Időszakos böjtölők, lefogyottak, és még diétázók! Jó körülbelül ez az étrend?
Azért időszakos böjtölök, mert reggel 0 étvágyam van, este viszont fel tudnék falni mindent, így nekem különösebb nehézségek nélkül tartható ez a rendszer.
Erre gondoltam:
12kor lenne az első étkezésem. Mivel szeretem magát a tipikus reggeli étkezéseket, így ekkor ennék egy jó nagy adag zabkását.
-zabpehely + növényi tej + fahéj, eritrit + túró + gyümölcs tetejére
Utánna kb 16:00kor ennék egy "ebédet". Ezt mindig úgy szoktam, hogy
- 1adag fehérje forrás + 1 adag Ch forrás + zöldség
Pl pulykamell bulgurral és Zöldbabbal, vagy csirkemáj rizzsel és lecsóval, vagy csirkemell spenótos pennével
Vacsorára jönne pedig kb 7kor:
- 1 szelet tk. Kenyér + 2 tojás + némi csirkemellsonka, mustár + zöldségek (paprika, paradicsom, saláta)
Ez lenne az alap étkezésem. Nem titok hogy fogyni szeretnék, így úgy akartam kialakítani, hogy hosszú távon fenntartható, életmódszerű legyen. (Pl este könnyebb egy rántottát csinálni, mint akkor is főtt ételt enni nekem.)
-Ebbe szerintem minden tápanyag csoport benne van, igyekeztem úgy összeállítani, hogy változatosan variálható is legyen. (Pl reggelire mindig más gyümi a kásába. Valamikor nem túrót tennék bele, hanem joghurtot, kefírt.. Stb)
- a kalória deficitet is könnyű vele tartani, mert ha egy étkezésre 500kcalt eszek, akkor is fogyni fogok. Mellette persze sportolok is.
(persze nem mértéktelenül ennék ebédre a tésztából, de 500 kalóriából jó nagy adag finom ételt lehet varázsolni, ami laktató)
- az egyetlen "drasztikusság" benne az IF. Viszont sokszor próbáltam erőltetni a reggelit, de nekem az sajnos sose jött be. Így belegondolva eddig csak az IFel tudtam fogyni, és azzal tartom a leginkább kényelmesen is a súlyomat. Ha napi 4szer,5ször eszek kisebb adagokat, valahogy sose lakok jól, főleg diéta alatt.
Kérlek őszinte véleményt írjatok.
(még annyi, hogy heti egyszer egy barátokkal való ebéd, vagy vasárnapi anyu főztje befigyelne. Vagy egy fagyizás/sütizés. Viszont heti 5 ször sportolok. Így bőven meglenne a kalória deficit a kis félreevéssel együtt is. Plusz tudom magamról, ha mindent megvonnék, azért adnám fel az életmódomat
Mivel ugyis a kaloria szamit, ezert a fogyasban nincs sok szerepe a bojtnek, szoval ha deficitben vagy, fogyni fogsz.
Ha neked konnyebb igy enni, akkor csinald igy, de ha nem bojtolsz es deficitben vagy, akkor is fogyni fogsz.
1es válaszoló: tudom hogy IF nélkül is fogyhatnék, de nekem ez így valahogy könnyebb.
2es válaszoló: azért szoktam Mandulatejet, vagy kókusztejes használni, mert így is spórolok egy kis kalóriát, viszont ízben számomra ugyanolyan finom:) Tudom hogy elég drága, de nem is használok belőle sokat.
3as válaszoló: sajnos simán megeszek 500, de még több kalóriát is egybe. Épp ezért próbálom az IFel egy picit kordában tartani az étvágyamat/kalória bevitelemet.
1500 kcalt ennék egy nap. Elvileg a súlyfenntartóm 1700-1800kcal,az alapanyagcserém 1400 körül. Irodai munkám van, szóval szinte null mozgás miatt ilyen kevés.
Sportolni viszont heti 5ször sportolok konditeremben, vagy futok a szabadban ha szép az idő.
Mivel 1700-1800 a szintentartóm, kb 1200-1300kcalt kéne ennem heti fél kg fogyáshoz, ami nekem szörnyen kevés..ezért gondoltam 1500ra,és akkor sporttal kiegészítem:)
Vagy szerintetek érdemes lenne inkább még feljebb vinnem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!