Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A melegben vagy a hidegben...

A melegben vagy a hidegben égetünk több kcalt?

Figyelt kérdés
Láttam egy posztot ami szerint a hidegben sokkal több kcal ég el, mint a melegben. Ez össze zavart, mert én ezt forditva hittem. Melyik alkalmasabb a kalória égetésben? (Nyilván nem várom hogy az időtől fogyjak, edzek, oda figyelek a kajára, csak ez valahogy mégis érdekel)
2022. aug. 17. 19:08
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
A BMR hidegben magasabb, mert a testet is “fűteni kell”.
2022. aug. 17. 19:54
 2/4 B2man ***** válasza:
100%
Ahogy előttem is írták, hidegben a testednek az optimális testhőmérséklethez plusz energia kell! Nagy melegben a hűtéshez plusz vízre!
2022. aug. 17. 20:42
 3/4 anonim ***** válasza:

1-es:

Mennyi lehet a BMR különbség télen és nyáron?

2022. aug. 17. 21:49
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

3-as, a kalória definíciója: "kalória (cal) az energia mértékegysége: egy kalória egy gramm víz hőmérsékletét egy °C-kal emeli meg."

Nagyon durván kerekítve számolhatunk, vegyük úgy, hogy a testünk kizárólag vízből áll. Mondjuk télen van 0 fok, nyáron meg legyen 20, a különbség 20 fok. Egy kg meg 1000 g, vagyis testsúlykilogrammonként 2000 kalóriával több kell télen, mint nyáron, de ez ugye megint egy kerekítés, mert télen jobban fel vagyunk öltözve, plusz a lakást is fűtjük. 2000 kalória pontosan 2 kcal, vagyis egy 70 kilós emberke durván kerekítve 140 kcallal többet éget el télen mint nyáron.

És akkor ez megint egy durva kerekítés, mert ugye ez csak a test felfűtését jelenti, az, hogy a hőmérsékletünket szinten tartsuk, na azt nem tudom, hogy kéne kiszámolni.

2022. aug. 17. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!