Konkrétan mi számít falasrohamnak? Hasonlít a kenyszerevesre?
Szerintem a falásroham az nem ez. Mármint, a példádban az esti bezabálás érthető. Vagyis egész nap éheztetted magad (ami hülyeség), aztán vacsoráztál, és utána még kívántál egy csomó mindent. Ez szerintem érthető, mert egész nap éheztetted magad, aztán este meg már kívántál mindent.
Szerintem a falásroham az, amikor rendesen eszel a nap során, de aztán még is kinyitod a hűtőt és elkezdesz enni, és nem tudsz leállni. Szóval tegyük fel, 2000 kalóriát eszel egy nap, és ezt be is viszed pl. 5 étkezésen keresztül. De aztán az utolsó étkezésed után 2 órával még is kinyitod a hűtőt, és nem vagy igazából éhes, de még is, elkezdesz úgy enni, mintha még sosem ettél volna. Szerintem ez a falásroham. Amikor rendesen eszel egy nap, de aztán még is utána, nem vagy éhes, de még is megeszel pluszban egy csomó kaját.
Ne dönts ilyen butaságokat, hogy nem fogsz ma enni semmit. Olyan, mintha úgy döntenél, hogy ma nem lélegzel. Egy ideig bírod, utána kapkodod a levegőt. Szükséges az életben maradáshoz mindkettő. Inkább dönts úgy, hogy ma egészségesen, mértékletesen, változatosan fogsz táplálkozni. Még egy kevés édességet is érdemes tudatosan betervezni, mert ha teljesen megvonod magadtól, utána túlzott erővel törhet rád a nassolhatnék.
De nem ártana egy pszichológus, mert kőkemény evészavar, amiben benne vagy.
#2 igen ez a falásroham
Az egyik oka az ha éhezik a szervezet. Tehát estére annyira éhes vagy az egész napos koplalástól hogy így reagálsz
Ez a fajta falásroham megelozheto ha eszel reggelit, ebedet is csak egészséges alapanyagokból, mértékkel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!