Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 85kg testsullyal lehet gyomors...

85kg testsullyal lehet gyomorszűkítő műtétre vagy hasonlóra menni?

Figyelt kérdés

2022. nov. 8. 15:34
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Szerintetek a Challenge étrend persze a "feherjek" nelkul jo lehet?

1300kcal kb.

Az etrend fenn van a neten

Feherje helyett mondjuk ennek egy yoghurtot vagy jobb minosegu feherjet.

2022. nov. 9. 16:20
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Az 1300 kcal egy tizenéves gyereknek elég, mindenki másnak koplalás!

Az étrend meg borzasztó nagy hülyeség, az összetétele is meg a mennyiségek is katasztrófálisak, emellett nem minden nö és nem minden férfi egyforma méretü, már csak ezért is eszetlenség.

Inkább keress egy kalóriaszámoló appot (pl kaloriabazis.hu, yasio, stb) állíts be magadnak egy normális keretet (a súlyodhoz legalább 1800 kcal kell az egészséges fogyáshoz) és egyél mindenfélét, csak ne zabálj.

2022. nov. 9. 18:58
 13/19 NTBS ***** válasza:
Igen, de teljesen feleslegesnek tartom.
2022. nov. 10. 15:50
 14/19 anonim ***** válasza:
13-as: ne írj hülyeségeket, ilyen súly esetén NEM VÉGEZNEK ilyen mütétet!
2022. nov. 10. 19:10
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy ha jelen állapotodban nem tudsz következetes maradni akkor a műtétig sem jutsz el, nem hogy tényleges eredményig. Pl kötelező előtte a szigorú diéta. Anélkül meg se csinálják. Utána pedig értelemszerűen borzalmasan nehéz a felépülés. Eleinte egyáltalán nem tudsz enni, utána csak pépeset, kis adagokat. Idővel egyébként visszaáll, és tudsz majd rendesen enni, és "rossz" hír, hízni is. Némi utána járással bőven találsz rá példát, hogy egyesek hiába estek ezen át, ugyanúgy tovább híztak, egy kezdeti fogyás után. A gyomorszűkítés nem varázslat, nem oldja meg a gondjaidat. Pusztán egy eszköz, segítség olyan embereknek, akiknek az életük már kb veszélyben van a túlsúly miatt, így kb minden nap számít, és a folyamat felgyorsítására alkalmazzák. De befektetett energia nélkül nem fogsz fogyni azzal sem, csak az elején, mikor fizikailag képtelen vagy enni.

Az ilyen mindenféle challenge diéták, meg egyéb baromságok helyett inkább egy kiegyensúlyozott étrendet alakíts ki. Menj el szükség szerint dietetikushoz, személyi edzőhöz, pszichológushoz. A műtét árából simán kijön annyi időre, amíg magadtól is menedzselni tudod.

2022. nov. 10. 21:33
 16/19 anonim ***** válasza:
Megtanulni keveset szedni, vagy meghagyni. A gyomor jelzések kezelése: ~ 25 % valós éhség, a többi csak jelzés. Azt le kell nyugtatni egy-egy negró v. kis kocka csoki, valami hasonló. 12 órába beosztani a kb 5 étkezést. Sok ember azért is hízik el mert vagy 20 órán át eszik, vagy csak 3-4 órába sűríti az étkezést. Bővebben - [link]
2022. nov. 14. 19:41
 17/19 anonim ***** válasza:
90%

Igen csinálnak műtétet, csak nem mindegy melyiket. Több féle van, de nem hiszem, hogy lenne felesleges 2-3millió forintod rá, ha van is szerintem költsd egészséges ételekre,esetleg kondiberletre. Én is gondolkodtam rajta,marmint a műtéten 78kg vagyok..de rájöttem ha összeszedem magam simán leadom.

Challenge pedig egy nagyon rossz étrend, én csináltam a fehérjékkel meg a kapszulaval együtt. Inkább az visz előre hogy ne hagyd abba, hogy mennyi pénzt kifizettel. Borzalmasan unalmas,egyhangú étrend, de ha úgy gondolod tudnád tartani próbáld meg. Heti 1kg-t tuti fogyni fogsz vele.

2022. nov. 29. 00:02
 18/19 anonim ***** válasza:

Nekem volt gyomorszűkítő műtétem 3 éve.

Van egy BMI index határ, ami alatt nem végzik el. Szerintem egyeztess konzultációt egy orvossal.

2023. ápr. 5. 09:31
 19/19 anonim ***** válasza:

Ha éhes vagy igyál 2-3 dl vizet. Az étkezési udőpontokat ratsd szigorúan. Nincs nasi. Kezd el mozogni, az us emeli a vércukot szintet, kevesebbet fogsz enni.

#16 nagyon jól irta.

Ezzel a súllyal fyomirszűkítő műtét felesleges. Anbak is vannak ám komoly mellékhatásai!

[link]

2023. ápr. 5. 12:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!