Ha 40kg plussz van rajtam +porckorongsérv, tehát 100kg vok, úszásra nincs lehetőségem, hogyan mozogjak? Mire lehet ilyenkor?
séta nem jó, terheli a térdedet
bicikli, szoba is jó, elején lightosan
Kérj beutalót gyógytornára!Az én gerinc kitülemkedésem 2 hónap alatt visszanyomta.Előtte 3 hónapig majdnem sírtam a fájdalomtól a gyógyszer sem hatott.
Miután rendbe jött,összeállítottam egy olyan súlyzós edzés tervet,ami a legkevésbé terheli hosszirányban a gerincem.
Ezzel a teljes izomzatom vissza építettem.Kivéve a combom,az egy kicsit vékonyabb,mert nem guggolhatok nagy súllyal.
Addig is próbáld meg ezt!
szia, en is akorul vagyok, en vibrációs tréningre járok, nagyon megmozgat, nem terheli le a labam (nekem inszalagproblemam van mindket terdemen).
imadom.
Ha sérved van, a legfontosabb feladat, hogy kíméld, tehát ne hajolgass, ülj túl sokat és lehetőleg ne emelgess nagy súlyokat, valamint fontos a gerinced körüli izmok megerősítése,amire a legjobb, legkímélőbb módszer a gyógytorna. Ha jó szakembert fogsz ki, képes úgy megerősíteni az izmaidat, hogy azok szinte egy belső fűzőként tartják majd a gerincedet, és ezzel elkerülhető a sérved újbóli kitüremkedése, és a további sérvek kialakulása, esetleg megúszhatod a műtétet.
Nekem is van egy jó nagy kiszakadt porckorong sérvem, amivel már ki voltam írva műtétre, de szerencsére megúsztam. Most egy szuper gyógytornászhoz járok hetente egyszer és otthon pedig kitartóan végzem a tanult gyakorlatokat naponta 1 órában.
Két hét után megszűnt a lábzsibbadásom is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!