Akik fogyóznak, ti mennyi zöldséget esztek? Köretnek zöldséget, vagy salátákat milyen gyakran? Nehezebb úgy lefogyni ha valaki egyáltalán nem szereti a zöldségeket?
"Akik fogyóznak, ti mennyi zöldséget esztek? Köretnek zöldséget, vagy salátákat milyen gyakran?"
Nagyon gyakran, hiszen a legtöbb zöldség és saláta kalóriatartalma gyakorlatilag elhanyagolható, ellenben vitaminban, ásványi anyagban, nyomelemben, rostban rendkívül gazdagok. Maradjunk annyiban, hogy bár technikailag lehetséges, gyakorlatban még senki nem hízott el zöldségtől és salátától.
"Nehezebb úgy lefogyni ha valaki egyáltalán nem szereti a zöldségeket?"
A kérdésnek nem sok értelme van. A zöldségeknek semmi közük a fogyáshoz. A kalóriákon múlik minden. Ha kalóriadeficitben vagy, akkor mindegy, hogy eszel-e zöldséget, vagy nem, fogyni fogsz. A zöldségfogyasztás egészségügyi okokból fontos.
Sokkal nehezebb nélküle. Egyrészt nehezebb bevinni a szükséges rostot. Másreszt nincs mi kitöltse a gyomrod meg a tányért. Tehát jóllaksz de a szemed annyira nem. Meg sose érzed zöldség nélkül hogy igazán tele lennél. 'Diéta'elején én sem szerettem pl brokkolit, padlizsánt, cukkinit, kelbimbót, gombát stb. Megtanultam úgy elkészítnei hogy megegyem. Nem a kedvenceim de megeszem.
Amúgy 90 szazalekban sos a reggelim, tk kenyer humusszal, sonkaval es valtozatai. Ehhez megeszem minimum 1 paradicsomot vagy paprikat vagx 5 mini paradicsomot
Ebedbe is mindig van zoldseg. Vsgy egy raguleves vagy borso/bab fozelek vagy sima parolt zoldseg, vagy rakott zoldseg stb. Ha nincs benne zoldseg akkor teszek melle. Pl tojasos nokedli melle lecsuszik fel fej salata. Vagy lasagne melle egy paradicsomsalata. Vsgy rakottkrumplihoz egytál ecetes cékla.
Néha a kóret maga sult gyokerzoldseg.
Uzsonnara altalaban edeset eszem.
Vacsira szinten nagyreszt nyitott szendvics es amelle is a reggelinel leirt zoldsegmennyiseg.
Szinte minden étkezéshez eszem zöldségeket.
Egyrészt nagyon szeretem őket, az összeset :D
Másrészt pedig érzem, hogy pl. reggelinél nem mindegy, hogy a magos szendvicsemhez eszem-e paradicsomot / uborkát, mert zöldséggel 2x annyi ideig vagyok jóllakva.
Ebédhez is majdnem minde nap eszem zöldséget, akár savanyúségként, friss zöldség, vagy valamilyen főzelék formájában. Ha nagyon éhes vagyok, akkor képes vagyok fél üveg savanyúságot is megenni a sült hús mellé, de nem is leszek éhes estig, az biztos.
Vacsora ugyanez, általában tojást eszem vagy mozzarellát, mindegyikhez eszem paradicsomot, paprikát, vagy uborkát, esetleg lilahagymát. Sokkal könnyebb így tartani a napi 1500-1700 kalóriát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!