Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért nem tudok egyszerűen...

Miért nem tudok egyszerűen visszafogyni??

Figyelt kérdés

Nem vagyok egy nagy darab ember, 156 cm és jelenleg kb 49 kiló. Kb fél éve 44-45 voltam, és bár lehet ez kevésnek hangzik, de akkor néztem ki igazán jól, szálkásan, eleget ettem, jó volt az étrendem, az edzéstervem. Nyáron kicsit felszedtem ezt a pár kilót, meg kevésbé figyeltem oda a kajálásomra, és valszeg lényegesen nagyobb mennyiségű kalóriát fogyasztottam egy nap. Szeptember óta sokkal jobban odafigyelek, mert belenéztem a tükörbe, és egyszerűen utáltam magam emiatt. Nem néztem ki jól, az alacsonyságom miatt a lábaim is elég rövidek, és olyan husis, nagy lett a combom is, és sajnos eléggé meglátszik ez a pár kiló is. Hiába figyelek azóta oda, kevesebbet eszek nyárhoz képest, figyelek a fehérjebevitelre, az egészséges ételekre, a sok folyadékra, kitartóan edzek heti 5x is, és egyszerűen nem mozdul a súlyom sehova, és a centiket lemérve is hát meglátszik a hízás. Egyszerűen nem tudok visszafogyni, nem tudom elérni azt az alakot, ami pár hónapja volt, és kezdek olyan szinten magam alatt lenni, hogy nem tudom, mit tegyek... valakinek van valami tanácsa? Vagy ez a 2 hónap nem volt elég arra, hogy elérjek valami eredményt? Nem vagyok túl korlátozó, nem koplalok, tényleg csak odafigyelek az egészséges életmódra, de borzasztóan lehangol, hogy semmit nem változtam, pedig mindent megtennék, hogy újra olyan alakom legyen, mint volt... undorodom a combjaimból is, ha tükörbe nézek.

Legyek még türelmesebb és kitartóbb, vagy mégis mit rontok el?

2022. nov. 3. 17:23
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom a kerdezo no. Noknel nem ugy megy az izomepites, meg kell kuzdeni vele rendesen, plusz gondolom az etrendje se olyan, ami ezt tamogatna kifejezetten.

A 6-os leirta az igazsagot, a kerdezo helyeben elolvasnam szazszor, aztan keresnek egy jo pszichologust.

2022. nov. 3. 22:13
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
153 cm, 52-53 kg, a hétvégén vettem egy 25-ös farmert, aminél kisebb felnőtt méret nem nagyon van. El tudom képzelni, milyen kövér lehetsz akkor te. Rajtad kívül senki nem látja a 4 kg hízást, ilyen alacsonyként se. Hagyd az 1400 kalóriás hülyéskedést, egyél és eddzél rendesen, sokkal jobb érzés erősnek lenni, mint a lehető legvékonyabbnak.
2022. nov. 3. 22:57
 13/19 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem, te bolond vagy. Ez a maglátásom így hirtelen. Még pár hét, ha így folytatod és mehetsz a kórházba.
2022. nov. 4. 06:12
 14/19 anonim ***** válasza:
82%

11. Nem, nem feltétlenül írta le az igazságot. Lehet, hogy igaza van, de ti mind, akik testképzavarosnak állítjátok be, honnan tudjátok? Láttátok a kérdezőt?

Egyáltalán elolvastátok, hogy mit írt vagy hogy hány centi?

44-45 kilósan jól érezte magát, jól nézett ki (igen, a saját megítélése szerint, de ne nézzünk már mindenkit rögtön hülyének).

Hízott 4 kilót, így már nem érzi jól magát - az eredeti testsúlyának majdnem a tíz százalékát felpakolta. Ti mennyire örülnétek ennek, ha 10%-al nehezebbek lennétek (és nem izom lenne?).

Hadd ítélje meg a saját testét, és igenis látszik 10%, több ismerősöm van, aki hasonló magas, kb. ennyi kilók, mert rengeteget sportolnak, és a szálkás kinézetet részesítik előnyben.

Szóval első körben ne bolondozzunk le senkit. (10-es voltam).

Annyit még elfelejtettem kérdező (ha még benézel ide), hogy igyekezz optimalizálni az alvásodat és a stressz.szintedet, ott is elcsúszhat a dolog.

2022. nov. 4. 09:09
 15/19 anonim ***** válasza:
Ez is hülyeség, mert a szálkásodás nem tartható hosszú ideig. Az csak egy rövid állapot, mint a kondis edzések. Ha ott is valami sérülés, betegség miatt kihagysz, akkor ennyi volt... Nehogy azt higgye bárki is, hogy ha lefogy, akkor élete végéig úgy is fog kinézni.
2022. nov. 4. 09:50
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, mennyire szálkás, és kinek mit jelent a szálkás. És igen, ha lefogysz, meg lehet tartani, ez is a célja nyilván mindenkinek (normális testzsírszázalékon persze).
2022. nov. 4. 10:01
 17/19 A kérdező kommentje:
Igen, pont ezt nem értik sokan, hogy jaj 4-5 kiló mit számít... valóban egy 90-100 kilós embernek lehet nem sokat, de nekem ez eléggé meglátszik az én méreteimmel nézve. És nagyon zavar is... a ruháim is látványosan másképp állnak rajtam. Bármit megtennék, hogy olyan legyek mint voltam
2022. nov. 4. 14:33
 18/19 NTBS ***** válasza:
Nem vagy kalóriadeficitben.
2022. nov. 4. 17:29
 19/19 A kérdező kommentje:
De akkor nekem megis mennyi a deficitem?? Hiaba szamoltam ki ezerfele kalkulatorral, akkor megis mennyit egyek? Ha ezek szerint egyik sem jol mutatja...
2022. nov. 4. 23:34
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!