Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért nem fogyok?

Miért nem fogyok?

Figyelt kérdés

100 kg-ból szeretnék egy 10-et leadni (185 cm vagyok). Reggelente erősítő edzéseket csinálok (heti 6 nap), este cardio (heti 5 nap). A kalóriát számolom és max. 1800 kcal eszek egy nap (jól számolom, betartom és nem csalok). Nem eszek semmi édességet és a fehér lisztet is elhagytam (se tészta se péksüti).

Ezek ellenére egy hónap alatt fel kiló ment le. Rettentően elkeseritő, hogy semmi eredménye mert elég nehéz csinálni ezt az egészet, hogy sportolni se szeretek. Pajzsmirigy problémám sincs.

Vám valakinek ötlete miért nem fogyhatok?

2022. jún. 1. 06:09
 1/9 anonim ***** válasza:
59%
Furcsán hangozhat, de szerintem kevés neked az 1800 kcal.
2022. jún. 1. 07:35
 2/9 A kérdező kommentje:
De így sem sikerül fogyni, ha többet eszek akkor még kevésbé jön össze.
2022. jún. 1. 08:19
 3/9 anonim ***** válasza:

#2 ez nem így van

Ha túl keveset eszel, a szervezeted átalakitja a mukodesety elvon energiat pl agytol, bizonyos szervektol, idegektol. Hozzaszokik hogy keves energiat hasznal. Igy mivel kevesebbre lesz szuksege, a deficit nem is deficit, ezert nem fogysz. Mindekozben lelassul az anyagcsetr ami meg rosszabb.

Sajat pelda, 85 kg, 150 cm lány, 1200 kaloriat ettem, szepen fogytam is majd megallt. Az edzomtol kaptam egy 1700 kcalos etrendet. Kethetes atallas utan azzal is nagyon szepen fogytam de sokkal jobban ereztem magam. Mivel melletted nem all szakember, drasztikus valtoztatast nem javaslok. De tenyleg vagy tul keveset eszel vagy valamit rosszul szamolsz, tul kevesre becsulod az eteleket stb.

Kialvatlanság és túl kevés folyadék is állhat a kis fogyás hátterében.

Illetve a nyilvánvaló, hisz erosito edzeseket vegzel es az izom nehezebb mint a zsir.

2022. jún. 1. 08:23
 4/9 A kérdező kommentje:

A számolás az jó (ha földrengés tudok hoteleket tervezni akkor csúnya lenne ha ezt nem tudnám jól számolni).

Az alvás megvan minden nap 7-8 óra között megvan, erre figyelek.

Akkor viszont fogalmam sincs, hogy mennyit egyek, hogy fogyjak.

2022. jún. 1. 08:39
 5/9 anonim ***** válasza:
60%

Pedig egyszerű: Ha kalóriadeficitben vagy, fogyni fogsz, ha nem, akkor nem.

Még a legprofibb emberek is elszámolják a kalóriát. Nem létezik, hogy 100kg + 185 cm vagy, és 1800 kalória nem elég ahhoz, hogy fogyj. Lehetetlen.

Valamit nagyon elszámolsz, az is lehet, hogy nem számolod a folyadékkal bevitt kalóriákat.

Ha tényleg nincs semmilyen egészségügyi dolog a háttérben, akkor elszámolod a kalóriákat, ennyi. Olyan nincs, hogy mindenki kalóriadeficittel tud fogyni, te pedig nem. :D

2022. jún. 1. 14:12
 6/9 A kérdező kommentje:
Ha csak nem valótlan értek szerepel a csomagoláson akkor az egyszerű matek nem fog ki rajtam. Csak vizet iszok de annak valóban nem számolok a kalória értékével.
2022. jún. 1. 14:45
 7/9 anonim ***** válasza:
Pedig itt a számolással lesz gond, sokan ott vesznek el hogy azt nézik 100g-ban mennyi van holott ők az adott dolognak biztos nem a 100g-ját eszik. Pl: Egy konzervkukorica 320g. A hatulján az van rá írva hogy 100g 60kcal van, erre azt hiszik hogy az egesz doboz annyi, pedig 3x100g +20g azaz 3x60 kcal+ valamennyi.
2022. jún. 1. 18:59
 8/9 anonim ***** válasza:

Szerintem nagyon keveset eszel, + talán nem jó az összetétel.

Én nőként fogytam le 175cm magassággal, bőven 100+ kilóról - 67kilóig átlag 2500 körüli energiabevitellel. Kcalt én abszolut nem is számoltam, nem tartom fontosnak, mert én a tápanyagarányt nézem kcalbázison, csak ezért tudom mennyit eszem kalóriában, mert az oldal azt is kiírja.

2022. jún. 1. 19:58
 9/9 anonim válasza:
Májgyulladás
2022. jún. 25. 13:53

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!