Diétához kalória mérés ? Kell-e, vagy sem ? Mit
gondoltok ?
Figyelt kérdés
2022. márc. 8. 19:26
1/10 anonim válasza:
Kinek mi válik be. A kalóriaszámolás a tuti módszer, amikor biztosra tudod, hogy te tényleg kalóriadeficitben vagy. Viszont vannak, akik nem számolnak kalóriát, csak szimplán próbálnak kevesebbet enni. Van akinek az is működik, valakinek meg nem. Nekem szükségem van a kalóriaszámlálásra, mert ismerem magamat, nekem a "szimplán csak próbálok kevesebbet enni" nem jönne be, mert folyton bebeszélném magamnak, hogy nem ettem még olyan sokat ma, nyugodtan ehetek még.
2022. márc. 8. 19:36
2/10 anonim válasza:
Szerintem felesleges, és eléggé megterhelő sokaknak mentálisan. Nem éri meg vele kínlódni. Nem egészséges.
Nekem nagyon lélekölő volt. Így rég abbahagytam a kalóriaszámolgatást, kajaméricskélést. Lefogytam ezek nélkül is. Szimplán megválogatom, hogy mit eszem és rendszeresen sportolok.
2022. márc. 8. 20:43
3/10 anonim válasza:
kell! egyértelműen, főleg kezdőnek akinek gőze sincs hogy miben mennyi van
én mérés nélköl észrevétlenül ettem is túl magam meg éheztettem is magam úgy, hogy csak utólag vette észre más, nem is én
2-3 hétig minimum kell, amíg az ember beleszokik hogy mi egy adag, neki mire van szüksége és hogy vannak e ételek amik kalóriadúsabbak mint gondolná
ráadásul konkrétan semmi máson nem múlik egy életmódváltás sikere és maga a fogyás, minthogy kalóriadeficitben vagyunk. ez biológia.
tehát kell!
2022. márc. 8. 21:11
4/10 anonim válasza:
Erősen ajánlott, főleg a kezdeteknél! Rengetegen alul-túl mérik a kalóriákat, amikor nem értik, hogy miért nem fogynak, vagy éppen éheztetik magukat feleslegesen. Pár hét alatt az elveket el lehet sajátítani, és utána magad is tudod, hogy megeheted a szendvicset, de ne még egy szelet sajttal, hanem 10cm uborkával, vagy hogy főzésnél ne lötyböld az olajat, hogy krumpli helyett brokkoliból mennyivel többet ehetsz meg bűntelenül stb.
2022. márc. 8. 22:06
5/10 anonim válasza:
5-ös fejezd már be a coca colás marhaságodat! A kalória az kalória mindegy mikor miből viszed be. Aki eljut addig, hogy számolja a kalóriát nagy eséllyel tisztában van a makrók lényegével is. Pontosan tisztában vagyunk vele, hogy egy tábla csoki és egy tányér hús-saláta-gabona kombó lehet ugyanannyi kalória és, hogy melyiket érdemes választani.
Szóval igen is fontos kalóriát számolni és jól dönteni.
2022. márc. 9. 06:33
6/10 anonim válasza:
Hasznos módszer lehet, de valóban nem mindenki bírja mentálisan, én sem. Lehet nélküle is fogyni, van akinek számolással könnyebb. Neked kell tudni és kitapasztalni, hogy neked használ-e.
2022. márc. 9. 11:04
7/10 anonim válasza:
Királyliliom
. Elég szomorú hogy sokan elhiszik még azt, hogy minden kalória ugyanúgy hat a szervezetre. Mert marhára nem így van.
2022. márc. 9. 15:34
8/10 anonim válasza:
Ha számolsz, deficitben vagy és fogysz. Ha nem számolsz, vagy fogysz vagy nem. Kb a szerencsén múlik.
2022. márc. 9. 17:42
9/10 anonim válasza:
Nekem bejött, előtte nagyon problémás volt a kajával való viszonyom. Azzal, hogy puszta matekot csináltam belőle, ez megszűnt.
2022. márc. 9. 23:09
10/10 anonim válasza:
En nem szamolom, de ranezesre tudom h kb mennyi. Normal adagokat kell enni egeszseges kajakbol meg heti min 3-4* sportolni es ennyi
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!