Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mégis mit tegyek a fogyás...

Mégis mit tegyek a fogyás érdekében ilyen életmód mellett?

Figyelt kérdés

El vagyok keseredve, mert két éve próbálkozom, de nem megy, nem fogyok egy grammot sem. Kb. 15 kg felesleges van rajtam, attól szeretnék szabadulni, de nem tudok.

A mozgás nem opció, mert minden nap (hétfőtől vasárnapig) 5:30-kor kelek, 6:30kor már munkában vagyok, 19kor végzek és 20:30-ra érek haza. Hulla fáradt vagyok, fürdök és alszok. Sz*r élet, de ez van jelenleg. Egyszerűen képtelen vagyok belepréselni mozgást. Bár volt, hogy hajnalban még felülést, kitörést stb. csináltam 30-40-50 db-okat minden nap kb. 1 hónapig, de nem volt hatása, ezért abbahagytam. Több meg nem megy. Amúgy a munkahelyemen nem mozgok szinte semmit.

Nem eszek sokat. Számoltam a kalóriát kb. 1 évig. Mindent beleszámoltam, ha belkortyoltam párom italába, még azt is. A kalkulátor szerint 2ezret égetek el semmittevéssel egy nap, és 1500-1800 kalória között vittem be, néha kevesebbet. Igaz, arányaiban nem elég jól, de az összkalória nem volt túl sok. Nem fogytam. Ellenben ideges, feszült voltam és még fáradtabb.

Próbáltam számolás nélkül úgy, hogy elhagytam minden kenyérjelleget (amúgy sem eszek pékárut) és minden köretet salátára cseréltem. Édességet sem ettem, max szigorúan 2 kocka csokit néha. Nem segített több hónap alatt sem, cserébe ekkor is sík ideg voltam végig, állandóan veszekedtem párommal is, pedig nem szoktunk sosem.

Próbáltam Norbi update kajákon élni, csak azt ettem, semmi mást. Nem segített. Pedig 1 adagot ettem minden nap.

Elkeseredésemben már próbáltam mindenféle "csodaszert" is, porokat, tablettákat, amiket egyébként elítélek és hülyeségnek tartok, de már nem volt más ötletem.. persze nem jöttek be.

Próbáltam már hashajtó hatású gyógynövénycuccokat, de azok sem működtek, mert ekkor is csak gyenge lettem, meg rosszkedvű, de nem fogytam kb. 1 hónap alatt.

Amúgy nagyon lassú az emésztésem, kb. 3 naponta 1x megyek nagy wc-re is.

Miért nem sikerül? Legalább 1 kilóval mutatna kevesebbet a mérleg, akkor adna némi erőt talán, de így minden diéta cska kudarc, feszültté tesz.

2022. júl. 9. 14:36
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
Ja amúgy lány vagyok, 26 éves.
2022. júl. 9. 14:37
 2/17 anonim ***** válasza:
93%

"A mozgás nem opció, mert minden nap (hétfőtől vasárnapig) 5:30-kor kelek, 6:30kor már munkában vagyok, 19kor végzek és 20:30-ra érek haza."

Bocsi, sajnálni nem tudlak, ha ezt a rabszolga életet te önként és dalolva csinálod, és nem hagysz fel vele. A szervezet be fogja csúnyán nyújtani a számlát. Hol dolgozol, ahol a hét minden napján így kell dolgozni? Nem akarsz pl. váltani, hogy legyen életed is?

Szerintem a fogyás is ezért nem megy, mert ilyen sz..r az életed.

2022. júl. 9. 15:14
 3/17 anonim ***** válasza:
74%
Pedig mozgás nélkül nem fog sikerülni. Nem elég csak az étkezésre odafigyelni
2022. júl. 9. 16:52
 4/17 A kérdező kommentje:
Nem tervezem életem végéig ezt csinálni, nyilván amint lehet, ki szeretnék törni innen, de tudod nem mindenki élete habostorta. Jelenleg nincs választásom, szükségem van arra a pénzre, amit így kapok két állásban.
2022. júl. 9. 18:07
 5/17 anonim ***** válasza:
79%
Akkor az az egyetlen megoldás, hogy fél-egy órával korábban kelsz, és edzel otthon, indulás előtt. Neten millió workout videót találsz, de le is tudsz tölteni programokat. Én az Insanity-vel kezdtem amúgy (torrent oldalakról és máshonnan is letölthető), így szoktam rá az edzésre, le is fogytam 20 kilót, és több mint 5 éve edzek videókra. A kifogásokat kell elfelejteni, még akkor is ha szhar, sajna ez van.
2022. júl. 9. 18:25
 6/17 anonim ***** válasza:
77%

Sajnos átérzem a munka témát, nekem is volt egy időszak az életemben, mikor kb rabszolga voltam. Borzalmas. A legjobb az lenne, ha ennek a megváltoztatására koncentrálnál jelenleg, nem a túlsúlyodra. Mivel az az energia, amit a fogyásra koncentrálnál, most sokkal inkább kellene a munkaváltáshoz.

De néhány tipp, ha mégis erre adod a fejed. Próbálj nagyon kevés kalória deficitet tartani. Nem kell 500-1000 kcal deficit, elég ha van 200-300. Természetesen ez nem fog hamar eredményhez vezetni, de a lassú haladás is haladás, és valószínűleg nem leszel ingerlékeny mellette. Illetve próbálj fehérjedúsan étkezni, lassan felszívódó szénhidrátokkal, egészséges zsírokkal. Rengeteg variáció van erre, keresd meg azt, amitől jól érzed magad közben. Illetve maradj következetes, és kitartó. Ne add fel csak azért, mert nem látsz változást 1-2 hónap alatt. Ha az életed részévé teszed ezt, egy idő után nem kell majd koncentrálnod rá.

A lassú bélműködésen a rostban gazdag étkezés segít. Ebben érdemes fokozatosnak lenni, mert a hirtelen sok rost puffadáshoz fog vezetni, ami borzalmasan kényelmetlen.

Mozgás tekintetében, ha vannak szabadnapjaid, érdemes aktívan tölteni. Egy fél órás edzés ezeken a napokon (plusz bemelegítés, nyújtás), plusz kirándulás,vagy csak egy óra séta a parkban jót fog tenni, nem csak fizikailag, hanem mentálisan is a mozgásszegény életmódod mellett.

2022. júl. 9. 21:42
 7/17 anonim válasza:

Szia!

Szerintem egy tartható étkezés segítene (nem vagyok szakértő meg semmi ilyen) de ha úgy étkeznél hogy pl. kisebb adagok a szokásosnál, Kevés édesség de attól még néha ehetsz. Ha van lehetőséged fogyassz barna vagy teljeskiörlésű kenyeret. Meg ilyesmi ételek. Ha pl. van rá időd elmehetsz sétálni az is jót tesz. Remélem tudtam segíteni.

(És bocsánat a helyesírási hibákért)

2022. júl. 9. 23:29
 8/17 anonim ***** válasza:
75%

Emberek, ne ragaszkodjunk már annyira ahhoz, hogy márpedig mindenképpen menjen mozogni a kérdező, keljen még hamarabb, meg ilyenek, amikor amúgy is túl van hajtva!

Erre a folyamatos stresszre is reagálhat úgy a szervezet, hogy "nem engedi" fogyni.

Tudjuk jól, a mozgás csak némileg hozzátenne, de a kaja a lényeg, ha fogyni akarsz.

Kérdező, javasolnék felkeresni ezzel egy orvost, akinek elmeséled a jelenlegi életviteled, és aki legalább egy vérvételre beutal. A többi meg mág ezeknek a függvénye.

2022. júl. 10. 06:55
 9/17 anonim ***** válasza:
74%

Aki meg olyat ír, hogy mozgás nélkül nem fog sikerülni, az egyenesen nem ebbe a kategóriába való. Hogy a viharba ne sikerülne nélküle, ha kevesebbet visz be valaki, mint amennyit felhasznál?

És nem, NEM a mozgás ellen vagyok, biztos, hogy sokkal jobb vele, mint nélküle. Egészségügyi, és esztétikai szempontból is. DE! Ha egyszer valakinek nem fér bele az életébe ideiglenesen, attól még fogyni fog tudni, ha minden rendben működik a szervezetében.

2022. júl. 10. 06:58
 10/17 anonim ***** válasza:

Ha egy évig 1500 kcalon nem fogytál, akkor nézed meg a pajzsmirigy, cukrod, inzulinod (legalább hárompontos terheléssel).

Ennyitől én sem fogytam, csak akkor indult el, amikor elhagytam a tejet és a glutént. De akkor már nem is kellett ekkora deficit, 1800on is fogytam. Nekem Hashimotom van, PM alulműködéssel. Gyógyszert is szedek rá.

De csatlakozom ahhoz, aki szerint inkább a meló kérdést kellene előbb megoldani.

2022. júl. 10. 08:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!