Miből vigyek be szénhidrátot és zsírt?
Túró, light sajtok, hummusz.
Tortilla (tk), ch csökkentett tészták (csicseriborsó vagy lencse pl), rizs, krumpli (nem olajban sütve).
lényegében mindent szabad enni
szénhidrát
- zöldségek, hüvelyesek (borsó, bab, csicseri, lencse)
- teljes kiőrlésű kenyér, zsömle stb
- tlejes kiőrlésű tortilla
- durum tészta
- köles, bulgur, quinoa, hajdina, rizs
zsír
- avokádó, natúr (light) sajtkrém, humusz
- csirkecomb, pulkyacomb, 7%-os darált hús, sertéskaraj
- cukormentes desszertek kis mennyiségben
- zsírszegény/félzsíros túró
- sajtok (fontos a mennyiség a kemény sajtokban sok kcal tud lenni)
- joghurt, kefír, 12% tejföl
- tojás
- olajos magok (fontos a mennyiség)
igazából nem fehéjre, zsír meg zsénhidrát ételek vannak, a legtöbben vegyesen
amit kerülj: bő aljban sült ételek, fheér lisztek, tészták, cukor, extrán feldoglozott ételek - innentől kezdve már rosszat nem csinálhatsz
Szénhidrátot kb akkor is eszel, ha nem tudsz róla, nem értem a kérdést. Zöldségek, gyümölcsök, tk kenyér és tészta, kb.az összes köret (rizs, Bulgária, kuszkusz, köles, krumpli, tészta, gersli stb.), hüvelyesek (borsó, sárgaborsó, bab, lencse stb.)
Zsírforrásnak én a mogyoróvajat szeretem leginkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!