Ebben az esetben mit csináljak?
Az izomtömeg-növelés egy nagyon bonyolult folyamat. Maradjunk annyiban, hogy kezdőként kalóriadeficitben is képes leszel izomzatot fejleszteni, ugyanis kezdőként attól is izmosodik az egyén, ha megcsinál pár fekvőtámaszt. Nyilván ez a bónusz egy-két hónap után megszűnik, de remélhetőleg amúgy sem akarsz egy-két hónapnál tovább kalóriadeficitben lenni.
Utána igen, valóban, az izomtömeg növeléséhez a progresszív edzésterven túl minimális kalóriatöbbletre van szükség. És hát ja, naturálon, koksz nélkül nincsen izmosodás valamekkora zsírosodás nélkül.
Első, miért reméled, hogy egykét hónapig akar csak deficitben lenni?
Az nagyon max 8-10 kiló fogyás vízveszteséggel együtt, valakinek meg attól sokkal több feleslege van.
Minél izmosabb vagy, annál többet égetsz el, vagyis könnyebben fogysz. Szóval érdemes ezzel kezdeni, ha valaki nem több száz kilósra hízott fel.
Kalóriatöbbletre izomépítéshez ne figyelj (jön magától az étvágy, s nem is testépítőnek készülsz), a minőségre inkább, aztán kezdj edzeni. A javuló izomzatot abból fogod észrevenni, hogy többet bírsz, feszesebb leszel, formásabb, esetenként vékonyabb; tehát nem úgy fogsz kinézni, mint aki zsírban növelt testtömeget.
Köszönöm a válaszokat!
Kb. 10-14 kg-ot fogynék maximum, az utóbbi hónapokban eléggé ingadozott a testsúlyom nagyjából 4 kg között, úgyhogy emiatt nem tudom pontosan belőni, hogy mennyit.
Egyébként 165 cm magas vagyok és kb. 58 kg-ra szeretnék lefogyni. Elvileg nehéz csontozatom van, bár ez azt hiszem nem befolyásol sokat, de azért lejjebb nem nagyon szeretnék menni, mert még a mostani súlyommal se nézek ki kövéren.
Ez a "nehéz csontozat" a dolog egy urban legend, ami minden tudományosságot nélkülöz, szóval ja, nem befolyásol sokat.
Három-négy hónap alatt egy tartható kalóriadeficittel simán leadod azt a 14 kg felesleget, utána pedig egy szintertató kalóriabevitel (vagy egy minimális többlet) mellett el lehet kezdeni ráfeküdni az izomépítésre, bár ez naturálban nyilván ennél bonyolultabb művelet, de a lényeg most ennyi.
Én is így tudom, szóval köszi a megerősítést!
#7 Az 1500 kcal/nap tartható kalóriadeficitnek számít? És mennyire kell pontosan kiszámolni? Pl. ha salátát eszem, és nem tudom pontosan, hogy miből mennyit tettem bele, akkor elég, ha csak százasával kerekítem (általában inkább felfelé) a kalóriákat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!