Mi az ami megvan a vékony emberek életében, de a kövérekében nincs?
Voltál már kivizsgáláson? Pl cukorterhelés, pajzsmirigy.
Nekem ir em van és amíg nem a megfelelő diétát követtem addig sikertelen volt az összes próbálkozásom. Folyton ettem volna szinte hasfájásig. Mióta kezelve van azóta megszűntek a falásrohamok. Néha kívánok meg csak valamit de szerintem az normális.
Szóval érdemes lenne utána járni a dolgoknak.
"És kénytelen voltam olyan vackokat zabálni, mint a saláta."
Miért vacak, és miért voltál kénytelen? Fegyvert tartottak a fejedhez, hogy neked kötelező csak salátát enni, és úgy lefogyni? Vagy bedőltél a Femina.hu-nak, meg a szomszéd néninek, hogy csak salátával lehet lefogyni? Kalóriaszámolás nem volt meg, igaz?
Neked az étel az örömforrásod, kompenzálsz vele. Szerintem keress fel egy pszichológust és keress más örömforrást, mint az étel.
Ami a legtöbb vékonynál megvan, és ha nem genetikailag olyan, hogy bármit eszik sose hízik, azt úgy nevezik, hogy mértékletesség. Tud mértékkel enni és tudja magát kontrollálni, tud nemet mondani pl. sok mindenre.
nagyon magamra ismertem miközben olvastam amit írtál
én úgy gondolom, hogy kezdetekben unalomevés volt, illetve vigasz is volt valamilyen szinten számomra
illetve az én családom mindenre nagyon sajnálja a pénzt, kivéve a kajára, és pl egy családi program is az, ha elmegyünk enni, szóval nekem minden gyerekkori jó emlékem valamilyen formában az evéshez kötődik
pl ha sz*r napom volt suliban, nem egyszer volt hogy hazamentem, és elkezdtem sírni amiért nem olyan kaja volt otthon amit szeretek, vagy szívesen ettem volna pl anya pörköltet főzött bolognai helyett..stb
most már felnőttként inkább megmaradt berögződött rossz szokásként, nagyon sokszor próbáltam lefogyni, most is épp fogyókúrán vagyok meglepő módon :D de sosem sikerül
35 kilót fogytam, életem legjobb döntése. Amit nyertem
Egészség
- egeszseg
- küllem
- tudok a busz után futni
- nem hullik a hajam, körmöm stb mert elég vitamint eszem, változatosan
- azt hittem hogy normális hogy minden étkezés után fura diszkomfortérzet van a hasamban, de az egészséges eletmod óta teljesen eltűnt
- magas helyett alacsony a vérnyomásom, pulzusom (ez hosszútávon igen nagy előny)
- enyhült a térd és derékfájdalmam
- nőttem 2 centit a tartásjavitástól (edzek is), magasabbnak tűnök
- el tudok menni baráti társasaggal kirándulni, biciklitúrázni stb
- rengegeg orvosi dícséret (enyhult pl a refluxom, a post xovid tuneteim, kb az egeszseg minden teruleten javulas van, amirol nem hittem hogy lehetséges)
- haza tudok cipelni akár 40 kg bevásárlást egyszerre
- lépést tudok tartani a 6 éves unokahugommal gyorsasagban és energiában is
Külső
- nem kell megnéznem minden.nap hohy slankító ruhát vegyek fel, csak hogy tetsszen, mert mindenben elégedett vavyok magammal
- csökkent a lábméretem, mert onnan is ment le zsír, így hoaszra is megfelelő a cipőm, kevesebb lábfájás
- vannak a méretemben karkötők, gyűrűk
- beleférek a székbe a buszon, repulon, vonaton, vendégsegben stb
- bármelyik boltban kapok a méretemben ruhát
- sok bók másoktól
Lelkileg
- óriás magabiztossag, határozottság
- nem érzem higy el kell rejteni magam sem külsőleg sem belsőleg
- sokkal többet mosolygok
- merek kísérletezni életmódokkal, stílusokkal, ami szabadabbá tesz
A legnagyobb hiba hogy 22 éves koromig vártam a fogyással. Bárcsak 14 évesen kezdtem volna. Annyival jobb életem lett vna gimiben, egyetem első éveiben stb
És ez csak ami 5 perc alatt eszembe jutott
Te érzelmi evő vagy, ezen csak pszichológiai tréning segíthet, ami alatt kiderül, milyen traumákat akarsz így elnyomni, aztán pedig fel lehet dolgozni. A problémáid gyökere a lelki állapotod, a súlyod csak ennek folyománya.
Testvérednek vagy más megküzdési módszere van, vagy már feldolgozta a történteket, így nincs lelki késztetése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!