173cm magas fiúnak 66 kg, hogy legyen 20%-os testzsír százalékom?
Ezt megpróbálod magyarul is?
Ami biztos: dagadt nem vagy.
Nem arról van szó, hogy túlsúlyos-e, hanem hogy megfelelő-e ez a testzsír%. A kettő nagyon messze van egymástól...
Egyébként meg a 20%-os testzsír% teljesen átlagos. Egyáltalán nem fitt, viszont nem is magas. Ha sportosan akarsz kinézni, akkor olyan 8-12% optimális ami viszonylag könnyen is tartható.
Nekem 12 körül kezdtek el látszani a kockáim, és ezt is volt a legkényelmesebb tartani. 8-9%nál már odakellett figyelni
Jogos, bár a kérdés alatti szövegből próbáltam meg arra következtetni, hogy a jelenlegi állapotban 20%.
Egyébként meg nők és férfiak testzsír%-át ne hasonlítsuk össze. A nőknek elengedhetetlen egy eleve magasabb érték, hisz 8-12% körül már menstruációs és egyéb zavarok léphetnek fel, míg férfiaknál ez a szint komoly kitartással tartható.
Jelenleg 20%.
Nekem ez nagyon magasnak tűnik, Google szerint dagadtnak kéne lennem, de rohadt keskeny a derekam
,,Google szerint..."
Ez itt baj, ne az internetre hagyatkozz.
Mindössze testzsír% alapján nem lehet megmondani egy emberről, hogy túlsúlyos, vékony, vagy éppen izmos-e. A testzsír% és a testtömeg együttese a számottevő. Nagyon sok vékony srácnak baromi alacsony a testzsír%-a, (emiatt is van legtöbbnek kockahasa) mégsem izmosak. Az egy dolog, hogy zsír kevés, de az izom is. Ha például 120kg lennél, úgy a 20% testzsír egészen máshogy festene, mint a 66kg-on. Akkor valóban túlsúlyos lennél, így a közelében sem vagy. Vékony embernek is lehet magas testzsírja 0 izommal, az a ,,skinny-fat" alkat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!