Írtál naplót fogyás közben vagy tudtál erről beszélgetni valakivel gyakran?
Nekem a fotók segítettek és egy barátnőm, hasonló cipőben.
No meg az instagram, a motiváló képek és történetek.
Falásrohamot meg meg tudod előzni ha elegendő kalóriát eszel, nincsenek tiltott ételek és a kcalok kétharmadát reggelire és ebédre megeszes
Én erről nem szeretek senkivel beszélni aki ismer. Számomra kínos, kényelmetlen stb. Szégyellem.
Inkább magamban igyekeztem leküzdeni az ezzel kapcsolatos problémáimat. Az érzéseimről írtam egy ideig, mentálisan sokat segített, mert én komoly édességfüggő vagyok, és bár lefogytam, nagyon vigyáznom kell, nehogy visszaessek. Amikor rám tört egy- egy falási roham, elővettem a füzetet és inkább leírtam amit érzek, vagy pl az elején hetekig elvonási tüneteim voltak amikor lejöttem a cukorról. Szédülések, remegés, fejfájás, elszorult a torkom- sírás stb stb. Ezekről is írtam.
Aztán szerencsére ezek a rohamok megritkultak idővel, havi 1-2 alkalomra. Most már jobban viselem. Nem írok, csak előveszem a füzetet és visszaolvasom a régi bejegyzéseket, kisírom magam és jobban leszek, ha rámjön.
Tudom hogy ez másoknak fura lehet, de aki ebben nincs benne, nem tudja milyen érzés, az úgysem érti meg. Ezért nem is próbáltam soha senkinek beszélni róla/ vagy elmagyarázni. Felesleges.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!