Miért nem fogyok ekkora súlyból ?
27 éves nő vagyok. 155cm 106 kiló.
Reggelim: 2 szendvics ( kenyér, sonka, vajkrém, paradicsom, paprika, sajt, chiamag) cappuchino, banán
Tízórai : műzli szelet, alma, joghurt
Ebéd : 250 g csirkemell filé grillezve, egy avokádó , 200g rizs, cézár saláta
Uzsonna: joghurt, banán, zabpehely
Vacsora: sült hal, kukoricás rizs, tartármártás diétásan, 3-4 paradicsom, egy marék dió, egy marék sós mogyoró
Ülőmunkát végzek, de elég sokat lépcsőzöm mert nincs lift és a negyediken lakom. A buszhoz is sétálok. Oda vissza kb. 700-800m.
Adnátok tippeket?
Előző vagyok, ami kimaradt hogy nem kell a magvakat kiiktatni. Elég nagy sulyod van egy 1900as kerethez amibe bőven belefér 100-150 kaloriányi mag. Pl lehet a tizórai alma es magok. Vagy alma és egy evőkan mogyorvaj.
A banánt se kell kiiktarni, ha szereted (amugy minden gyumolcs egyforman egeszseges amig valtozatos). De az rengeteg hogy ket szendvics melle meg megeszel egy egesz banant. De pl banan, joghurt, par szem mag jo uzsonna lehet.
Nagyok a mennyiségek szerintem.
Itt van pl ez:
Ebéd : 250 g csirkemell filé grillezve, egy avokádó , 200g rizs, cézár saláta - ez akárhogy számolom, fél kiló kajánál biztosan nem kevesebb, ez elég soknak tűnik.
Ahogy a többi étkezés is, amit előttem már írtak.
Érdemes lenne az adagok csökkentése mellett arra is odafigyelni, hogy milyen alapanyagokat használsz. Nem írtad, de ha esetleg fehér kenyeret, fehér rizst eszel, azt jó lenne teljes kiőrlésű pékárura cserélni, fehér helyett pedig barna rizst választani. Több bennük a rost, jobban telítenek, így kevesebb kalóriát viszel be velük.
Az étkezés átalakítása mellett lehet érdemes lenne megnézetned, hogy nem vagy-e inzulinrezisztens. Az is befolyásolhatja a fogyást, de még hogy!
A banán rengeteg kalória. Napi szinten nem való fogyókúrába, főleg nem, ha már két szendvicset ettél.
Evés előtt fél órával igyál mindig egy pohár vizet, hogy a szomjúság miatt túl ne edd magad.
Keress rá az egyszerű adagszámításra, amihez csak a kezedre kell nézni.
Kalóriában lehet sok az olajos mag/rágcsa, de máris jobb, mintha helyette 1-1 szelet csoki lenne. Az olajok, zsírok eltelítenek, és azért hasznosak is. Az étrend többi része nem tűnik zsírosnak, határozottan szénhidrátból vna a többlet, abból is a gyorsan hasznosulóból (rizs, banán stb).
Ilyen testsúly mellett már érdemes lenne vérvételes orvosi vizsgálatokat is kezdeményezni, metformin gyógyszer is segíthetne.
Mozgásformára pedig bármi, ami nem az lábízületeket terheli tropára (evezőgép, úszás, túrázás/séta).
Igen, ahogy az is jobb, ha mézet eszep kristálycukor helyett, mert meg lehet magyarázni, h9gy egeszségesebb.
De a kerdezőnek ez pont nem segít, mert ő fogyni akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!