Otthon végezhető súlyzós gyakorlatok?
Sziasztok!
Aki totál kezdő és van kettő db 1kg-s súlyzója az otthon nyilván semmit nem tud edzeni? Vagy igen? Esetleg youtube-on van fent valaki akit érdemes követni?
Nő vagyok, aki igen magas súllyal rendelkezik és a helyes táplálkozás mellett szeretne picit edzeni is. Eddig futópadon gyors sétáltam ami a semmitől jobb, de szeretnék valami hatékonyabbat is. Köszi
Nekem kyra pro videoi hasznosak, masokat annyira nem ismerek
Kereshetsz xoutubeon okyat is hogy no equipment workut, sajat testullyal is csodakra kepes az ember.
Két 1 kilós kézisúlyzóval értelemszerűen még kezdő nőként sem lehet igazán mit kezdeni. Az óvodás fiamnak is kevés lenne. A súlyzós edzés akkor ér valamit fejlődés szempontjából, ha tényleges ellenállást jelent az izomzatod számára, a folyamatos progresszió által pedig növekedésre és erősödésre stimulálod azt. Ennek szellemében mi a terv két 1 kilós súlyzóval? Azzal szeretnél hetekig, hónapokig, évekig bármit is csinálni úgy, hogy fejlődj is? Nyilván ez viccnek is rossz.
Ha a súlyzós edzés világa vonz, akkor nem úszod meg a konditermet. Ha viszont csak szimplán erősödni, izmosodni szeretnél, de konditerembe nem szeretnél járni, akkor a saját testsúlyos edzés (calisthenics, street workout) a te utad. Azokról a YouTube videókról, amikben szétplasztikázott modellek cicanaciban ugra-bugrálnak gumiszalaggal a combjukon, azokról szakmailag semmi jót nem gondolok. Baromságok. A videóban szereplő lányoknak nem a földön fetrengéstől, és lábemelgetésektől lett olyan testük. Ezt nyilván csak a teljesen ostoba kezdők gondolják.
A séta egyébként tök jó mozgásforma túlsúlyosok számára, és az is jó, hogy figyelsz a helyes táplálkozásra (jelentsen ez bármit is). Mennyi a napi kalóriabeviteled? Hány kcal a deficit mértéke?
Dede, tudsz otthon is edzeni, csak nem 1 kilós súlyzókkal. Azok max ilyen pilateshez jók. Nekem azt mondták az elején, hogy a súlyom tizede legyen a kezdő súly 1 kezembe, azt csak akkor csökkentsem ha tényleg nagyon nem megy. 3 kilós súlyzóval kezdtem per kéz 40 kilósan de meglepően hamar 8 kilóra emelkedett a súly ahogy rendszeresen csináltam.
A konditerem viszont nem ördögtől való, főleg kezdőként, mert a gépek nem engedik pl. a hátadat rosszul tartani. Érdemes eljárni legalább amíg ráállsz a helyes tartásra, mert lehet, hogy kisebb súllyal még nem akkora gáz ha valami nem jó helyen van de nagyobb súllyal komoly sérülést is okozhat.
Elsőre nem feltétlenül kell súly, gugolás, kitörés, lábemelgetés minden formában, "core training", fekvőtámasz térdelve, stb...
Ha már ezek mennek, akkor érdemes beszerezni egy TRX kötelet otthonra.
És rengeteg séta, lehetőleg a szabadban, világosban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!