Egy glutén érzékeny ember egészségesebben étkezik mint egy nem érzékeny?
nem egészségtelen a fehér kenyér, de nem is egészséges, mert nincsen benne a héja a búzának, így a vitamin sem...
tehát ha eszed, rosszat nem teszel, de nem táplálja a szervezetedet...
a kérdésre pedig sztem igen a válasz
Évszázadokon át? Ezt a baromságot honnan vetted? A finomított liszt a XX. sz. tömegterméke, előtte max. a gazdagok kiváltsága volt. Ezen kár is vitázni.
A fehér kenyér NEM méreg, de nincs benne semmi, ami hasznos lenne. Csak laktak, csak kalória, csak hízlal.
A teljes kiörl. kenyéreben benne van minden, ami hasznos: vitaminok, rostok. Finomításkor ezeket hántják le, az a különbség. A teljes kiörl. is hízlal, de töményebb, kevesebbet eszel belőle, és nem hiába eszed, nemcsak laktat, hanem táplál is (vitaminok).
A gluténérzékenyek egyiket sem ehetik.
Annyira nem vagyok tájékozott, de azt hiszem, ők kukoricalisztet és talán rizslisztet is használhatnak.
Ez egészségesebb, mint a finomított liszt. Ezek tények, kár vitatkozni rajtuk.
Attól, hogy valaki gluténérzékeny, még nem biztos, hogy "jól" eszik, mert ha tömi magába a gluténmentes szénhidrátot, és nem eszik fehérjét és zöldséget, gyümölcsöt, az semmivel se jobb, mintha valaki ugyanezt csinálja, csak fehér kenyérrel.
Nekem van egy glutén érzékeny barátnőm, és ő egyáltalán nem táplálkozik egészségesen.
Szinte mindenap sütit vagy csokit eszik tízóraira az iskolában.
Attól, hogy glutén mentes az a süti meg csoki, attól még ugyanúgy egészségtelen és hízlaló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!