Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szeretnél velem fogyózni? 33N

Szeretnél velem fogyózni? 33N

Figyelt kérdés
20 kg van még hátra a fogyásomból. 16 kg van már mögöttem. Van olyan, aki szintén fogyózik, vagy csak most kezdi el és szeretne tapasztalatokat cserélni, motiválni egymást stb? "Sorstársat" keresek! :)

2022. júl. 25. 17:28
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
38%
Szia! Közös edzés?
2022. júl. 25. 22:42
 12/15 anonim ***** válasza:
30%
Sziasztok! Üzenetben tudnátok nekem írni,hogy eddig hogyan sikerült nektek leadni a kilókat? Nagy segítség lenne:)
2022. júl. 26. 02:44
 13/15 anonim válasza:
32%

Szia!

Én 90 kg vagyok😓. A cél legalább 65 kg-ot elérni. Nagyon el kellene már kezdenem, de mindig csak halogatom. Ez a súly már az egészségemet veszélyezteti.

Ha gondolod írj!

35/n

2022. júl. 26. 03:17
 14/15 A kérdező kommentje:

Huh sziasztok, sokan írtatok! :)

Rólam: én is megjártam a hadak útját, ez a -16 kg nem volt egy egyszerű történet. Kb 1 év alatt sikerült lenyomnom, nem egyenletesen. Volt itt minden, rengeteg bukás, visszahízás stb. Kb 1 hónapja tudom hozni a heti - 1 kg-ot. Évek óta küzdök túlsúllyal, fogyás képtelenséggel. 32 évesen döntöttem úgy, hogy elég volt, komoly változásra van szükségem. Rólam tudni kell, hogy evészavarral küzdök (falásrohamok) PCOS-em is van, jelenleg tünetmentes. Minden létező vizsgálaton túl vagyok, nőgyógyász, endokrinológus, a laborom jelenleg patika, a cisztáim eltüntek. 1 év alatt a vizsgálatokon kívül jártam személyi edzőhöz (7 hónap, azóta egyedül csinálom ugyanazokat az edzéseket) táplálkozástanácsadónál, és még azóta is járok pszichológushoz, több mint 1 éve tart a terápiám, ahol többek között a falásrohamaimat is kezeljük. Az étrenddel rengeteget kísérleteztem...évekig ketogénnal próbálkoztam, egy ideig fogytam aztán egyre több lett a falásroham. Személyi edzőm tanácsára elkezdtem szénhidrátot enni (2021 szeptember) kb 60-80 g, és sovány húsokat. Teljesen a ketogén ellentéte, bízva abban, hogy ez beindítja a fogyást, és igen, sikerült. Aztán a táplálkozástanácsadó megerősített abban, hogy az étrend tök jó, viszont emeljem feljebb a szénhidrátot min. 140 grammra. Azt mondta, hogy a női hormonrendszernek min ennyi kell. Közel 1 hónapig tartottam így az étrendet, híztam 3 kg-ot.... Szóval újból étrend változás, lejjebb vittem a ch-t. Most jelenleg kb 60-80 CH-val fogyok stabilan... Az étrendem kb így néz ki: tojás, halak, tengergyümölcsei, csirke, pulyka, sok máj. Ch: basmati rizs, édesburgonya, zöld zöldségek. Nemrég ismerkedtem meg a mikrobiom fogalmával, erről is elkezdtem olvasgatni. Rengeteg fermentált zöldséget eszem. Semmi glutén, semmi laktóz. Heti 3-4 alkalom saját testsúlyos, illetve súlyzós edzés ahogy az edzőm "tanította" :) Őszintén, nem hajtom magam szärrá, de annyira formásít, hogy szerintem megéri, és csinálom tovább, még akkor is ha ekkora a túlsúlyom. Röviden ennyit rólam. Írjatok magatokról is, illetve ha van még kérdésetek szívesen válaszolok. Jelenlegi súlyom 94 kg. -20 kg-al sem fogom elérni az ideális testsúlyom, de ahhoz, hogy jobban érezzem magam, esztétikailag ne legyen ennyire katasztrófa a helyzet, én már ennek is örülnék. A maradék 10 kg ami azután lesz, az már egy másik történet, az a következő projekt lesz. Egyelőre 75 kg-ig szeretnék eljutni. Annyi tanácsom van, hogy ne dőljetek be sablon diétáknak, saját magatokon kell kikísérletezni, hogy nálatok mi válik be.

2022. júl. 26. 12:30
 15/15 A kérdező kommentje:
Még annyival egészíteném ki az előzményeket, hogy szerintem minden diéta alapja az éhség, sóvárgás csökkentése, enélkül kibírhatatlan hónapokig, évekig csinálni. Van egyrészt a mentális kontroll, amiben a pszichológuson kívül óriási pluszt adott Lukács Liza: Lenyelt vágyak és Az éhes lélek gyógyítása c. könyvei, valamint a Pillecukorteszt c. könyv. Amivel még lehet segíteni, nekem a tanácsadó ajánlotta, az a magnézium és B6 vitamin. Ovulációkor megnövekszik a nők kalóriaigénye, és ilyenkor nálam pl állandóan falásrohamok voltak. Ciklus 2. felére egy erősebb magnézium+B6 tartalmú készítményt ajánlott. Amióta normálisan szedem a magnéziumot napi 3 x 200 mg és egy erős B komplexet, egyáltalán nincsenek rohamaim. Hallottam még a krómról, illetve az Appetite Control-ról, ezeket majd télen ha úgy érzem nyomatni fogom, mert ilyenkor nálam fokozódik az éhség. Mikrotápanyag hiányok is okozhatnak állandó éhséget, ezért érdemes ezekre is odafigyelni. Ami még kimaradt, hogy inzulinrezisztencia problémára én jelenleg 1500 mg metformint szedek, nyilván ez is segít a helyzetemen, kb 3 hónapja szedem.
2022. júl. 26. 13:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!