Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Valami jó fogyó kúrás típeket...

Valami jó fogyó kúrás típeket tudol javaslani ?

Figyelt kérdés
2022. jún. 24. 19:12
 1/10 anonim ***** válasza:
94%
Edzes + dieta
2022. jún. 24. 19:15
 2/10 anonim válasza:
93%
Igen, kalória deficitben kell lenned. Ennyi a titka. Ne egyél olyat amiben sok a kalória.. fehér lisztes oldok, olajos dolgok és olyat se amiben sok a cukor. Ezek elhagyható dolgok.
2022. jún. 24. 19:15
 3/10 anonim ***** válasza:
91%

Fogyókúrás tábor. Bár sanszos, hogy ott se fogyás, se kúrás nem lesz.

Viccet félretéve amíg nem tudsz új, célravezető szokásokat alkotni az életedben, addig hiába bármilyen tipp. Én kalória számlálás nélkül sétával kezdtem. 130 kg-ról indultam, napi 15 perceket kezdtem sétálni, aztán napi 30, 45, 60, ... egészen 2 óráig (mert éppen olyan életszakaszban voltam ahol ez prioritás volt és volt rá lehetőségem, hogy szánjak rá ennyi időt), de nem is az időn van itt a hangsúly, hanem a szokáson. Aztán elhagytam a cukros szarokat (új szokás), elkezdtem kalóriákat számolni (új szokás), elkezdtem edzeni (új szokás). Mindegyik egy kis lépés volt. Nem az volt a cél, hogy egyik napról a másikra nagyot alkossak, hanem az, hogy csak egy kicsit jobb legyek, mint tegnap és hogy tartsam magamat ahhoz amit elhatároztam. 30 nap után már automatikusak ezek az új szokások, csak addig kell megerőltetni magadat (ez lehet a nehéz része).

Így abból a 130-ból 82 lettem.

2022. jún. 24. 19:39
 4/10 anonim ***** válasza:
87%
most akkor fogyás vagy kúrás?
2022. jún. 24. 19:59
 5/10 anonim ***** válasza:
88%

Kalóriadeficit. Más tippem nincs, ugyanis más működő tipp nem is létezik.

[link]

2022. jún. 24. 20:15
 6/10 anonim ***** válasza:
0%
Mondd, hogy poén akart lenni, és nem ilyen analfabéták vannak itt. 😂
2022. jún. 24. 20:57
 7/10 anonim ***** válasza:
Te nak nem ártani ha tudolni magyar.
2022. jún. 26. 07:52
 8/10 anonim ***** válasza:
31%
A fogyi szektánál ez a természetes nyelvezet, hogy lepontozzátok, aki szóvá teszi?
2022. jún. 26. 08:52
 9/10 anonim ***** válasza:

Ami így hirtelen eszembejutott:

-Az életmódváltást érdemes úgy kialakítanod hogy hosszútávon is tartható legyen számodra, alakítsd ki a saját igényeidnek megfelelően. Példának okáért én egy hétig sem bírtam azt hogy naponta 5X étkezzek kis adagokban, mert nem ehhez voltam hozzászokva. Most is kalóriaszámlálgatós módszert használok, napi 2X étkezek ugyanúgy mint ahogy eddig is tettem, de van egy kalóriakeretem amit nem lépek át. Számomra ez sokkal könnyebb módszer volt mint ugyanannyi ételt elosztani ötszöri étkezésre.

-Hogy ha kalóriaszámlálgatós módszert választasz akkor érdemes egy konyhai mérleget beszerezni a méricskéléshez a pontos adatok miatt.

Ha már itt tartunk a napi kereted legyen hozzád igazítva, és semmiképpen se egyél vészesen keveset annak reményében hogy gyorsabban fogsz tőle fogyni. Az az egészséges ha heti fél, maximum egy kilót fogysz.

-Az életmódváltás legelején lehet hogy az első hónapban akár 5-6 vagy több kilótól is megszabadulsz, de ez nem lesz állandó, javarészt csak a víz fog távozni a szervezetedből. Később be fog állni a normális tempóba.

-Természetes hogy stagnál a súlyod akár több héten keresztül is, nem kell kétségbeesni csak folytatni ugyanazt az életmódot mint addig. Dokihoz csak akkor kell fordulni ha sokáig nem mozdul a mérleg a diéta/mozgás ellenére sem.

-Nem kell naponta méricskélni a súlyodat, hetente vagy havonta is elég. Hogy ha hölgy vagy akkor menstruáció előtt-alatt-után egy pár napig ne mérj súlyt, mert pontatlan lesz. Ilyenkor feljöhet 1-2-3-4 kg plusz is akár, függ ez a jelenlegi súlyodtól is.

-Hogy ha extrém nagy súlytól szeretnél megszabadulni akkor konzultálj a háziorvossal az életmódváltás elején, hogy ha rögzíti az előtte-utána súlyodat és adataidat akkor a bőreltávolító műtét támogatott lesz számodra.

2022. jún. 27. 20:37
 10/10 anonim ***** válasza:

Én bizony azt mondom, hogy azzal kell kezdeni, hogy elmész a dokihoz egy rutinvizsgálatra, kiszűrsz néhány betegséget, aminek tünete lehet a hízás: cukorbetegség, pajzsmirigy (ezt nem mindig szokták, csak ha külön kérik, mert depis, alvászavar, hajhullás, súlyprobléma)...

Első héten fokozatosan állj rá a diétára, ne úgy indulj, hogy eddig zabáltál, mint állat, aztán most meg koplalsz, mert olyan szépen beáll a jojoeffektus, mint annak a rendje.

sportra is fokozatosan állj rá.

Mivel a mérleg a különböző helyeken különböző eredményeket mutat, mert nem mindenhol vízszintes a talaj, és a pontos méréshez ez kell, ügyelj arra, hogy mindig ugyanott mérj, lehetőleg pontos súlyokkal kísérletezd ki, hogy annyi-e az annyi.

Csak vizet vagy édesítő és cukormentes teát igyál, se gyümölcslé, se szénsavas üdítő - cukormentes se, de vízből ügyelni kell a szükséges beviteli mennyiségre.

Majonéz természetesen felejtős.

2022. jún. 28. 09:00

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!