50 kg súlyfelesleg van rajtam. Le lehet ezt adni és, hogy ne lógjon a bőr kitölteni izommal? Milyen mozgásformát és fogyókúrát ajánlotok?
Nekem úgy sikerült leadnom közel 40 kilót, hogy személyi edzőhöz jártam súlyzós edzésekre. Persze volt kardio is, de az inkább bemelegítésnek, vagy levezetésnek.
Az edzőm segített feltérképezni mik a hibák az étkezésemben, mi az, amit bátran lehet fogyasztani és mit kell inkább elkerülni.
Nyilván ez nem olcsó, de, ha már kezded elsajátítani a gyakorlatokat, akkor simán lehet, hogy a heti 3-4 helyett, elég mondjuk 1-2 alkalom edzővel, a többi mehet nélküle.
Az én edzőm nagyon rugalmas volt és segítőkész is, így abban is segített, hogy, amikor nélküle edzettem elmondta kb milyen gyakorlatokat kellene csinálnom, sőt, ha ott volt ő is a teremben és épp nem órát tartott, akkor rám is nézett, hogy jól csinálom-e.
Talán költséghatékonyabb kiscsoportos edzésekre menni, ha privátban nem fér bele, ez még mindig olyan, hogy azért tudnak is rád figyelni.
A 0. lépés legyen az, hogy elmész orvoshoz, és rögzítteted az EESZT rendszerbe a súlyod, hogy ha később lógni fog (ilyen feleslegnél biztos, hogy fog, de talán nem lesz olyan vészes), akkor TB alapon meg tudd csináltatni.
Feltételek:
-legalább 35-ös kezdő BMI
-legalább 10 BMI csökkenés
-legalább fél évig tartani kell.
50 kilo biztosan logni fog valamennyire de ezen aggodj akkor ha leadtad az elso harmincat.
Ba4milyen edzes jo ami izmit epit aktivan. Tehat pl futas nem annyira,
De én semmiféleképpen nem szeretnék elmenni plasztikáztatni magamat.
Nem engedem meg.
De mégse örülnék a lógó bőrnek.
Nagyon vastag a comb, vádli, kar,ujjak és főleg a has. :)
Szeretném izommal helyettesíteni a zsírt.
Szia!
Fokozatosságra kell törekedni, ezzel elkerülheted a lógó bőrt.
Fontos, hogy ne próbáld meg azt az 50 kg-ot egy hónap alatt leadni, hagyj időt magadnak.
Étkezés: napi minimum 3x egyél, ne érezted magad, különben nagyon hamar lefogysz, lógni fog a bőr, és ha újra elkezdessz annyit enni, mint előtte, egy pillanat alatt visszaszeded a leadott kilókat. Ez a jojó effektus.
Ha izmosítani akarsz, ahhoz sok fehérje kell és azért szénhidrát.
Sport: A zsírnak és az izomzat közé sincs egymáshoz. Hiába gyúrod ki például a hasad, ha sok rajta a zsír nem fog látszani.
Először fogyj, aztán erősítsd magad.
A legjobb a futás, cardió. Az edzés tartson minimum 30-45 percig, ekkor fog csak a szervezet a raktáraiból energiát felhasználni.
Ha tényleg elszánt vagy elgondolkodhatsz, hogy személyi edzőt fogadsz. (Ez persze nem feltétlenül muszáj.)
Ekkora súlyfelesleggel tilos futni.
Az úszást ajánlják ilyenkor az ízületek védelme érdekében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!