Túl sokat ettem ma, ezért hashajtóztam. Ártok vele?
Ma sajnos nem sikerült tartanom a diétámat mert Balcsiztunk, ahol ismerjük a kajafelhozatalt. Megnőtt kicsit a hasam, ezért még visszaindulás előtt kakiltam, és utána hashajtóztam egyet, hogy ma biztosan minden káros anyag távozzon belőlem.
Nem számoltam mennyi kalóriát vittem be, de ezt láttam jó megoldásnak. Most este még edzettem egyet. {23/n}
A "kalóriák" felszívódását hashajtóval nem fogod tudni gátolni, mert az a vékonybélben történik, a hashajtó pedig a vastagbélben hat. A kalóriák tehát felszívódnak, azt viazont tudos gyorsítani, hogy az amúgy emésztetlen táplálék hamarabb kiütüljön a belekből, nyílván ha ott csökken a víz és bélsár mennyisége akkor laposabb lesz a hasad, kevesebbet mutatat a mérleg, mert a víz és ürülék nincs benned, again:NEM FOGYÁSRÓL VAN SZÓ. Nem tudom milyen hashajtót használsz, ha esetleg a jövőben is ilyen módszerekhez fordulnál akkor semmi esetre se használj biszakodil-tartalmút, szenna teát vagy keserű aloe-lét mert ezek irritálják a bél nyálkahártyáját és hosszú távon gyakran alkalmazva király vastagbélrákot okozhatnak.
Maradjunk tehát a kevésbé invazív megoldásoknál, mint:
-laktulóz/makrogol/glicerinea oldatok, kúpok - ezek ozmotikus hashajtók, nem rögtön hatnak.
- magnézium-oxid ivása
- utifűmaghéj esténként - ez segíti regolarisabbá tenni a dolgokat.
Egy hashajtózástól semmi bajod nem lesz de ezt hagyd is abba.
Ha fáj a hasad a zsíros kajától, akkor inkább emésztőenzimek, máj/epetámogatás kell.
Teljesen jó az alakod, ne tedd magad tönkre ilyen hülyeségekkel. Egy bekajálástól, nem leszel elhízott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!