Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Egy glutén érzékeny ember...

Egy glutén érzékeny ember egészségesebben étkezik mint egy nem érzékeny?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem,mert ők ugye nem eszik a "méreg"fehér lisztet meg rengeteg egyéb más készételt,adalékot mivel szinte mindenben van glutén. Tehát elvileg ők esznek jól??
2010. szept. 20. 07:12
 1/9 anonim válasza:
Igen. A fehér kenyér amúgyis egészségtelen. A készételek pedig tele vannak tartósítószerrel, sokszor azok is, amikre rá van írva, hogy tartósítószermentes...
2010. szept. 20. 07:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem. A fehér kenyér sem egészségtelen! Ezt csak a malomipar találta ki,mert elkell adnia a korpát is. Évszázadokon keresztül csak fehérkenyeret ettek az emberek, a korpát a disznóknak adták,és senki nem volt beteg és gluténérzékeny sem.
2010. szept. 20. 07:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
Most 1-1,de tényleg nagyon kíváncsi vagyok.
2010. szept. 20. 09:11
 4/9 anonim ***** válasza:

nem egészségtelen a fehér kenyér, de nem is egészséges, mert nincsen benne a héja a búzának, így a vitamin sem...

tehát ha eszed, rosszat nem teszel, de nem táplálja a szervezetedet...

a kérdésre pedig sztem igen a válasz

2010. szept. 20. 09:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
Szerintem nem attól eszik valaki egészségesen, hogy nem eszik fehérlisztes dolgokat, hanem attól, hogy ezekbőlnem zabál be és nem csak ezeket eszi, hanem sok zöldséget és gyümölcsöt!
2010. szept. 20. 09:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:
Akkor mondjuk a kukorica kenyér(amit ők is ehetnek) vagy a fehér kenyér a jobb??
2010. szept. 20. 09:18
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Évszázadokon át? Ezt a baromságot honnan vetted? A finomított liszt a XX. sz. tömegterméke, előtte max. a gazdagok kiváltsága volt. Ezen kár is vitázni.

A fehér kenyér NEM méreg, de nincs benne semmi, ami hasznos lenne. Csak laktak, csak kalória, csak hízlal.

A teljes kiörl. kenyéreben benne van minden, ami hasznos: vitaminok, rostok. Finomításkor ezeket hántják le, az a különbség. A teljes kiörl. is hízlal, de töményebb, kevesebbet eszel belőle, és nem hiába eszed, nemcsak laktat, hanem táplál is (vitaminok).

A gluténérzékenyek egyiket sem ehetik.

Annyira nem vagyok tájékozott, de azt hiszem, ők kukoricalisztet és talán rizslisztet is használhatnak.

Ez egészségesebb, mint a finomított liszt. Ezek tények, kár vitatkozni rajtuk.

Attól, hogy valaki gluténérzékeny, még nem biztos, hogy "jól" eszik, mert ha tömi magába a gluténmentes szénhidrátot, és nem eszik fehérjét és zöldséget, gyümölcsöt, az semmivel se jobb, mintha valaki ugyanezt csinálja, csak fehér kenyérrel.

2010. szept. 20. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az értelmes válaszod.) Tényleg ritka az ilyen ember:)
2010. szept. 20. 13:01
 9/9 anonim ***** válasza:

Nekem van egy glutén érzékeny barátnőm, és ő egyáltalán nem táplálkozik egészségesen.

Szinte mindenap sütit vagy csokit eszik tízóraira az iskolában.

Attól, hogy glutén mentes az a süti meg csoki, attól még ugyanúgy egészségtelen és hízlaló.

2010. szept. 23. 18:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!