50 nap alatt sikerülhet valami formát, izmot magamra elérnem?
160cm és 54kg vagyok, nő.
A hasamon, combomon, csípőmön van kicsi zsír, a karom vékony nagyon és kevés az izmom, formátlan, szeretnék kicsit izmosabb, formásabb lenni.
Szobabicikli napi 40-60 perc + lábemelések, vádlizás, 3-4 kilóval súlyzózás, 50-100 ismétlések.
Vagy más ötlet? 50 nap alatt nézhetek ki elfogadhatóan, vagy hagyjam ezt az évet is már, majd jövő nyárra már nem kell a hosszú nadrág, hosszú ujjú..
Hát ez így nagyon össze-vissza.
Ha a cél az izmosodás, akkor kell egy célnak megfelelően kiszámolt diéta (kalória, makrotápanyag, mikrotápanyag); egy egyénre szabott, progresszív súlyzós edzés; továbbá elegendő regeneráció. Ha ezek nem stimmelnek, akkor azért olyan tényleges izmosodásra nem kell számítani.
Lehet elérni változást de nem olyan számottevő lesz 50 nap alatt.Minden izomcsoportot át kell mozgatni.Ez azt jelenti hogy mondjuk mikor biciklizel akkor közben kézisúlyzózz és így a karodra is rádolgozol.
Másik tippem hogy ugrókötelezz mert azzal az egész tested át van mozgatva és szintén izmosít és bemelegítésnek,levezetésnek sem utolsó és nem drága egy ugrókötél.Makro tápanyagokra oda kell figyelni.Jelentős változáshoz legalább 4-6 hónap edzés kell és nem abbahagyni és mindig emelni a terhelést,nem visszafejlődni.
Szerintem meg két hónap alatt az ember kifejezetten jó formába tudja hozni magàt.Személy szerint (mikor munkanélküli voltam),szintén két hónap alatt otthoni edzéssel egész jó formát értem el.Viszont akkor napi 3 órát tornàztam.Egyet délelőtt,egyet este,meg közte 1óra kardiót (taposógép,bicikli,gyors sèta).Ilyen youtubos tornavideókra nyomtam.
2020-ban a lezárások alatt felszedtem 5 kg-t.Két hónap konditermi edzés után lement.Ez a két hónap alatt sokkal jelentősebb változást értem el heti 3-5 edzéssel (1,5-2 órás),mint korábban az otthonival.
De mindkét esetben làttam vàltozást 2-3 hónap alatt
Miért a legtöbb ember az utolsó utáni másodpercben akar nyárra hirtelen bombaalakot?
Erre nem volt időtök tavaly szeptember 1-je óta idáig? 🙄😒
"vagy hagyjam ezt az évet is már, majd jövő nyárra már nem kell a hosszú nadrág, hosszú ujjú.."
Tavaly is ezt mondtad magadnak ilyenkor?
A 3-assal abszolút egyetértek, sőt nem gondoltam, hogy manapság vannak ilyen emberek, akiknek az egészségük teljesen mindegy, csak jól nézzenek ki. Mit jelent nálad az, hogy 50-100 ismétlés?
Menj el egy személyi edzőhöz legalább pár órára, hogy az alapokat minimum elmagyarázza, ne ugorj ebbe bele mindenféle terv nélkül, mert még sérülhetsz is.
Egyébként a célod az egészséged és egy erős test legyen, az esztétika majd ennek a mellékterméke lesz.
#9 :D
Tavaly meg tavalyelőtt depresszió miatt voltam nyakig felöltözve, mostanra jöttem ki belőle nagyjából, de így mégsem akarok utcára menni. Nem vagyok kövér és nem bomba alakot akarok, csak azt, hogy ne szégyelljem ennyire magam.
Vagy talán mégsem lábaltam még ki a szorongásos izéből, ami évek óta zabálja a lelkem :S
Köszi mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!