Miért eszek szomorúság miatt?
Meghíztam nagyon és szeretnék lefogyni de annyira nincs rendben a magánéletem,hogy szomorúságomban meg “unalmamban” csak eszek és eszek..
Itthon vagyok a kisbabámmal és elég kis tapadó ezért majdnem mindig velem van,nem birom olyan dologgal lefoglalni magam amibe belemerülök és elfeledkezem arról,hogy csak ennék..
Mit tudnék ez ellen csinálni?
Tudom az akaraterő,de az nem sok van és ha nem csinálok úgymond semmit akkor még nehezebb és tudom,hogy gyenge vagyok és ez így nem jó de ezért keresnék valami módszert rá.
Nagyon egyszerű. Azért eszel szomorúságodban, mert a finom ételek endorfont szabadítanak fel, ezzel próbálja a szervezeted kiegyenlíteni a stressz hormon szintedet. Amit tehetsz, hogy keresel egy olyan elfoglaltságot, ami örömet okoz. Ez leginkább a személyiségedtől függ. Ha kreatívabb típus vagy, akkor nyilván valami kreatív tevékenység, kifestő könyvek pl elég könnyen elérhetőek, de még twlefonra is vannak ilyen alkalmazások, bár nyilván nem ugyanaz. Vannak, akik a tanulásban lelnek örömöt, erre megoldás lehet egy jó podcast, vagy informatív yt csatorna, tanfolyam. Vannak, akiket a kicsit "agyatlanabb" dolgok kapcsolnak ki, pl vicces videók, reakció csatornák, filmek. Vannak, akik jobban szeretnek befelé koncentrálni, ehhez egy jó könyv nagy segítség, lehet szórakoztató irodalom, vagy önfejlesztő. A lista kb végtelen, csak rajtad múlik.
Mindenképpen időt kell erre szakítanod, ehhez kérj segítséget szülőktől, barátoktól, férjedtől. Nyilván nehéz, főleg a szeparációs szorongás miatt, de fokozatosan bevezetve megváltoztathatja az életedet. Az, hogy nem hízol tovább, esetleg elkezdesz fogyni csak egy mellékhatás lesz kb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!