Hogy motiváljátok magatokat nap mint nap?
Sehogy, a motiváció ideig-óráig tart, azzal nem lehet eredményeket elérni. El kell kötelezned magad a céljaid mellett és megszokássá, az életed elemi részévé tenned.
És azt is érdemes fejbevésned, hogy ha elértél egy elfogadható testsúlyt akkor sem fogod szeméttel és cukorral telitömni magad, mert ha jól csinálod akkor nem lesz már rá igényed, nem fogja a szervezeted akarni.
Rutinná változtattam mindent.
Időpontokat állítottam fel, hogy mikor mit KELL csinálnom és nem mondhatok nemet egyikre sem.
Persze nem ilyen durvákat, hogy pontban 8kor reggeli, hanem hogy 7kor fel kelek és 7-től 9-ig meg kell oldanom a reggelit. Így meg van a szabadságom is a dologban, de még is megvan a napi rutin. Ugyanez a sportolással, hobbikban való fejlődéssel, házimunkával.
Sehogy. A motiváció elég hullámzó dolog, jön és megy. Mesterségesen nem sokáig lehet ugyanazon a magas szinten tartani.
Én alkalmazkodtam ehhez, és kihasználom a nagyobb, magasabb inzenzívebb időszakokat, pl több mozgásra, keményebb edzésekre. Amikor alacsonyabban van, nincs annyi kedvem, akkor nem erőltetem, lazábban veszem.
Életmódot vàltottam, azaz új, jobb szokásokat vezettem be az életembe. Már megszokássá vált minden. A régi rosszabb szokasaimat pedig szép lassan elhagytam, vagy amennyire tudtam, csökkentettem.
Azzal, hogy minél inkább tetszeni akarok a kiszemeltemnek.
Meg nem utolsó sorban azzal, hogy nem szeretnék 5 év múlva egy fájó derekú cukorbeteg lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!