Szeretnél velem fogyózni? 33N
Szia!
Én 90 kg vagyok😓. A cél legalább 65 kg-ot elérni. Nagyon el kellene már kezdenem, de mindig csak halogatom. Ez a súly már az egészségemet veszélyezteti.
Ha gondolod írj!
35/n
Huh sziasztok, sokan írtatok! :)
Rólam: én is megjártam a hadak útját, ez a -16 kg nem volt egy egyszerű történet. Kb 1 év alatt sikerült lenyomnom, nem egyenletesen. Volt itt minden, rengeteg bukás, visszahízás stb. Kb 1 hónapja tudom hozni a heti - 1 kg-ot. Évek óta küzdök túlsúllyal, fogyás képtelenséggel. 32 évesen döntöttem úgy, hogy elég volt, komoly változásra van szükségem. Rólam tudni kell, hogy evészavarral küzdök (falásrohamok) PCOS-em is van, jelenleg tünetmentes. Minden létező vizsgálaton túl vagyok, nőgyógyász, endokrinológus, a laborom jelenleg patika, a cisztáim eltüntek. 1 év alatt a vizsgálatokon kívül jártam személyi edzőhöz (7 hónap, azóta egyedül csinálom ugyanazokat az edzéseket) táplálkozástanácsadónál, és még azóta is járok pszichológushoz, több mint 1 éve tart a terápiám, ahol többek között a falásrohamaimat is kezeljük. Az étrenddel rengeteget kísérleteztem...évekig ketogénnal próbálkoztam, egy ideig fogytam aztán egyre több lett a falásroham. Személyi edzőm tanácsára elkezdtem szénhidrátot enni (2021 szeptember) kb 60-80 g, és sovány húsokat. Teljesen a ketogén ellentéte, bízva abban, hogy ez beindítja a fogyást, és igen, sikerült. Aztán a táplálkozástanácsadó megerősített abban, hogy az étrend tök jó, viszont emeljem feljebb a szénhidrátot min. 140 grammra. Azt mondta, hogy a női hormonrendszernek min ennyi kell. Közel 1 hónapig tartottam így az étrendet, híztam 3 kg-ot.... Szóval újból étrend változás, lejjebb vittem a ch-t. Most jelenleg kb 60-80 CH-val fogyok stabilan... Az étrendem kb így néz ki: tojás, halak, tengergyümölcsei, csirke, pulyka, sok máj. Ch: basmati rizs, édesburgonya, zöld zöldségek. Nemrég ismerkedtem meg a mikrobiom fogalmával, erről is elkezdtem olvasgatni. Rengeteg fermentált zöldséget eszem. Semmi glutén, semmi laktóz. Heti 3-4 alkalom saját testsúlyos, illetve súlyzós edzés ahogy az edzőm "tanította" :) Őszintén, nem hajtom magam szärrá, de annyira formásít, hogy szerintem megéri, és csinálom tovább, még akkor is ha ekkora a túlsúlyom. Röviden ennyit rólam. Írjatok magatokról is, illetve ha van még kérdésetek szívesen válaszolok. Jelenlegi súlyom 94 kg. -20 kg-al sem fogom elérni az ideális testsúlyom, de ahhoz, hogy jobban érezzem magam, esztétikailag ne legyen ennyire katasztrófa a helyzet, én már ennek is örülnék. A maradék 10 kg ami azután lesz, az már egy másik történet, az a következő projekt lesz. Egyelőre 75 kg-ig szeretnék eljutni. Annyi tanácsom van, hogy ne dőljetek be sablon diétáknak, saját magatokon kell kikísérletezni, hogy nálatok mi válik be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!