Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan tudnék zsírt veszteni...

Hogyan tudnék zsírt veszteni hatékonyan?

Figyelt kérdés
Az elmúlt időszakban 10 kiló zsírt szedtem fel, most 158 cm és 52 kiló vagyok (eddig 42 voltam). Tudom, hogy a súlyom kevés volt, erre nem kérek megjegyzést, de ami felment rám az színtiszta zsír. Amennyiben ezt sikerül leadnom elgondolkozok talán a tömegelésen. Mindenesetre falásrohamaim vannak, volt hogy napokig csak cukrot és pizzát tudtam enni. Akkor is tömöm magba az ételt, amikor nem kell. Ezelőtt rendszeresen mozogtam, és számolzam a kalóriákat, amibe beleuntam. Állandóan az ételen járt az eszem, és meg lett a következménye. Most itt vagyok falásrohamokkal és plusz 10 kilóval, és nem tudom hogyan vethetnék ennek véget, mert fondolom ha nem lennének többet rohamaim, és csak akkor ennék amikor tényleg éhes vagyok, lemenne az aminek le kell.

2022. márc. 24. 15:03
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem menne le, csak akkor ha mozogsz is mellé. Én is zabáltam szó szerint, de volt egy kattanás, ami segített belátni, hogy ez így nem jó. Így aztán már csak havi 2 alkalommal eszek pizzát, és abból sem sokat, illetve napi szinten edzek. Én is zsíros voltam, még picit az is vagyok, mert nehéz ledolgozni, de hidd el, megéri! Aztán pizzázhatsz, de nem minden nap :-D Addig meg kerüld az ilyen lisztes, full kalória dolgokat.
2022. márc. 24. 16:11
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Eddig anorexiás voltál, a 42 kg nagyon nem normális. Most épp átesel a bulimiába. Keress egy szakembert.
2022. márc. 24. 18:36
 3/6 Humor Herold ***** válasza:
100%

A falási rohamok egy diéta alatt a diéta milyenségét is jelzi.Nem biztos hogy megfelelő volt.Lehet a kalóriaszükségletednél jóval kevesebbet ettél, tehát túl nagy deficitet tartottál.Ami tök jó számokba,mert hamar mennek le a kilók...de aztán ez az eredménye, hogy hamar jönnek is fel a nagy zabálások miatt.Mikor számoltad a kalóriát a szükségletedhez képest hány kcal-al ettél kevesebbet? És az sem mindegy milyen ételekből állt a bevitt kalória.A minőség is fontos.

Úgyhogy ha újra lesz akaraterőd, és úgy döntesz nekiállsz akkor egyél a kalóriaszükségleted alatt, de minimálisan.És a minőség alatt pedig azt értem hogy tápláló ételeket, amelyek táplálnak, és nem leszel tőle folyamatosan éhes, és nem törnek rád falási rohamok.

Tök egyszerű a helyzet, mert ha fogyni akarsz egyél keveset, de ha nem akarsz hízni utána, és tartani akarod a súlyod, akkor nem úgy kell gondolkodnod hogy le akarok fogyni...hanem úgy, hogy innentől kezdve életmódot váltok, és megváltoztatom a táplálkozásom, amit hosszú távon fenn tudok majd tartani.

Sokan csak odáig jutnak el gondolatba hogy le akarnak fogyni...így koplalnak.Jó..de utána mi lesz? Újra elkezd zabálni, újra jönnek fel a kilók.

Fogyni nehezebb mint később szinten tartani.Akkor azért már tágul a kalóriaszükséglet, többet ehet az ember, nem kell deficitet tartani.

2022. márc. 24. 18:47
 4/6 A kérdező kommentje:
A szükségletem mozgással együtt 2000-2200 körül lehet, de lustább napjaimon is 1800. Akkoriban 1000- 1200kcalt ettem, mindenről letöröltem a zsírt, alig ettem valamit a csirkemell- zöldség kombón kívűl. Ennek az lett a következménye, hogy elment a menstruációm. Majdnem egy éve kimaradt, de a sok evés miatt nemrég ismét visszajött. Szerintem a kalóriamegvonás volt az oka. Pár hete áttértem vega étrendre, de így is sok cukrot ettem, úgyhogy arra gondoltam, igyekszem rendesen enni egy TÉNÉ étrend keretében. A hús, tojás, tejtermékek egyáltalán nem szoktak hiányozni. Szerintem ez így tartható lesz (holnap kezdem), remélem lesz eredménye.
2022. márc. 24. 20:54
 5/6 anonim ***** válasza:
Nem lesz. A megvonásnak, tiltásnak sosincs eredménye, mindig kilengés lesz belőle.
2022. márc. 24. 21:08
 6/6 anonim ***** válasza:
Kevesebb kalória, havi 1-2kg fogyás. Ha több, az nem egészséges. Próbálj több lehetőleg nyers zöldséget enni a kajához, kevesebb cukrot és szemétkaját enni.
2022. ápr. 2. 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!