Milyen vizsgálatra menjek, ha nem fogyok?
162 cm, 94 kg vagyok
Napi 8 km bicajozok (azzaj járok dolgozni 4 km oda-vissza) este kutyával 3 km séta minden nap, van egy 4 éves gyerekem is akivel minden nap este játszótér rohangálás, plusz hobbim a kertészkedés füvet nyírok kapálok metszek stb
Ülőmunkát végzek de nem a szó klasszikus értelmében mert rengeteet kell járkálni ki az irodából, át a 300 méterre levő hivatalba,kigyalogolni a kontérekhez stb szóval a 8 órából max a felét ülöm. Nyilván nem sportolok a klasszikus értelemben,de a 15000 lepes also hangon megvan egy nap + a bicaj
Enni sajnos igen, nem salátán élek, de nem is érzem hogy zabálnék. Nem látnám hogy bármelyik kolleganőm kevesebbet enne. Vega vagyok, csak húst nem eszek, tejet tojást igen
Reggelire is próbálok inkább granolát növényi tejjel meg ilyeneket, ebédre sokszor fél adagot kérek..kávét üdítöt nem fogyasztok, mindenből cukormenteset veszek
Nagyon unom már hogy mégis én vagyok a dagadt mindenhol..
Évek óta így élek..
Nyilván nem eszek egyformán, ahogy gondolom más sem.
Van olyan nap, hogy eszemben sincs enni, van olyan nap hogy családi ebéd van és nyilván kicsit többet eszek.
Nyáron nyilván kevesebbet eszik mindenki, mint télen.
Ilyen melegben van hogy dinnyét meg ilyeneket eszünk egész nap.
Sajnos nem tudok parancsra enni, meg órára. Ez lehet hiba.
De nem gondolnám, hogy a 2300 kcal is olyan sok lenne..
Az alapanyagcserémre ír 1690 kcal-t a kalkulátor, tehát ennyi járkálás meg minden mellett még a 2300-al is fogyni kellene majdhogynem, nem?
#11 Nekem férfiként (179cm) 1500-ra volt beállítva a kalórialimitem.
3 hónapja kezdtem a diétát, akkor voltam 99kg ma reggel pedig 79kg. Még 4kg és egy kicsit emelek a kalóriabevitelen.
Viszont az életmódváltás értelemszerűen marad, különben ugyanilyen tempóban vissza is híznék.
Továbbra is kizárok az étrendemből minden gabonaszármazékot, és igyekszem kerülni a feldolgozott ételeket.
#2 voltam
Kb 1400-2300? Most szórakozol velem? :D azért megvan a különbség a kettő között, ugye?
Én gyógyszeres kezelést követően gyerekkorban híztam el, idő előtt befejeztem a növekedésem, abszolút mezomorf alkat vagyok alapvetően magyon lassú anyagcserével. Hosszú évekig próbáltam mindenféle diétát, nem ment,m. Persze a témában mindenki osztja az észt, hogy mit hogy kell, mennyit stb.
Na 3 éve átálltam kalóriaszámolásra. 2,5 éve rendszeresen edzem, kondiban heti 5-10 óra, emellett bicikli, időbként futás, mászás, úszás. A munkahelyemen naponta megteszek úgy 10 000 lépést, jövök-megyek.
És képzeld el, úgy, hogy az évek alatt nettó 7kg izom jött rám (okosmérleg, nyilván nem pontos), jelenleg 165cm/64 kg vagyok, heti 0,5 kg fogyást 1600 kcal mellett tudok jelenleg kieszközölni a fenti mozgásmennyiség mellett, szálkásítás alatt. Jelenleg heti 4-5x a jelenlegi erőszintemhez mérten bukáshoz közeli sorozatokkal edzem, utána 30 perc aerob jellegű mozgás, plusz egy cardio nap.
És nincs semmi bajom egészségügyileg, szimplán ilyen a genetikám (más miatt volt nemrég hormonvizsgálatom is, meg labor, kardiológia), abszolút semmit nem találtak, ami okozhatná ezt.
El kell fogadni, hogy így működünk. Jó étrend, kalóriszákolás szigorúan, heti mérlegelés, amíg azt az eredményt nem hozod, amit szerentél.
A mozgást vehetjük nullának, mivel amiket csinálsz, azok nem igazán kalóriaigényesek, inkább csak fárasztanak, de simán a napi aktivitás részei.
Étkezésnél meg a pontos adatok kellenének, minden egyes falat felsorolva, tömeggel együtt. Az annyit eszem, mint más; meg a nem eszem sokat, nem jelent semmit, mert ezt az emberek valójában nem tudják megítélni. 2-300kg-os emberek is sokszor hajtogatják, hogy ők bizony nem esznek sokat. Szóval pontosan meg kellene vizsgálni mii mindent eszel egy nap.
Granola és növényi tejet nem kevés cukrot tartalmaznak.
Hát nézd, valószínűleg akkor is a kalóriabevitellel lesz a gond.
Elhiszem, hogy mászkálsz a melóhelyen, de azért az a 8 km bicaj, meg 3 km séta (ezt nem is értem, nekem egy 12 éves német vizslám van, de kiröhögne, ha csak ennyi lenne a séta, oké egy ölebbel biztos más, de semmiképp sem mennyiség, nekünk egy Yorki a sétapartner) nem éget annyi kalóriát, hogy mellette 2300-at kelljen bevinni.
Elve nagy az olló, mert azért nagyon nem mindegy, hogy 1400, vagy 2300 és hogy melyik felé stagnál sűrűbben.
162 centihez a 2300 mindig sok, hacsak nincsen ténylegesen aktív mozgás mellette és a leírtak nem azok, ha alap állóképességet adnak is.
Én elmúltam 40 és 170 centihez vagyok 60 kiló, de iszonyat meghíznék, ha tartósan 2000 körül, pláne fölötte kajálnék, pedig ennél sokkalta aktívabb életet élek.
Egy 162 centis nőnek a 2300 igenis sok, pláne, ha sűrűbben billen a felső határhoz a mérleg. Kevésbé kellene akkor hektikusan, vagy többet, vagyis inkább más mozgásformát is választani, de szerintem a te paramétereiddel napi 1800-nál többre nemigen van szükséged, ha meg rendszeresen 500-zal e fölött vagy, nem csoda, ha nem fogysz le egy kis tekeréstől, meg attól, hogy megfuttatod a kutyát és a gyereket. Az nagyon jó az egészségednek, hogy a levegőn vagy, de nem az a tempó, ami alatt bármiféle zsírégetés beindulna, maximum arra jó, hogy nem lustulsz el.
Próbáld a maximum beviteledet a jelenlegi alá szorítani pár hónapig, (minimális kilengéssel) és meglesz az eredménye, orvoshoz én csak utána mennék, ha nincs egyéb panaszod, mert egyértelmű hol számítottad magadat el.
Tartós kalória-deficitben mindenki fogy, márpedig rajtad barátok közt is van minimum 30-35 kiló felesleg (pedig annyit leadva sem lennél sovány-ami nyilván nem is kell cél legyen-, csak úgy 60-65, ami ehhez a centihez még mindig nem kevés), ha úgy érzed eleget mozogsz, akkor mégiscsak az étkezésen kell változtatni.
Nem öleb, nagy kutya, de kerti kutya, egész nap játszik kint, kutyaiskolába is járunk vele meg edzésekre, este is csinálunk itthon feladatokat, napi 1 rövid sétát szoktunk csak tenni utána a feladatozás után. Nem is igényel többet, ilyen melegben főleg 2-3 gyakorlat után már van,hogy ledől 😃
Köszi, igen, terhesesség alatt voltam 3 pontos cukron , valóban nem volt a legjobb :) akkor nagyon minimálissal emelkedett volt a cukrom, azt hiszem pont a 7.8(?)-as felső határértéket mérték nekem, emiatt jártam végig dietetikushoz, 140 gramm ch diétát kellett követnem a terhesség alatt és napi 4* mérni a cukrom, akkor rendben is volt a cukrom, szülés után 10 héttel kellett mennem megint a 3 pontos cukorra,hogy helyre állt e, akkor renden volt
De ez már lassan 4 éve, azóta változhatott
A 2-es típusú cukorbetegség, meg az IR is a legtöbb esetben nem oka, hanem következménye az elhízásnak, ergo a helytelen életmódnak, táplálkozási szokásoknak.
Persze mindettől függetlenül ki kell vizsgáltatni, mert hátráltatja a fogyást és amúgy is rendbe kell tenni az értékeket, ha ilyen gond van, de 35 kiló plusz súlyért egyik sem felelős, bár kifogásnak jó az is.
Jöhet a nulla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!