Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Binge eating disorderből...

Binge eating disorderből anorexiába?

Figyelt kérdés

Azért azt leszögezném, hogy nem vagyok diagnosztizálva, csak így rövidebb volt leírni a címet, viszont világ életemben jellemző volt rám a túlevés, csak néha vannak jobb periódusaim. Általában 2-3 évig vagyok kövér, majd lefogyok és 2-3 évig vagyok normál alkatú, majd kezdődik az egész elölről. Azonban most elkezdtem inkább anorexiás tüneteket produkálni. Még semmi súlyos, de ezek vannak:

Most elsőfokú elhízott vagyok és kb 20 kg feleslegem van. Kb fél éve beszóltak elég durván (utoljára gimiben csesztettek miatta) a súlyomra, akkor az nagyon megviselt és azóta néha rám jött egy gondolat, amikor éhes voltam, az visszhangzott a fejemben, hogy "normális ember nem éhes". Így párszor vissza tudtam fogni az evést, de ilyenkor nem az volt, hogy ebéd idő van és enni akarok, hanem ilyen fölösleges evésről volt szó. Aztán most az elmúlt hetekben történt velem egy rossz dolog, aminek hatására nem volt étvágyam többször. Én mindig ennék alapból, meg is teszem, de most pl egyik nap délután 5-kor ettem először. Ami miatt én nem aggódtam, sőt, örültem neki. Mindig örülök, ha nincs étvágyam és nem eszem. Úgy érzem, jót tesz nekem, nem árt, mert dagadt vagyok, sőt inkább hasznos, ha nem eszem annyit. De ezek a keveset evős napok nem voltak elegek, semmit nem fogytam. Úgyhogy rosszul is érzem magam emiatt. Egyébként fizikai betegségem nincs, voltam labor vizsgálaton, rendben vannak az értékeim.

Előfordulhat, amit a címben írtam? Illetve szeretnék tanácsot is kérni, hogy lehet ezt még az elején megfogni, mert most még tudom az eszemmel, hogy ez nem jó így, de már kezd nem érdekelni, előrébb való nekem, hogy fogyjak, mint maga a módszer.

2022. nov. 2. 15:45
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Pszichológus, mert mindkettő egy másik probléma kivetülése, trauma elnyomása, káros megküzdési mód. Mivel mindkettő az ételhez való egészségtelen hozzáállásból fakad, ezért át lehet esni egyikből a másikba. Volt egy lány, akit a túlsúly miatt gyomorszűkítésnek vetettek alá, majd ő is anorexiás lett, azért került kórházba.
2022. nov. 3. 11:21
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Persze, simán lehet. Pszichológus felkeresése, mert mindkét betegség a lelki nehézségek testi kivetülése.
2022. nov. 4. 16:40
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
En kaptam AN diagnozist, de utana fel evvel kb nalam elkezdodott egy massziv binge időszak. Szoval siman lehet forditva is. Mindenhogy szivas:(
2022. nov. 5. 22:42

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!