Heti 1 csalónap mennyire vágja haza a diétámat?
Figyelt kérdés
Sajnos nálam az a tendencia, hogy heti 1 nap megtörök a diétámban (brutál módon, mindent eszek amit csak megkívánok, kb ez tartja bennem a lelket egész héten.) Másnap ugyanúgy tudom folytatni. A többi napon táplálkozástanácsadó által beállított kb grammra kimért étrenden vagyok, heti 4-5 alkalommal edzek. A súlyfeleslegem elég nagy, 30 kg, szóval bőven van miből leadni...ez nem probléma. 1500 mg metformint is szedek mellé, ami segíti a fogyást.2022. jún. 5. 23:38
11/19 anonim válasza:
Az a helyzet, hogy a szervrzet mindig túlkompenzál...
Tehát ha sanyargatod magad, annak falásroham a vége... fentartható diŕta csak az lehet, ami átgondolt, és nem önsanyqrgatásrol szól... mert annak hiány lesz a vége... így a szervezeted túlkompenzál és kiadja a paranycsot, hogy zabálj...
12/19 anonim válasza:
Attól függ, mennyit eszel. Ha olyan sokag ahogy leírtad, akkor a hét folyamán amennyi kalóriadeficitbe kerültél, azt vissza is eszed, hs nem többet. Szóval nem fogsz fogyno
13/19 anonim válasza:
Hát szerintem heti 1 csalónap túl sok. Ha betolsz 4-6000kcalt ilyenkor, simán tönkreteheted az egész hetes diétát.
Én havi 1 csalónapot tartok, szigorú diéta mellett, és így le tudtam fogyni szép lassan, 3 év alatt, hosszútávon nekem ennyi kell, és egyéb más személyes oka is van a havi 1 napnak.
De heti 1 egész ilyen nap túl gyakori, így kb semmi értelme diétáznod.
14/19 anonim válasza:
*Ja igen, a többieknek is igaza van, a diétád sem jó, ha ennyire szenvedésnek éled meg. 13. voltam.
15/19 anonim válasza:
Elaő volt,amit megtanultam a diéta alatt,hogy csalónap nincs, esetleg csaló étkezés lehet,amikor eszel egy szelet tortát a szülinapon vagy egy hambit a haverokkal,de ott le is zárul a csalás. Mi értelme egész héten koplalni,ha szombaton meg visszazabálom az egész heti melómat,gondolkozz már értelmesen. Állítsd be az étrendedet normális,ehető,egészséges,nem éhező üzemmódra,nem is fog kelleni a csalónap meglátod.
16/19 A kérdező kommentje:
Okés, köszi mindenkinek, hogy írt. Közben felülvizsgáltam én is az étrendem, és kiderült, hogy túl kevés kalóriát és túl kevés szénhidrátot eszek, főleg, hogy most már többet sportolok, mint annak idején, mikor kaptam az étrendet. Valamint magnézium, B6 hiány is okozhatja ezt. Min 140 grammra állítottuk be a CH-t de mielőtt nekem esnétek: édesburgonya, hűtött rizs, most ugyan nem aktuális, de sütőtök és stb stb. Korábban ketogénen voltam, de pont az állandó falásrohamok miatt kértem segítséget profiktól (akik egyébként bizonyos esetekben a ketogént is alkalmazzák) és nálam pont ez volt a baj, hogy a szénhidrát után sóvárogtam. Még mindig félek a CH beviteltől így nem mertem többet bevinni. Most hogy így korrigáltam ezeket, meglehetősen jól bírom.
2022. jún. 7. 11:44
17/19 anonim válasza:
Mondjuk, ha mindent ennél normálisan, akkor nem kéne kompenzálnod csalónappal.
18/19 A kérdező kommentje:
Sajnos nem ehetek MINDENT akár normálisan, akár nem, inzulinrezisztens vagyok, PCOS-em van, 30 kg túlsúly, glutén és laktózérzékeny vagyok. Ez a mindent ehetsz csak mértékkel max annak működik, akinek nincs szétcseszve az anyagcseréje, nincs ételérzékenysége, jah és nincs jelentős túlsúlya. Tudom hihetetlen, de van az az állapot, amikor valamit bizony meg kell vonni magadtól. És egy életen át. Sajnos én, aki egyébként imádok enni, ezt borzasztó nehéz feldolgozni, nyilván ezért fordulnak elő a csalónapok, mentálisan is nehéz elviselni a lemondást olyan ételekről, amiket szeretek. De úgy látom senki nem küzd ilyen nehézségekkel, mindenki szuper tökéletes.
2022. jún. 8. 20:43
19/19 anonim válasza:
18: ezeken a csalónapokon glutént és laktózt is eszel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!