Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mi az ami megvan a vékony...

Mi az ami megvan a vékony emberek életében, de a kövérekében nincs?

Figyelt kérdés
A véleményetek érdekelne. Én bevallom egy kövér nő vagyok. Azt gondolom valami hiányozhat, ami másoknak megvan. Nem tudom pontosan mi lehet az. 156 cm/ 72 kg. Az ikertestvérem 157 cm/ 52 kiló. Traumatikus gyerekkorunk volt. Nekem az étellel nincs egészséges viszonyom, neki meg igen. Ha elém teszik a kedvenc ételeimet, akkor addig eszem amíg semmi se marad a tányéron. Neki még csak nagyon kedvenc étele sincs, nem, hogy kedvenc ételei. De ha mégis akad fogára való étel, nem habzsolja be mindet ha nem éhes már. Nagyon ritka, ha “ megkíván” valamit. Nálam mindennapos. Hogy a francba lehet az, hogy mindenben hasonlítunk, de nekem nincs egészséges viszonyom az étellel? Mindig arra gondolok, ha lemondok egy szelet sütiről, hogy mekkora veszteség ért, és van bennem egy kényszer, hogy megegyem. Aztán beadom a derekam és dupla annyit eszem belőle, mint amit eredetileg akartam. Sokszor addig eszem, hogy nagyon fáj a hasam. De ha nem eszem meg, akkor más megeszi, és azt nem bírom elviselni. Tudom nem vagyok normális teljesen. De nem tudok mit tenni, kényszert érzek. Sose sikerült még egyetlenegy diéta sem … Mi hiányozhat nekem, ami neki megvan, mikor ugyanazon mentünk keresztül?
2022. okt. 12. 17:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
94%
Annyi,hogy szàmàra az ètel csak tàplàlèk,nem tekint rà vigaszkènt meg nem fèl,hogy eleszik előle
2022. okt. 12. 17:54
 2/12 anonim ***** válasza:
12%
Sorolom, amit fogyás után tapasztaltam magamon: depresszió, kirepedezett bőr, gyomorfájdalom, télen hidegrázás, izomláz a sok béna edzéstől, anyám kifakadása, rokonok álmélkodása. És még sorolhatnám az egészet. A boldogtalanság az rendszeressé vált. És kénytelen voltam olyan vackokat zabálni, mint a saláta. Amitől azóta is undorom van. Lógó bőr, amitől nem lehet megszabadulni, beesett arc, karikás szemek.
2022. okt. 12. 18:16
 3/12 anonim ***** válasza:
52%

Voltál már kivizsgáláson? Pl cukorterhelés, pajzsmirigy.

Nekem ir em van és amíg nem a megfelelő diétát követtem addig sikertelen volt az összes próbálkozásom. Folyton ettem volna szinte hasfájásig. Mióta kezelve van azóta megszűntek a falásrohamok. Néha kívánok meg csak valamit de szerintem az normális.

Szóval érdemes lenne utána járni a dolgoknak.

2022. okt. 12. 19:24
 4/12 anonim ***** válasza:
91%

"És kénytelen voltam olyan vackokat zabálni, mint a saláta."

Miért vacak, és miért voltál kénytelen? Fegyvert tartottak a fejedhez, hogy neked kötelező csak salátát enni, és úgy lefogyni? Vagy bedőltél a Femina.hu-nak, meg a szomszéd néninek, hogy csak salátával lehet lefogyni? Kalóriaszámolás nem volt meg, igaz?

2022. okt. 12. 19:25
 5/12 anonim ***** válasza:
78%

Neked az étel az örömforrásod, kompenzálsz vele. Szerintem keress fel egy pszichológust és keress más örömforrást, mint az étel.

Ami a legtöbb vékonynál megvan, és ha nem genetikailag olyan, hogy bármit eszik sose hízik, azt úgy nevezik, hogy mértékletesség. Tud mértékkel enni és tudja magát kontrollálni, tud nemet mondani pl. sok mindenre.

2022. okt. 12. 19:27
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

nagyon magamra ismertem miközben olvastam amit írtál

én úgy gondolom, hogy kezdetekben unalomevés volt, illetve vigasz is volt valamilyen szinten számomra

illetve az én családom mindenre nagyon sajnálja a pénzt, kivéve a kajára, és pl egy családi program is az, ha elmegyünk enni, szóval nekem minden gyerekkori jó emlékem valamilyen formában az evéshez kötődik

pl ha sz*r napom volt suliban, nem egyszer volt hogy hazamentem, és elkezdtem sírni amiért nem olyan kaja volt otthon amit szeretek, vagy szívesen ettem volna pl anya pörköltet főzött bolognai helyett..stb

most már felnőttként inkább megmaradt berögződött rossz szokásként, nagyon sokszor próbáltam lefogyni, most is épp fogyókúrán vagyok meglepő módon :D de sosem sikerül

2022. okt. 12. 19:43
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Pszichológus tud segíteni hogy más örömforrást is találj az életedben.
2022. okt. 12. 20:41
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
116 kilósan a libidóm a béka segge alatt volt, most 91 kilógrammal egy héten többször szexelünk a párommal, mint anno fél év alatt összesen. Vagy pl nem vagyok fáradt egész nap. Hasonló problémám volt, mint neked. Az étel volt a piramis csúcsa, minden gondolatom ekörül járt. Reggeli után már azon gondolkodtam mit kéne enni délben és hogy a boltból melyik csokit vegyem meg tízóraira. Nekem úgy sikerült lefogyni és még jelen pillanatban is fogyok, hogy elkezdtem sétálni mindennap 1-2 órát. Aztán amikor már rendszeressé vált (kb egy hónap után) 4 csoki helyett csak 2t ettem meg. Aztán 2 hét múlva már csak egyet. Jelen pillanatban csak akkor kívánok csokit/chipszet amikor meg fog jönni, ilyenkor szoktam is. Lényeg, ne gondolkodj fogyókúrában. Gondolkodj életmódváltásban. Sokszor az a probléma, hogy lefogysz 10kilót aztán megint elkezded enni azokat az ételeket, amiket fogyókúra előtt ettél és aztán az vissza is jön
2022. okt. 12. 21:04
 9/12 anonim ***** válasza:
88%

35 kilót fogytam, életem legjobb döntése. Amit nyertem

Egészség

- egeszseg

- küllem

- tudok a busz után futni

- nem hullik a hajam, körmöm stb mert elég vitamint eszem, változatosan

- azt hittem hogy normális hogy minden étkezés után fura diszkomfortérzet van a hasamban, de az egészséges eletmod óta teljesen eltűnt

- magas helyett alacsony a vérnyomásom, pulzusom (ez hosszútávon igen nagy előny)

- enyhült a térd és derékfájdalmam

- nőttem 2 centit a tartásjavitástól (edzek is), magasabbnak tűnök

- el tudok menni baráti társasaggal kirándulni, biciklitúrázni stb

- rengegeg orvosi dícséret (enyhult pl a refluxom, a post xovid tuneteim, kb az egeszseg minden teruleten javulas van, amirol nem hittem hogy lehetséges)

- haza tudok cipelni akár 40 kg bevásárlást egyszerre

- lépést tudok tartani a 6 éves unokahugommal gyorsasagban és energiában is

Külső

- nem kell megnéznem minden.nap hohy slankító ruhát vegyek fel, csak hogy tetsszen, mert mindenben elégedett vavyok magammal

- csökkent a lábméretem, mert onnan is ment le zsír, így hoaszra is megfelelő a cipőm, kevesebb lábfájás

- vannak a méretemben karkötők, gyűrűk

- beleférek a székbe a buszon, repulon, vonaton, vendégsegben stb

- bármelyik boltban kapok a méretemben ruhát

- sok bók másoktól

Lelkileg

- óriás magabiztossag, határozottság

- nem érzem higy el kell rejteni magam sem külsőleg sem belsőleg

- sokkal többet mosolygok

- merek kísérletezni életmódokkal, stílusokkal, ami szabadabbá tesz

A legnagyobb hiba hogy 22 éves koromig vártam a fogyással. Bárcsak 14 évesen kezdtem volna. Annyival jobb életem lett vna gimiben, egyetem első éveiben stb

És ez csak ami 5 perc alatt eszembe jutott

2022. okt. 13. 12:54
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Te érzelmi evő vagy, ezen csak pszichológiai tréning segíthet, ami alatt kiderül, milyen traumákat akarsz így elnyomni, aztán pedig fel lehet dolgozni. A problémáid gyökere a lelki állapotod, a súlyod csak ennek folyománya.

Testvérednek vagy más megküzdési módszere van, vagy már feldolgozta a történteket, így nincs lelki késztetése.

2022. okt. 13. 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!