Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Más is szégyellte, kevesebbnek...

Más is szégyellte, kevesebbnek tartja magát kövéren?

Figyelt kérdés
Ha már lefogytál: változott ez?

2022. júl. 10. 08:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
89%

Igen, sokkal kevesebb önbizalmam volt kövérek. 110ről 60ra fogytam. Előtte úgy éreztem magam, mint egy teleszart búvárzokni, és úgy is néztem ki. Öltözködni sem tudtam, mert már semmit nem lehetett kapni a méretekben (46/48). Most meg (34es vagyok) tkp azt veszek fel, amit akarok, abban a boltban vásárolok, ahol akarok. Jól érzem magam a bőrömben, és ez látszik is.

És persze lelkileg is megerősített ez az egész folyamat. Az a tény, hogy képes voltam ennyit fogyni, ennyit dolgozni magamon, megerősített.

2022. júl. 10. 09:07
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Nem tudom, miért szavazott valaki le, teljesen hasznos a válaszod. Gratulálok az eredményhez, nem tudom elképzelni, hogy képes valaki ezt véghez vinni!
2022. júl. 10. 10:12
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

igen, undorodtam, szégyelltem, takargattam

lefogytam és azóta magabiztos vagyok és sokkal sokkal boldogabb

(-34 kg)

2022. júl. 10. 10:15
 4/12 anonim ***** válasza:
61%
2: köszi. A leszavazást meg már megszoktam, irigyek.
2022. júl. 10. 10:19
 5/12 anonim ***** válasza:
77%
Nagyon kevés önbizalmam volt kövéren, most 20 kiló után is csak minimálisan több. Összeszedtem egy jó kis testképzavart, a 34-es méretemet sem érzem elég jónak sokszor, mert nem lapos a hasam. Vannak jobb napok, mikor elégedett vagyok, de összességében sajnos most is kevésnek érzem magam. Viszont ez nem a testem hibája, hanem az agyamé, ezt is tudom, küzdök is ellene.
2022. júl. 10. 10:28
 6/12 anonim ***** válasza:
74%

Engem a borzasztó állóképességem zavart a legjobban, azért is fogytam le.

Egyáltalán nem mindegy, hogy valakinek 110 kilós keretet kell cipelnie vagy 85 kilósat.

2022. júl. 10. 14:11
 7/12 anonim ***** válasza:
81%

Nyilván szégyelltem a kövérséget, és próbáltam is lefogyni sokszor, de sokáig nem találtam meg a saját utamat.

Aztán idővel rátaláltam egy speciális diétára amit - mintha csak nekem találtak volna ki- annyira szeretem mint amit meg eddig soha. És annyira jól is érzem magam tőle mint soha más étrenddel. Lefogyni is segített.

Én emberként, nőként soha nem éreztem magam kevesebbnek, értéktelenebbnek másoknál, csak mert kövér voltam ( ők persze igen, és ezt rengetegszer, sokan ki is mutatták a környezetemben, és azon kívül is, vad idegenek). Még az emberi mivoltomat is megkêrdőjelezték:(, és volt aki öngyilkosságra buzdított - ilyen kinézettel-.:(

A testképem nyilván mivel egészséges, és nincs zavar a fejemben ( mint pl az anorexiásoknál), megváltozott. Látom hogy lefogytam, látom hogy már nem vagyok kövér. Bár a külsőm az utolsó ami igazán érdekelt, én az egészségem miatt fogytam le, és nyilván ez a fogyás plusszba sok kényelmetlenségtől/ fájdalomtól szabadított meg ami a kövérséggel jár. Bár az is igaz, hogy bizonyos dolgok nem változtak meg attól, hogy lefogytam, pl 170 kilósan is ronda volt az arcom, meg most 67 kilósan is az zsírréteg nélkül is. Ez egy adottság, genetika stb. A fogyás nem tud minden problémát megjavítani😂 de ezt én már elengedtem. Akinek nem tetszik, ne nézzen rám. Változtatni nem tudok rajta.

A testalkatom pl kifejezetten tetszik ami ugye kisgyerekkoromtól rejtve volt a sok felesleg alatt. Homokóra alakom van, nagyobb mellek, vékony derék, széles csípő, aminek kimondottan örülök. Mindig is ez a testalkat tetszett a legjobban. Én sosem akartam vékony lenni.

2022. júl. 10. 14:15
 8/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sokféle választ!

6-os, köszi, hogy megemlítetted az állóképességet! Ezt mástól még sosem hallottam, de engem is konkrétan ez zavar a leginkább, hogy alig van állóképességem.

2022. júl. 10. 14:40
 9/12 anonim ***** válasza:
84%
Szabad érdeklődni #7, milyen egy speciális diétát találtál? 103 kiló fogyás?
2022. júl. 10. 14:44
 10/12 anonim ***** válasza:
25%

Aki 34-es, azaz XS-es! mérettel kövérnek érzi magát és 145-150 centinél magasabb, az sürgősen kezeltesse a testképzavarát, mert nem veszi észre, hogy már nagyon vagy egyenesen betegesen vékony!

Ezt most nem bántásnak mondom, hanem komolyan.

2022. júl. 10. 15:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!