Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Otthon végezhető súlyzós...

Otthon végezhető súlyzós gyakorlatok?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Aki totál kezdő és van kettő db 1kg-s súlyzója az otthon nyilván semmit nem tud edzeni? Vagy igen? Esetleg youtube-on van fent valaki akit érdemes követni?

Nő vagyok, aki igen magas súllyal rendelkezik és a helyes táplálkozás mellett szeretne picit edzeni is. Eddig futópadon gyors sétáltam ami a semmitől jobb, de szeretnék valami hatékonyabbat is. Köszi

#Súlyzósedzsés
2022. jún. 8. 10:37
 1/5 anonim ***** válasza:
34%

Nekem kyra pro videoi hasznosak, masokat annyira nem ismerek

Kereshetsz xoutubeon okyat is hogy no equipment workut, sajat testullyal is csodakra kepes az ember.

2022. jún. 8. 10:59
 2/5 anonim válasza:
A talajtorna is sokat jelent.
2022. jún. 8. 13:27
 3/5 anonim ***** válasza:
84%

Két 1 kilós kézisúlyzóval értelemszerűen még kezdő nőként sem lehet igazán mit kezdeni. Az óvodás fiamnak is kevés lenne. A súlyzós edzés akkor ér valamit fejlődés szempontjából, ha tényleges ellenállást jelent az izomzatod számára, a folyamatos progresszió által pedig növekedésre és erősödésre stimulálod azt. Ennek szellemében mi a terv két 1 kilós súlyzóval? Azzal szeretnél hetekig, hónapokig, évekig bármit is csinálni úgy, hogy fejlődj is? Nyilván ez viccnek is rossz.

Ha a súlyzós edzés világa vonz, akkor nem úszod meg a konditermet. Ha viszont csak szimplán erősödni, izmosodni szeretnél, de konditerembe nem szeretnél járni, akkor a saját testsúlyos edzés (calisthenics, street workout) a te utad. Azokról a YouTube videókról, amikben szétplasztikázott modellek cicanaciban ugra-bugrálnak gumiszalaggal a combjukon, azokról szakmailag semmi jót nem gondolok. Baromságok. A videóban szereplő lányoknak nem a földön fetrengéstől, és lábemelgetésektől lett olyan testük. Ezt nyilván csak a teljesen ostoba kezdők gondolják.

A séta egyébként tök jó mozgásforma túlsúlyosok számára, és az is jó, hogy figyelsz a helyes táplálkozásra (jelentsen ez bármit is). Mennyi a napi kalóriabeviteled? Hány kcal a deficit mértéke?

2022. jún. 8. 13:30
 4/5 Metionin ***** válasza:

Dede, tudsz otthon is edzeni, csak nem 1 kilós súlyzókkal. Azok max ilyen pilateshez jók. Nekem azt mondták az elején, hogy a súlyom tizede legyen a kezdő súly 1 kezembe, azt csak akkor csökkentsem ha tényleg nagyon nem megy. 3 kilós súlyzóval kezdtem per kéz 40 kilósan de meglepően hamar 8 kilóra emelkedett a súly ahogy rendszeresen csináltam.

A konditerem viszont nem ördögtől való, főleg kezdőként, mert a gépek nem engedik pl. a hátadat rosszul tartani. Érdemes eljárni legalább amíg ráállsz a helyes tartásra, mert lehet, hogy kisebb súllyal még nem akkora gáz ha valami nem jó helyen van de nagyobb súllyal komoly sérülést is okozhat.

2022. jún. 8. 13:45
 5/5 anonim ***** válasza:

Elsőre nem feltétlenül kell súly, gugolás, kitörés, lábemelgetés minden formában, "core training", fekvőtámasz térdelve, stb...

Ha már ezek mennek, akkor érdemes beszerezni egy TRX kötelet otthonra.

És rengeteg séta, lehetőleg a szabadban, világosban.

2022. jún. 8. 14:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!