Mégis mit tegyek a fogyás érdekében ilyen életmód mellett?
El vagyok keseredve, mert két éve próbálkozom, de nem megy, nem fogyok egy grammot sem. Kb. 15 kg felesleges van rajtam, attól szeretnék szabadulni, de nem tudok.
A mozgás nem opció, mert minden nap (hétfőtől vasárnapig) 5:30-kor kelek, 6:30kor már munkában vagyok, 19kor végzek és 20:30-ra érek haza. Hulla fáradt vagyok, fürdök és alszok. Sz*r élet, de ez van jelenleg. Egyszerűen képtelen vagyok belepréselni mozgást. Bár volt, hogy hajnalban még felülést, kitörést stb. csináltam 30-40-50 db-okat minden nap kb. 1 hónapig, de nem volt hatása, ezért abbahagytam. Több meg nem megy. Amúgy a munkahelyemen nem mozgok szinte semmit.
Nem eszek sokat. Számoltam a kalóriát kb. 1 évig. Mindent beleszámoltam, ha belkortyoltam párom italába, még azt is. A kalkulátor szerint 2ezret égetek el semmittevéssel egy nap, és 1500-1800 kalória között vittem be, néha kevesebbet. Igaz, arányaiban nem elég jól, de az összkalória nem volt túl sok. Nem fogytam. Ellenben ideges, feszült voltam és még fáradtabb.
Próbáltam számolás nélkül úgy, hogy elhagytam minden kenyérjelleget (amúgy sem eszek pékárut) és minden köretet salátára cseréltem. Édességet sem ettem, max szigorúan 2 kocka csokit néha. Nem segített több hónap alatt sem, cserébe ekkor is sík ideg voltam végig, állandóan veszekedtem párommal is, pedig nem szoktunk sosem.
Próbáltam Norbi update kajákon élni, csak azt ettem, semmi mást. Nem segített. Pedig 1 adagot ettem minden nap.
Elkeseredésemben már próbáltam mindenféle "csodaszert" is, porokat, tablettákat, amiket egyébként elítélek és hülyeségnek tartok, de már nem volt más ötletem.. persze nem jöttek be.
Próbáltam már hashajtó hatású gyógynövénycuccokat, de azok sem működtek, mert ekkor is csak gyenge lettem, meg rosszkedvű, de nem fogytam kb. 1 hónap alatt.
Amúgy nagyon lassú az emésztésem, kb. 3 naponta 1x megyek nagy wc-re is.
Miért nem sikerül? Legalább 1 kilóval mutatna kevesebbet a mérleg, akkor adna némi erőt talán, de így minden diéta cska kudarc, feszültté tesz.
A tej, kávé, energiaital (cukormentes) mennyire jelenthet problémát? Naponta kb. 3-4-5 dl tejet iszok, mert sokat kávézok, a kávét meg csak tejjel szeretem. Energiaitalt is iszok majdnem minden nap egyet, cukormenteset. Kalóriát tekintve elvileg bőven beleférnek, de lehet van más a háttérben, ami maitt ezek nem enegdik a fogyást?
Sajnos kávé, energiaital nélkül nem tudom végig nyomni a mindennapos munkát. Kerestem, de más pótlót még nem találtam helyettük.
Arra is gondoltam, hogy számíthat, hogy a legolcsóbb 1,5%-os tej, legolcsóbb energiaital, amit iszok. Talán ezekben lehetnek olyan adalékok, amik gátolnak? pedig a kcal nem sok bennük.
Egyébként semmi kenyeret, pékárut nem eszek soha, max néha tortillát (wrap). Édességet sem eszek többet, mint pár naponta 2 kocka sima tejcsoki. Most nyáron néha jégkrém, esetleg fagyi. Szinte minden nap csirkét eszek (többnyire rántva vagy egyéb bundában, ami nem olyan jó, de bőven belefér a kalóriakeretembe) és öntetes salátát, vagy ha nincs (mert azért a salikeverék drága mert gyorsan romlik és csak kis csomagban tudom venni) akkor kevés rizst, néha krumplit hozzá. Ez átlag 400-800 kalória között van, attól függ mit eszek, és koradélután eszem meg. Előtte csak kávé-tej, nem eszek. Utána is csak kávé-tej, energiaital. Vacsorára (ha hazaérek 8-9 közt) vagy a maradékot eszem az ebédből, ha marad, vagy virslit mustárral így magában. 90%-ban ez a kaja, és nem éri el az 1700 kcalt sem egy nap. Csak nagy ritkán van egyéb (pl. főzelék, rántotta, wrap).
Havonta 1x szokott lenni kirugás a hámból és eszek egy fél pizzát vagy egy mekis hambit, de igazából ezekkel sem lépem túl elvileg a keretet. Inni csak vizet iszok a kávén, tejen, energiaitalon kívül.
habár a nagy része a kalóriákon múlik, de itt pont nem. sok sok alvás, stresszemntes környezet, kiegyensúlyozott élet. így a hormonrendszered biztos nem kóser, szóval azt kéne rendbetenni
amit tudsz tenni, az a kalóriaszámolás, anélkül nem fog menni. vizsont rendszeresen kell enni, eleget és nem túl sokat. ha nagyon nagy rajtad a felesleg, akkor a fekvéshez szükséges kalóriát túlbecsülik a kalkulátorok
mindenesetre egyszer szánj rá 1-2 órát és ásd bele magad hogy mik is számítanak a szükségletbe, bmr felett de alapanyagcsere alatt kell eni a fogyáshoz
a nagy wc hiánya arra utal hogy nem szel elég rostot, ami szintén gátolhat a fogyásban. kiegyensúlyozott étrenddel ez megoldódik, a teljes kiőrlésű kenyérből, gabonákból (rizs bulgur stb) és a friss zöldségekből az meglesz.
szintén elég valószínű hogy kevés a folyadékbevitel, szintén a fogyás alapja, napi 2 liter a legeslegkisebb minimum, de inkább legyen több
a salátalevelet felejtsd el, csak víz és minimális bene az értékes tápanyag. inkább vegyesen friss zöldségek. a salátadresszingekben meg általában több a kalória mint egy dupla sajtburgerben
amikor hozzád hasonló idóbeosztáso volt, kkor én azt csináltam, hogy heti 2x főztem. olyankor 3 napra és egyszer 3 napi, egyszer 6 napi adagot. a 6 napiból lefagyasztottam 3mat, és azokat elővettem amikor épp nem volt házi koszt
Az 1700 cal-t nem tudom/akarom felülbírálni, de ezt a napi két étkezést kellene elosztani 5-6 felé. Nincs ez rendben, hogy reggel fél hattól koradélutánig nem eszel, csak tejeskávéval, energiaitallal elcsapod az éhségérzetedet. A rántott hús is felejtős, főleg minden nap, a salátadresszing pláne. Azokból a pluszkalóriákból bőven be lehetne iktatni egy-egy uzsonnát, tízórait. Máris nem éhezne a szervezeted és kezdene el raktározni, ha egyszer végre tápanyaghoz jut.
Persze, hogy ingerült vagy és fáradt. (Nyilván ez utóbbiban benne van a túl sok munka is...)
Először az agyadat kéne helyre rakni.
Azt kell felfognod hogy a túlmunkával lehet megoldasz pillabatnyilag valamit.Lehet jobban élsz,lehet anyunak tudsz adni belőle vagy a főbérlődet vigan kifizeted és még elmehetsz 2 hetre nyaralni is.Egy valamit nem oldasz meg.Saját magadat.A testedet amit nem becsülsz.Hanem helyette valami mást.
Én nem látok bele az életedbe az igaz,de meg kell találnod a módját annak hogy egy egeszséges egyensúly legyen a munkára és magadra fordított idő elosztasában.
Ha a végen kinyiffantod magad 30 évesen egy szetcseszett roncs leszel akkor meg már azért nem fogsz magaddal foglalkozni mert terápiákra kell járni és oda kell a pénzed.
Gondold végig az életed es annak céljait.Az áldozatokat amiket vállalsz nem mindig éri meg a több pénz vagy a gyorsabb lakasszerzés,ha nagy az ara!!
Egyébként fenn írták.Jómagam is csináltam hosszú eveken át,hogy 1 órával korabban keltem és azt az 1 órát jógával töltöttem.
Aki csinalja az pontosan tudja hogy kemeny akarat kell hozzá,meet baromira hozzá kell szokni.Ilyenkor a legmerevebbek az izmaid az izületeid .
De egy idő után olyan vagy mintha szetvetne az energia.Es mikor mész látod az embereket hogy vonszolják magukat reggel.De te meg olyan vagy mint egy energiabomba!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!