Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Testképzvavaros lennék?

Testképzvavaros lennék?

Figyelt kérdés
Kb 2-3 éve stabilan 60 kg vagyok.Alapvetően undorítóan dagadtnak látom magam, viszont vannak időszakok amikor vékonyabbnak,kicsit formasabbnak látom magam a tükörben. Tini koromban 50 kg körül voltam, akkor is folyton a sulyommal foglalkoztam, és ahogy emlékszem, akkor is a mostani formámat láttam a tükörben.Pedig akkor 50 kgval nem lehettem annyira dagi a 160 cmhez.
2022. jún. 17. 22:45
 1/9 anonim ***** válasza:
46%

Az h vki folyamatosan figyeli h hány kiló meg milyen az alakja, még egyáltalán nem jelenti azt h testképzavaros. Teljesen természetes ha foglalkoztat a tested kinézete, pláne a mai világban. Sőt sokkal inkább ez, mint h tojjál az egészre és legyél 100 kg “mer nekem így jó”.

A 160 cm-hez a 60 kg kicsit sok, persze nem az egészségtelen kategória, ideális súly. Viszont valószínűleg van rajtad kb. 5 kg plusz, egy kis hasi felesleg, meg itt-ott egy kicsi. 50 kg alá semmiképp ne fogyj, járjál edzeni h formásabb legyél. Ha 50-55 kg között is dagadtnak látod majd magad, akkor fel kell keresni egy pszichológust.

2022. jún. 17. 23:19
 2/9 anonim ***** válasza:
62%
Igen, nem is kissé.
2022. jún. 18. 01:22
 3/9 anonim válasza:
44%

Fiú, lány? Hány éves?

160cm-hez már lehet olyan a 60kg, hogy soknak érzed. Kövér nem vagy, de valószínűleg karcsúbb szeretnél lenni. Ebben az esetben diétázgass, sportolj és jobban fogod érezni magad.

Mindenkinek más az ideális testképe, és ebben nem vagyunk egyformák, el kell fogadni ezt. Amit leírtál, az alapján a tiéd egyáltalán nem beteges.

2022. jún. 18. 02:20
 4/9 anonim ***** válasza:
21%

Attól függ :) pl én 162 cm vagyok . A legmagasabb súlyom eddig 65 kg volt. Na akkor husis voltam, ahogy mondják, de közben izmos is. Előtte világ életemben 48 kg max . Aztán lefogytam. Most tartom az 50 körülit, de 55-nél

Már daginak érzem magam. Nem mindegy, hogy az adott súlyból mennyit tesz ki izom.

Most az 52kg körül néha én sem vagyok elégedett, mivel nagyon ritkán tudok edzeni, és persze ez meg is látszik. Nem vagyok kövér , de fitt sem, sem igazán

Vékony , szóval itt mindenki maga dönti el, mivel elégedett. Úgy gondolom, nálad pl mindegy mennyi a súlyod, valóban a saját tükörképed fog megelégedest szolgálni. Próbálj egészségesebben étkezni, amit tudsz, válts ki zoldseggel, illetve fehér hússal, plusz napi 20-30 perc mozgást beiktatni, vegyesen izom építő és kardio edzést. Pl egyik nap sétalj, a másik nap meg guggolj, felulest végezz stb :)

2022. jún. 18. 02:55
 5/9 anonim válasza:
38%

Ezért lesznek testképzavaros emberek jesszus. Az 1es válaszoló miatt. Minek kell itt játszani az okosat hogy pláne a mai világban ez termeszetes hogy foglalkozol a kinezeteddel? miert a "régi" világban nem foglalkoztak talánxd? Fűzők, erőltetett szépségideálok is a 21. század teremtményei ugye te észlény? 60 kg meg sok? dietetikus vagy talán? Amúgy is az izom többet nyom szóval ki tudja milyen feszes és gyönyörű és izmos alakja van! Honnan tudod hogy van hasi feleslege? Látnok is vagy?

A kérdezővel pedig nagyon együttérzek,és igen lehet testképzavar ha ennyire foglalkoztat. Érdekes ha nagyon rossz a hangulatom teljesen másik embert látok a tükörben,fel sem ismerem magam, ha pedig jó, egészen ki vagyok békülve magammal. Szerintem először a lelki világodat kell helyrehozni, aztán javul a testképed is. Szoltak be valaha a kinezeted miatt, vagy voltak elvarasaid az embereknek veled kapcs, es nem lehet ezert latod igy magad?

2022. jún. 18. 04:33
 6/9 anonim ***** válasza:
90%

60 kg-val nem vagy dagi, legfeljebb van rajtad 5-10 kg zsírfelesleg, ha nem jársz edzeni. Ez a súlyfelesleg nem vészes, csak ne legyen több.

Egy fotót fej nélkül légyszi linkelj, mert így csak vagdalkozunk, de értékelhető választ nem fogunk tudni adni.

Pl. én 159 centihez vagyok 45 kg, de a legtöbb tinikoromban voltam 55 kg, akkor nagy volt a hasam, combom, fenekem. Sokáig 50-52 kg voltam, mostani súlyommal tetszem magamnak a legjobban. Odafigyelek az étkezésre és sportolok is. Mielőtt jönnének a negatív, bántó válaszok, nem, nem vagyok anorexiás, nem vagyok csont és bőr, a bordám se látszódik ki.

2022. jún. 18. 05:32
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez még nem testképzavar.
2022. jún. 18. 07:21
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez inkább általános önértékelési zavar, amikor az egyén nincs megelégedve addigi "teljesítményével" (beleértve a társadalmi hasznosságot is), de nem tudja, hogy mit kellene tennie.
2022. jún. 18. 08:27
 9/9 anonim ***** válasza:

Nem szeretem ezeket a cimkéket.Mettől testképzavar meg mettől nem.Ezek kategorizálások.

Maradjunk annyiban hogy tul rá vagy kattanva a merlegre es a tükörre.

Lazíts egy kicsit.Kell egy jó ertelemben vett elegedetlenseg az emberben.Legyen az súly,munka,akármi.Ezt úgy ertem hogy az az ember aki "elégedetlen" igyekszik jobbá válni,fejlődni.Ami pozitívum.Viszont ezt úgy teszi,hogy közben nem "utálja"magát.Nem ostorozza magat,hanem meg van elégedve azzal a hozzaállasal amit tanúsít.

Ne tardsd magad undorítónak.A tested kiszolgál egy életen at.Becsüld és szeresd.Add meg neki amire szüksége van es hálás lesz érte.Fejlődni javulni fog.

2022. jún. 21. 10:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!