Leves diéta működhet, lehet vele jól szálkásítani?
Eddig mindig abbahagytam a szálkásítást, 97kg-os testsúlyomhoz 2300kcal-al próbáltam, de állandóan éhes maradtam és nem bírtam.
Ma viszont eszembe jutott egy ötlet: leves diéta
Serpenyőben kevés olajon megpirítok hagymát, fokhagymát és csirkemellet, teszek hozzá egyéb zöldségeket, pl.: répát, brokkolit, paprikát, majd tovább pirítom és felöntöm vízzel. Fűszerezem, teszek bele kockára vágott sima/édes burgonyát és összefőzöm.
Ebbe nincs sok kalória, viszont zöldség és hús van benne, mivel leves ezért sok a folyadék is, rendesen eltelít, nem maradok éhes. És mivel nem sok a kalória benne, ezért akár mást is tudok enni mellette, talán még egy kis gyors kaja is belefér a maradék napi kalóriakeretbe.
Mit gondoltok erről, működhet a dolog, jó dolog ha a főételeimet levesként készítem el?
Ki mondta, hogy szálkás vagyok? kb. 20% a testzsírom, 85kg leszek ha leszálkásítok, ekkor lesz 10% testzsírom 189 cm-hez.
A gyorskajával meg mi a gond? Ha belefér, akkor lehet enni, a napi kalória számít, nem pedig az hogy mit eszel.
Már pedig ha csinálok 2 liter vízből meg 1kg anyagból (hús/zöldségből) levest nem hiszem, hogy éhes maradok és egy ilyen leves max 1000 kalória, a reggeli zabpehely gyümölcsmixxel, magvakkal, stbb..-vel max 500, még mindig marad 800 szabad kalóriám, miért ne töltheteném ki ezt a kalóriát olyan kajával amit szeretek és finom, pl. gyors kaja? Nem versenyre készülök, hogy csak csirke + rizs + brokkoli kombón éljek egésznap. Amíg a kalóriakereten belül vagyok le fogok fogyni. Eddig nekem csak az volt a gondom, hogy 2300 kalóriával éhes maradtam.
Rendben, köszi a megerősítést, akkor így fogom csinálni.
#2, neked ment a zöld, #1-nek a piros.
Miért ne lehetne vele szálkásítani?
Tegnap kipróbáltam amúgy, csináltam levest, 4 liter lett az egész, alig bírtam megenni, és kalóriából 2300 helyett csak 1700 ment le, tehát működik, nem maradok éhes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!