Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Heti egyszeri zöldség/gyümölcs...

Heti egyszeri zöldség/gyümölcs nap?

Figyelt kérdés

A zöldség, gyümölcs egyébként is tele van vitaminnal, tehát heti egy nap, az jó hatással lenne a szervezetre.

Mi a véleményetek?

2022. márc. 5. 10:30
 1/9 anonim ***** válasza:
65%

A zöldség és a gyümölcs elengedhetetlen része a kiegyensúlyozott és vegyes étrendnek. A gondolatoddal a baj viszont rnegeteg

gyümölcsnap: ez a rosszabb, egyrészt aznap így csak szénhidrátot viszel be, nagy része pedig nemcsak szénhidrát, de cukor is. a gyümölcs minimális rosttartalma persze valamennyire lassítja a felszívódást, de max 1,5 óránként így is enned kell. mivel semmi más nem lesz a gyomrodban, a gyomorsavad is rengeteg lesz, ha eddig nem voltál refluxos, majd most leszel

- hiányoznak bizonyos ásványi anygaok teljesen, amik húsokban, tejtermékekben taálhatok meg, pl kalcium de rengeteg más is, egyszerűen nem tudsz annyit enni gyümölcsből hogy a megfelelő mennyiséget bevidd

- hiányzik a fehérje és a zsír a napodból, tehát az izmaid ki lesznek éhezve, ha fogyás lenne a cél, akkor majd jól le is épülnek az izmok, a zsír meg marad

- a vércukrod úgy ingázik mint a 3 éves a játszótéri hintán, hangulatváltásokkal, szédülésekkel,e setleg ájulással, no meg rengeteg fejfájással, az inzulin és a hormonrendszer totál összezevarodik

- lehet kihagytam valamit, elsőre ennyi jut eszembe

zöldségnap

- a rostbevitelnek is vannak határai, ez túl sok lenne ha megennél annyi zöldséget ami

- szintén sok vitamin és ásványi anyag hiányozna

- szintén fehréje és zsír hiánozna, hiába vinnél be pl répával rengeteg A vitamint, áthaladna rajtad, ha nem viszel mellé zsít, mert csak zsíban oldódik

- ettől ugyanúgy nem laknál jól mint a gyümölcsöktől, esetleg a vércukorra valamivel jobb hatással van

ha meg a kettőt kombinálnád, akkor se számís sokkal jobbra

2022. márc. 5. 10:41
 2/9 anonim ***** válasza:

És hol van aznap a fehérje, zsír, gabona? A többi napon nehezen tudod pótolni, amiket ezen a napon nem vittél be (persze, ott vannak fehérjének a hüvelyesek, de mégis, minden étkezéshez kellene fehérje). Lehet, hogy éhes leszel egész nap, plusz a gyümik elég nagy savat tudnak csinálni.

Valóban egészséges, jó hatása van, de szerintem sokkal érdemesebb minden nap, minden étkezéshez enni sok zöldséget-gyümölcsöt, kiegészítve fehérjével kis zsírral, gabonafélékkel. Laktatóbb, táplálóbb, hosszú távon sokkal kiegyensúlyozottabb étkezés, és sokkal több zöldség-gyümölcsöt viszel így be heti szinten, mint a heti 1 zöldség/gyümölcs nappal, ráadásul nem is kell különféle megkötéseket tenned.

2022. márc. 5. 10:44
 3/9 A kérdező kommentje:

Igen, azt én is néztem, hogy sok lenne a ch és a rost is.

Akkor esetleg úgy, hogy reggelire gyümölcs vagy zöldség és sok víz vagy tea. Utána pedig a szokásos étkezés.

2022. márc. 5. 10:45
 4/9 A kérdező kommentje:

Nekem egyébként szinte mindig a zsírral gyűlik meg a bajom, ha már étkezésről van szó.

Mindig túllépem. A szénhidráttal jól állok, abból van mikor 100, 120, 150, 160grot eszek, jól meg vagyok, na de a zsír...

2022. márc. 5. 10:48
 5/9 anonim ***** válasza:

a zsírt édességekkel lehet nagyon könnyen túllépni, az ételek főzésénél használt olajjal és a nem sovány húsokkal (én nem is eszem mást, mint csirkemell és comb, kacsamell, hal, karaj, tofu, zsírzsegény túró, tojás + tojésfehérje, 7%os darált hús) -

ezekből vegyél vissza és jó lesz

illetve minden étkezésbe tegyél sovány fehérjeforrást, mellé szénhidrátot köretenk és már csökentve is van a zsír

külön étkezésnek se nagyon ajánlom a gyümölcsöt se meg a zöldséget se, hisz nem lakat jól

de gyümölcs egy kiskanál mandula/mgoyoróvajjal már jó éehet

vagy zöldséghasábok humusszal - ezzel hozzárakod a fehérjét és zsít és ténylegesen kisétkezés lesz belőle nem csak maga a gyümölcs/zöldség

2022. márc. 5. 11:02
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
De mi a vaj azzal, ha mondjukminden tízórai gyümölcs és nem tömbösíted egy napra?
2022. márc. 5. 11:16
 7/9 anonim ***** válasza:
Nagyon egészséges a zöldség és a gyümölcs valóban. De nincs meg benne minden, amire szükséged van, bizonyos dolgokból pedig túl sok is. Ezért kell változatosan enni. A tojás is egészséges pl, mégse ehetsz csak azt egész nap. Sokkal jobban jársz, ha inkább minden étkezésed változatos és bőven tartalmaz zöldséget és gyümölcsöt. Inkább heti egy húsmentes nappal próbálkozz, úgy is növelheted a zöldségfogyasztást, de nem kell végletekben gondolkodni.
2022. márc. 5. 14:10
 8/9 A kérdező kommentje:

Elgondolkodom rajta akkor. Minden nap próbálok zöldséget enni, csak az a helyzet, hogy nem igazán szeretem. Sokkal jobban szeretem a gyümölcsöt, de a zöldség meg kalória szempontból jobb, illetve ugye a cukor miatt is.

Pedig nem nagyon eszek édességeket, sőt próbálok nem is enni, csak ritkán, mert azokat is nagyon szeretem és jobb a béke, hogy ne egyem túl magam.

2022. márc. 5. 14:17
 9/9 anonim ***** válasza:

1-es: nekem a növényi étrend hozta helyre a refluxomat. Vagyis nem nézettem meg hogy az volt-e, de sűrűn feljött a gyomorsavam és néhányszor arra ébredtem fel hogy nemkapok levegőt mert a torkomban van. Szóval ez már egy jóideje nincs, pedig tömöm a gyümölcsöket.

Kérdező, ha ennyire akarsz ilyen csak növény napot tartani, akkor azt tedd normálisan, mert valóban csak ebben a két csoportban nincs meg minden. De ha eszel mellé olajos magokat (kalcium, magnézium), hüvelyeseket (aminosavak, amikből fehérje lesz), gabonákat (ezek adják az energiát, és sokáig eltelítenek(nem a fehérlisztes!)) akkor így már lesz egy olyan napod a héten amikor nem terheled le annyira a szervezetedet és hidd el, meg fogja hálálni :) aztán ha tetszik akkor beiktathatsz még egy-két ilyen napot.

2022. márc. 5. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!