Heti egyszeri zöldség/gyümölcs nap?
A zöldség, gyümölcs egyébként is tele van vitaminnal, tehát heti egy nap, az jó hatással lenne a szervezetre.
Mi a véleményetek?
A zöldség és a gyümölcs elengedhetetlen része a kiegyensúlyozott és vegyes étrendnek. A gondolatoddal a baj viszont rnegeteg
gyümölcsnap: ez a rosszabb, egyrészt aznap így csak szénhidrátot viszel be, nagy része pedig nemcsak szénhidrát, de cukor is. a gyümölcs minimális rosttartalma persze valamennyire lassítja a felszívódást, de max 1,5 óránként így is enned kell. mivel semmi más nem lesz a gyomrodban, a gyomorsavad is rengeteg lesz, ha eddig nem voltál refluxos, majd most leszel
- hiányoznak bizonyos ásványi anygaok teljesen, amik húsokban, tejtermékekben taálhatok meg, pl kalcium de rengeteg más is, egyszerűen nem tudsz annyit enni gyümölcsből hogy a megfelelő mennyiséget bevidd
- hiányzik a fehérje és a zsír a napodból, tehát az izmaid ki lesznek éhezve, ha fogyás lenne a cél, akkor majd jól le is épülnek az izmok, a zsír meg marad
- a vércukrod úgy ingázik mint a 3 éves a játszótéri hintán, hangulatváltásokkal, szédülésekkel,e setleg ájulással, no meg rengeteg fejfájással, az inzulin és a hormonrendszer totál összezevarodik
- lehet kihagytam valamit, elsőre ennyi jut eszembe
zöldségnap
- a rostbevitelnek is vannak határai, ez túl sok lenne ha megennél annyi zöldséget ami
- szintén sok vitamin és ásványi anyag hiányozna
- szintén fehréje és zsír hiánozna, hiába vinnél be pl répával rengeteg A vitamint, áthaladna rajtad, ha nem viszel mellé zsít, mert csak zsíban oldódik
- ettől ugyanúgy nem laknál jól mint a gyümölcsöktől, esetleg a vércukorra valamivel jobb hatással van
ha meg a kettőt kombinálnád, akkor se számís sokkal jobbra
És hol van aznap a fehérje, zsír, gabona? A többi napon nehezen tudod pótolni, amiket ezen a napon nem vittél be (persze, ott vannak fehérjének a hüvelyesek, de mégis, minden étkezéshez kellene fehérje). Lehet, hogy éhes leszel egész nap, plusz a gyümik elég nagy savat tudnak csinálni.
Valóban egészséges, jó hatása van, de szerintem sokkal érdemesebb minden nap, minden étkezéshez enni sok zöldséget-gyümölcsöt, kiegészítve fehérjével kis zsírral, gabonafélékkel. Laktatóbb, táplálóbb, hosszú távon sokkal kiegyensúlyozottabb étkezés, és sokkal több zöldség-gyümölcsöt viszel így be heti szinten, mint a heti 1 zöldség/gyümölcs nappal, ráadásul nem is kell különféle megkötéseket tenned.
Igen, azt én is néztem, hogy sok lenne a ch és a rost is.
Akkor esetleg úgy, hogy reggelire gyümölcs vagy zöldség és sok víz vagy tea. Utána pedig a szokásos étkezés.
Nekem egyébként szinte mindig a zsírral gyűlik meg a bajom, ha már étkezésről van szó.
Mindig túllépem. A szénhidráttal jól állok, abból van mikor 100, 120, 150, 160grot eszek, jól meg vagyok, na de a zsír...
a zsírt édességekkel lehet nagyon könnyen túllépni, az ételek főzésénél használt olajjal és a nem sovány húsokkal (én nem is eszem mást, mint csirkemell és comb, kacsamell, hal, karaj, tofu, zsírzsegény túró, tojás + tojésfehérje, 7%os darált hús) -
ezekből vegyél vissza és jó lesz
illetve minden étkezésbe tegyél sovány fehérjeforrást, mellé szénhidrátot köretenk és már csökentve is van a zsír
külön étkezésnek se nagyon ajánlom a gyümölcsöt se meg a zöldséget se, hisz nem lakat jól
de gyümölcs egy kiskanál mandula/mgoyoróvajjal már jó éehet
vagy zöldséghasábok humusszal - ezzel hozzárakod a fehérjét és zsít és ténylegesen kisétkezés lesz belőle nem csak maga a gyümölcs/zöldség
Elgondolkodom rajta akkor. Minden nap próbálok zöldséget enni, csak az a helyzet, hogy nem igazán szeretem. Sokkal jobban szeretem a gyümölcsöt, de a zöldség meg kalória szempontból jobb, illetve ugye a cukor miatt is.
Pedig nem nagyon eszek édességeket, sőt próbálok nem is enni, csak ritkán, mert azokat is nagyon szeretem és jobb a béke, hogy ne egyem túl magam.
1-es: nekem a növényi étrend hozta helyre a refluxomat. Vagyis nem nézettem meg hogy az volt-e, de sűrűn feljött a gyomorsavam és néhányszor arra ébredtem fel hogy nemkapok levegőt mert a torkomban van. Szóval ez már egy jóideje nincs, pedig tömöm a gyümölcsöket.
Kérdező, ha ennyire akarsz ilyen csak növény napot tartani, akkor azt tedd normálisan, mert valóban csak ebben a két csoportban nincs meg minden. De ha eszel mellé olajos magokat (kalcium, magnézium), hüvelyeseket (aminosavak, amikből fehérje lesz), gabonákat (ezek adják az energiát, és sokáig eltelítenek(nem a fehérlisztes!)) akkor így már lesz egy olyan napod a héten amikor nem terheled le annyira a szervezetedet és hidd el, meg fogja hálálni :) aztán ha tetszik akkor beiktathatsz még egy-két ilyen napot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!