Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Olvasd el és legyek egy...

Olvasd el és legyek egy elrettentő példa, ok?

Figyelt kérdés

en mostmar tudom h az en helyzetem remenytelen ezert szeretnem ha senki nem kovetne el az en hibam es lehet igy egy ket embert eszhez teritek.ezert szeretnem elmeselni az ordogi kort amibe en belekeveredtem. 20 eves vagyok 160cm 41 kg.ez mar indulasbol nem hangzik jol ugye? az eletem mindig vegig kiserte a dieta es a sport. szoval kover nem voltam soha hanem izmos. tavaly meg 50 kg voltam ami nem zsirbol allt. de sajnos amikor befejeztem a sulit es elkoltoztem otthonrol egy masik varosba az eletem egy remalomma valt. a munkahelyemen az elsodleges szempont a kulso ezert egyre jobban oda kellett figyelnem arra h mikor mit es mennyit eszem. eleinte az idohiany miatt nem igazan volt idom enni es le is ment 2 3 kg es ekkor eszrevettem h igy jobban tetszem mindenkinek. ekkor kezdodott minden. egyenes ut az oncsonkitas fele. ekkor meg eszre se vettem h mibe keverem bele sajat magam es szerintem meg most sem vagyok teljesen tisztaba aval h mit muvelek. a dietabol vegul komoly koplalas lett emellett meg intenziv sportolas aminek az eredmenye ez a 41 kg lett. a napi kajam vagy semmibol esetleg egy almabol all vagy valami zoldseg. mostmar retegek az elhizas gondolatatol is, de magamban barmit megtennek azert hogy enis normalisan ehessek es elhessek. de ez mar nem fog menni. mivel hogy egyedul elek nem is veszi eszre senki hogy mi tortenik velem. a koplalasom eredmenye hogy 3 honapja nem menstrualok es az utobbi hetekben az ajulasokig fajult az egesz. mostmar egy fel almatol is ugy erzem hogy jol vagyok lakva amit persze gyomor fajas kovet. ha esetleg veletlenul egy picivel tobbet ennek akkor a hasmenes is eleg gyakori. nagyon elszomorit hogy ide jutottam es tudom hogy ezert csak en vagyok a hibas. oszinten irigyelem azokat a lanyokat akik eltudjak fogadni magukat meg akar 10kg folosleggel is mert ok legalabb boldogok. en ,eg igyis dagadtnak latom magam.gyulolom magam hogy ennyire befolyasolhato vagyok hogy kepes voltam a sajat siromat megasni. mostmar tudom hogy nem erte meg mar rengetegszer eldontottem h megprobalok normalisan enni de ha veletlenul egy ket falattal tobb csuszik le a lelkiismeretfurdalas kikeszit. es nem erte meg. enis egeszsegesen szerettem volna elni csaladot akartam meg egy normalis eletet.es nem eri meg...ezt nem gyozom hangsulyozni.

kimondhatatlan hogy mennyi testi es lelki fajdalommal jar ez az egesz. ezert mindenki probaljon nem ebbe a hejzetbe kerulni es nem atesni a lo masik oldalara:(

remelemsikerult egy ket embert eszhez teritenem...

2010. szept. 29. 05:04
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
87%

A paleolit f*szságot szerintem ne keverjük ide. RÉGÉSZEK megmondták, hogy SEMMIT nem tudnak a paleolit korról és táplálkozásról, úgyhogy szerintem maradjunk annyiban, hogy divat.

A kérdezőnek orvosi segítségre van szüksége, azonnal!

(És ne almát egyél, hanem bármi mást, banánt, barackot, szőlőt, mert az alma savas, azért fáj a gyomrod annyira. Nekem semmi bajom, de az alma az egyetlen kaja, amit én se bírok megenni. Éhgyomorra nem jó!)

Gyógyulj meg. De orvost!!! Tényleg!

2010. szept. 29. 09:56
 12/20 anonim válasza:
87%

Kedves kérdező, végig olvastam amit írtál, és hasonlónak tartom az én történtemet a fogyással kapcsolatban.Én már kiszálltam ebből az egészből, és szinte normális életet élek.

Ez kb 2 éve történt, mikor már közel 60kg voltam, a 162 cm-hez.Titkárnőként dolgoztam egy cégnél, kényelmes munka volt.Ha nem ettem semmit, nem tudtam gondolkodni.Ha ettem valamit, már híztam is, mivel nullát mozogtam(nem volt rá időm, mert munka mellett itthon tanultam az egyetemre).

Emlékeztem, hogy anyukámnak fiatalkorában felírt a doki egy gyógyszert, amivel rövid idő alatt sokat fogyott.Kérdeztem anyutól, hogy mért hagyta abba a szedését, és elmondta, azért mert nem volt tőle normális.Gondoltam magamba, ez engem nem akadályozhat meg, és utánna kerestem a neten, meg is találtam.Persze az Adipexről van szó.

Meg is rendeltem, titokban elkezdtem szedni.Rohamossan fogytam tőle, éhség érzet nulla volt, ez jól is hangzik.De sajnos teljesen lelki és idegbeteggé váltam tőle.Éjjelente nem tudtam aludni, fel voltam pörögve, de mégis olyan voltam mint a mosott sz*r.Az agyamban mindenkiről csak rosszat feltételeztem, a családomban mindenkit bántottam, bármikor sírni tudtam volna bármiért.Szval teljesen depresszióssá váltam.Akkor jöttem rá, hogy le kell állnom, mikor 48kg voltam, és az utcán nem ismertek meg a barátaim.Mikor már nevetni sem tudtam semmin, és teljesen magamba voltam zuhanva.Egy hárpia voltam magyarul.Még a hatását a mai napig érzem ennek a szernek, hiába telt el 2 év, még nem vagyok önmagam, hajlamsossá váltam a depresszióra 24évesen, de felismerem a problémám.Az tette valamennyire helyre azt életem, hogy a titkárnői állásom megszűnt, és akkor elhatároztam, hogy nekem el kell mennem ebből a környezetből.Kimentem külföldre szobalányként dolgozni tavaly, pontosan 1 éve közel 60 kilós voltam akkor.A sok munka , a környezet, az osztrák kaják, teljesen átformáltak.Mikor haza jöttem 1 hónapja, 49kg lehettem, de ez a munka és a jó erőlétnek köszönhető.

Most itthon vagyok 1 hónapja, és várom mikor mehetek már vissza, mert kezdek visszaesni a depibe, mert haszontalannak érzem magam, pedig van pénzem, és lehetenék szépen, de a depresszió értem nyúl, és tudom ez az adipex hatása még mindig rám.

Sztem neked is környezet változásra van szükséged, egészségesebb környezetre, ami elterelné a figyelmed a külsődről.Ha beszélsz nyelveket, vedd a táskád, és próbálj ki valami újat.

Ha nem akarsz erős fizikai munkát végezni, menj el Aupair-nak.1 év és helyre tesz!!Én se mondtam el a családomnak, hogy akkoriban mi történt velem, szval tudom, hogy kilátástalannak tűnik.

Remélem sikerül összeszedned magad, és csak élnmi simán az életed.24/L

2010. szept. 29. 10:30
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

7:49.

"behaltam"! De remelem,hogy tulfogod elni!

22 eve nem elek otthon es a tapasztalataimmal szeretnek segiteni, mint a jelenlegi esetben is.

A gond az, hogy naponta 3 nyelven kell tarsalogni, es a gepen, vagy itthon tudok magyarul, de egyebkent foleg angolul is arabul, igy valoban neha nehez osszeszedni azt, amit leszeretnek irni,

de koszonom, hogy figyelmeztettel.

2010. szept. 29. 11:32
 14/20 anonim ***** válasza:
83%

Szia... :( sajnálom, hogy ez történik veled.

Azt kell hogy mondjam, hogy kezdek hasonló cipőben járni veled. Én is 160 cm, de még 48 kg.... de most is koplalok.

Mindjárt dél, de a hütöben csak a saláta vár.... és azonkívül semmit nem terveztem ma sem enni.

Nekem is lelkiismeret furdalásom van, ha valamit megeszek a salátán kívül. Ma reggel megettem egy zsemlét mert mert nem bírtam már ki, és szinte felfaltam, jól esett , de ahogy megettem, megbántam. Igy vagyok vele 1 hónapja, ha rendesen eszek akkor utána megbánom és eldöntöm hogy ez volt az utolsó, és örökké méregetem magam, reggel, este, napközbe ha lehetőségem van rá. Ha pár száz grammal több vagyok már fel tudnék robbani. Félek hogy beteges már....

Köszönöm, hogy megosztottad velünk. Nagyon rendes vagy! Vigyázz magadra. És hízz fel pár kg-ot. Legalább legyél annyi amennyi én. Elég vékony vagyok így is....

2010. szept. 29. 11:56
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Valóban, az alma savas, de lehet enni, csak pl. úgy, ahogy én gyomorrontásra (hányás után is akár) szoktam, lereszelve darált keksszel összekeverve pépesen (néha még fahéj is kerül hozzá), így könnyű, és segít a bélflórát helyreállítani. De persze ez csak az első lépés, hogy tudj enni.
2010. szept. 29. 12:00
 16/20 A kérdező kommentje:

nagyon szepen koszonom a kedves hozzaszolasokat. annyira jol esik hogy annyi hasznos tanacsot kaptam. igen az alma tudom h savas ezert is eszem mert az bar segit az emesztesben mert mivel hogy alig eszem alig van szekletem de ha almat eszek akkor egyszerubb. regen hashajtotam is ami eredmenye az volt amikor lealltam h kb 2 hetig ki se jott mahgatol semmi. szerencsere ez mar megoldodott de az is igazi szenvedes volt.sajnos itt nalunk nem igazan tudok rola hogy lenne dietetikus aki segiteni tudna. kornyezetet valtani meg az en helyzetemben sajnos lehetetlen bizonyos okok matt.nagyon remenykedek hogy hatha meggyogyulok. es ami meg a legrosszabb hogy nem tudom miert alakult ki az bennem hogy szegyenlek masok elott enni. olyankor mindig az jut eszembe hogy most biztos azt gondolja hogy igyis mekkora es meg most is tomi magaba a kajat:( olyan rossz. eskuszok nekem az etel olyan mintha egy folosleges dolog lenne es csak arra jo malacokka valljanak az emberek. ezentul megproblok napi szinten bar 1x enni kezdesbol. de szerintetek melyik kevesbe hizlalobb? egy zoldseg leves vagy egy salata ontet nelkul? melyik konnyebben emeszthetobb?? es igy kezdesbol melyiket egyem inkabb?? remelem lemegy a torkomon:(

tenyleg koszonom a segitseget

2010. szept. 29. 16:30
 17/20 anonim ***** válasza:

Szegény kislányka:( Legjobb lenne,ha szépen emelnéd a kaja adagod.Napi5x egyél inkább keveset csak egyél.Szedj vitamint és azonnal fordulj orvoshoz amíg nem késő.Én is voltam ilyen helyzetben hülye 15évesen.De nekem a szüleim időben észrevették a dolgot.

Szóval fel a fejjel és harcolj!!!!!

2010. szept. 29. 17:01
 18/20 anonim ***** válasza:
igyál fehérjeturmixot vagy banánshake-t az segít visszaállni az evésre. sok sikert:)
2010. szept. 29. 17:37
 19/20 anonim ***** válasza:

Neked nem is szabad egyszerre sokat (normális mennyiséget) enni hirtelen, mert nem is a súly miatt, hanem az emésztőrendszered nem bírná feldolgozni hirtelen a nagyobb adagot, kb. olyan állapothoz tudnám hasonlítani, mint mikor valaki kiszáradással kórházba kerül infúzióra, és nem bír megenni semmit, és csak apránként tud egyre többet.

Valami könnyen emészthetővel próbálkozz eleinte, még azt is meg merném kockáztatni, hogy egyél pépeset, mert azt könnyebb emészteni.

Darált keksz reszelt almával összekeverve, banánturmix, nekem az egyik kedvenc (nem megterhelő, nem hízlaló, de laktató) diétás kajám főtt csirke hús, főtt répával és főtt krumplival összenyomkodva (húslevesben szoktuk megfőzni ezeket, és máris van 2 fogás).

2010. szept. 29. 17:52
 20/20 A kérdező kommentje:
hat az biztos hogy ha most egy szelet zsiros rantott hust szeretnek legyomoszolni tuti h kikeszulne a gyomrom megjobban. az orvos meg tenyleg kivan csukva mert itt nincs olyan aki segithetne. es se csalad se senki nincs mellettem. csak remenykedni tudok hogy fokozatosan jobbra fordul minden. es tenyleg senki ne legyen olyan balf.sz..mar bocsi a kifejezesert...mint en
2010. szept. 30. 03:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!