Tengerimalacnak k betűs/puffasztó zöldségeket egyáltalán nem szabad adni, vagy kis mennyiségben lehet? Bántja a pociját? Mert akkor egyáltalán nem adok, de ha nem árt neki mondjuk 3 kocka karalábé, akkor szívesen megkínálnám.
Karalábé, karfiol, (fejes, lila, kel) káposzta, brokkoli.
(Tudom, hogy a hagyma, burgonya félék egyáltalán nem adhatóak.)
Nem tudtam, hogy teljesen tiltólistásak, vagy egy pici nem árthat.
De akkor nem adok, nem akarom, hogy bajuk legyen, mi a helyzet a salátával, havonta egyszer egy fél tenyér méretű levelet kaphat?
3-as vagyok, én se értem a negítv reakciót, de itt egy link a felelős malactartásról, a helyes etetésről. Ez az oldal az egyik legrelevánsabb forrás, minden kezdő és "haladó" malactartónak ajánlom.
Igaz, most nyulam van, de anno volt malacom is, meg még sokfajta állatka. Általános szabály nálam, hogy amiben nem vagyok biztos, hogy kaphat, azt nem adok neki. Ha már kérdezgetni kell, hogy lehet e, azt nem adom neki. De amúgy a hármasnak teljesen igaza van. Az interneten ezekről megoszlanak a vélemények kedves kérdező, ezért neked is azt javaslom, hogy csak azt add neki, amiben 100%-ig biztos vagy, hogy kaphat.
Nyuszika is kap néha egy kis almát, most majd epret kap, de csak havi egyszer-kétszer és akkor is csak egy kis darabot. A fő táplálékuk a széna. Ez csak nekünk gazdiknak ilyen hóbortunk, hogy "változatosan egyen". Teljesen jól elvannak a jó minőségű táppal és rengeteg szénával. Nincs szükségük a cukros gyümölcsökre vagy ilyen zöldségekre
Szerintem a malacka is jobban örülne egy kis friss zöldnek :) Bazsalikom, kapor stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!