Mennyire elfogadóak a molett lányokkal szemben az emberek egy konditeremben?
Szeretnék fogyni, és szeretnék eljárni futógépen futni, de attól tartok, hogy kinevetnének, megnéznének, mert dagadt nőként nem a legszebb látványt nyújtom edzés közben.
Alaptalan a félelmem?
Tapasztalatokra lennék kíváncsi.
Figyi, ezen mindenki parázik, mielőtt először megy le a terembe. Én is dagadt nő vagyok, eddig nem volt negatív tapasztalatom. Viszont egyszer egy esti edzés után az utcai cipőmben volt egy cetli. Az volt ráírva, hogy "büszke vagyok rád". Fogalmam sincs, ki írhatta. De jól esett.
Egyébként meg nincs mit szégyellned. Oké, túlsúlyos vagy, de te felállsz a kanapéról és nekiállsz megoldani a problémádat.
Ahová eddig én jártam, mindenki nagyon kedves és elfogadó volt a ducikkal szemben. Persze türhő parasztok majdnem mindenhol vannak, de azok amúgy is annyit érnek.
11-es, ez nagyon aranyos történet. :)
Edzés közben én sem a legszebb látványt nyújtom, a 10.lefutott kilométerem után meg kifejezetten f.sul nézek ki, 60 kilóval, 170 centivel, sportosan :D
Ne aggódj, szerintem ha nem barátkozol, nem foglalkoznak veled, ha meg nyitni szeretnél, szívesen segítenek, ilyesmi.
Legalábbis én már párszor segítettem beállítani gépeket, súlyokat, nem volt semmi ciki benne.
Bár valószínű le leszek pontozva, elmesélem az én tapasztalataimat is.
Én is túlsúlyos vagyok, én is sokat paráztam mások véleményétől régebben,
éppen ezért edzővel kezdtem edzeni, így "védve" éreztem magam a megvető pillantásoktól, viszont sajnos akkoriban minden pénzünket az esküvőre és a ház vásárlásra kellett át büdzséznünk, így már nem tudtam fizetni az edzőt.
A sportról nem szerettem volna lemondani, de cikinek éreztem volna ugyan abban a teremben edző nélkül "bohóckodni". (Utólag tudom, hogy hülyeség, hisz már fél éves rendszeres tapasztalatom volt ott, és sok ismerősöm lett, akik segítettek volna, ha gondom támad)
Ezért kerestem egy másik termet a közelben, ahol ugyanolyan rendszerességgel a már megszokott tempóban jártam edzeni. Kb 2 hónapig jól is ment, egyszer viszont lett egy negatív tapasztalatom. Két srác (negyven körüliek) odajött hozzám, miközben lábaztam, hogy ne ezt csináljam, mert, ha nem akarok kövér maradni, akkor nem súlyokkal kell foglalkoznom, hanem futnom kell a futópadon vagy bicikliznem (szóval kardio, kardio, kardio). Hirtelen nem tudtam mit mondani, csak folytattam tovább.
Majd a fiúk elfordultak és az egyikük egy gúnyos nevetéssel megfűszerezve megjegyezte, hogy úgy látom maradna inkább dagadt.
Ez úgy szíven ütött, hogy soha többé nem mentem vissza a terembe, és őszintén azóta sem mertem. Felhagytam az életmódváltással és azóta híztam is (bár legalább a cigit letettem). Ennek egy éve már és nem érzem jól magam a bőrömben. A napokban fogalmazódott meg bennem, hogy mióta nem figyelek oda magamra, mennyivel szarabbul érzem magam. Így hát úgy döntöttem, hogy nem érdekel innentől más véleménye. Választok egy másik termet (mivel már nem ott lakom) és újra kezdem az egészet!
Kérdező, neked is azt tanácsolom, hogy ne hagyd, hogy mások véleménye hatással legyen rád. Igen is válassz egy termet, fogd meg a motyód és vágj bele még ma!
Én is ezt fogom tenni! :)
Én is aajnálom, 14es hogy ezt kaptad. Sajnos gyökerek mindenhol vannak. :(
Kitartást kívánok, menni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!