Mit egyek, hogy jobb legyen az emésztésem, ha a zöldségeket egyáltalán, a gyümölcsöket meg csak szűkösen eszem meg? Amit megeszek:alma, körte, narancs, mandarin, szőlő, banán, kókusz, dió, mogyoró, magvak, stb
A rizs és a kukorica nem zöldség, hanem gabona, tehát szerintem savasít. A krumplinak van lúgosító hatása, a száraz hüvelyeseknek is talán, bár ezek nehezen emészthetők. El kellene döntened, mennyire fontos neked az egészséged, hajlandó és képes vagy-e a zöldségfélékhez való negatív viszonyulásodon felülkerekedni, és újra végigkóstolni minden elérhető zöldséget, hátha mégis találsz olyat, amit meg tudsz enni. Nem kell szeretni, én is eszek olyan dolgokat, amiket nem kifejezetten szeretek, de megeszem, mert tudom, hogy a szervezetemnek szüksége van rá. Olyan is van, amit gyerekkorom óta nem ettem meg (pl. zeller), de újra megkóstoltam, és rájöttem, hogy már nem utálom.
A zöldségeket annyira sokféle formában el lehet készíteni, pl. levesek, rakott ételek, van, amiből pörköltet is lehet csinálni, hússal együtt megsütni, rántottába tenni. Így az ízük nem lesz annyira érezhető, mint ha csak magában ennéd őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!