-utóbb konkrétan meghalna.

Amit úgy szoktunk hívni, hogy az "utolsó kilók", azokat valóban nagyon nehéz eltávolítani (pont a szervezet alkalmazkodása miatt, és hogy ekkorra már valószínűleg minden erejével küzd a fogyás megakadályozása ellen, sőt, arra igyekszik, hogy hízzon).

Adott esetben ez különböző megközelítéseket, stratégiákat igényel, és mindenképpen nagy türelmet, de lehetséges.

2022. nov. 16. 08:38
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
---nem a fogyás megakadályozása ellen, hanem a fogyás ellen -- nyilván -- elírtam
2022. nov. 16. 08:39
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Attol fugg mit nevezel feleslegnek és attól is hogy egészséges e a fogyás.

A nőknek pl 22 szazalekos testzsir alatt lenni kifejezetten egeszsegtelen

2022. nov. 16. 09:03
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Nőknél az "utolsó kilók" leadása sokszor már a menzesz elvesztésével és termékenység lenullázásával jár.

Nagyon szép a vékony, izmos, szálkás nő, csak éppen a jógyrészük már rég nem menstruál, mert nincs megfelelő zsír-aránya hozzá.

Nekem ez a pont 50-51 kiló (a magasságomhoz mérten). Akkor hiába vagyok izmos, vékony, már kevesebb a súlyom (a tzs %, főleg), hogy normálisan működjek.

2022. nov. 16. 16:02
 6/6 anonim ***** válasza:

Persze, simán. Feltételezve, hogy egészséges normális kivitelezésű fogyásra gondolsz.

A /bármi áron/ fogyás ( pl koplalással, túlhajszolt, sanyargatott szervezettel, fáradtsággal, sok éhezessel) lehet hogy valamivel tovább fogyna az ember, csak épp nem lenne egészséges. És normális, egészséges embereknek élhetetlen is.

A testünk jelzi , hogy ha valami nem jó neki, érdemes figyelni rá.

Nekem pl 175cm-hez 67 kilón megállt a fogyásom közel egy éve. (3 év volt a fogyás). És bár jól érzem magam így, bmi és az orvos szerint is rendben vagyok, azért nem mondhatom, hogy nincs semmi feleslegem. Mégsem megy tovább a fogyás, a továbbra is tartott diéta és rendszeres sport mellett sem. Már csak súlyt tartok vele.

Nyilván ha elkezdenék eszetlen módon koplalni, megvonni azt az energiát amire szükségem van ahhoz, hogy érdemben működni tudjak minden téren az életemben, még lemehetne pár kg, de úgyse tudnám megtartani ezt hosszútávon, mert nem bírnám fizikailag. Szóval semmi értelme.

Egyik barátnőm 173cm és 74kg. 120ról fogyott le, és neki sem megy már tovább lefelé, 1,5 éve tartja ezt a lefogyott súlyt, sportol, edzőterembe jár, tartja a diétáját, és elfogadta hogy nem lett olyan vékony mint ami a divat. +Minden vizsgálati eredménye rendben van.

Jobb neki így, mintha belebetegedne ebbe és ne adj isten elkezdene éhezni és anorexiába vagy bulimiába sodorni magát.

2022. nov. 20. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!