Hogyan tudnék lefogyni, milyen tippeket tudnátok adni?
A kondik bezárása előtt vékony voltam, sportos. Hiába ettem sokat, annyit mozogtam, hogy nem látszott meg. Viszont a kondik bezárása óta több, mint 10 kilót híztam, ami rengeteg ennyi idő alatt. Tokám van, fulladok, lóg a hasam, rosszul vagyok. Nem bírok leállni az evéssel és az ivással, olyan, mint egy függőség. Be vagyok zárva néhány négyzetméterre, esélyem sincs itthon sportolni. Nem tudok kint se sportolni, mivel érzékeny vagyok a hidegre. Félek, hogy lesz még sokkal rosszabb is, hisz soha nem nyitják ki a konditermeket, mindig eltolják (szerintem márciustól sem fogják feloldani a korlátozásokat). Teljesen el vagyok keseredve, rettegek, hogy mire kinyitnak a termek, annyira elfajul az egész, hogy kialakul valami betegség is akár.
Milyen módszerrel tudnék lefogyni? Persze, diétával, de az a baj, hogy túl gyakran törnek rám ezek a faló rohamok és nem tudom, hogyan tudnám ilyenkor magam lecsillapítani. Kéne valami módszer, vagy evésterv, amivel ezt a kajafüggőséget el tudnám nyomni. Aki volt hasonló helyzetben, annak hogy sikerült lefogynia?
Előre is köszönöm a segítséget!
(Még azt megjegyezném, hogy diák vagyok, ezért a lezárások óta az iskoláig sem megyek el, ennyi mozgás sincs már az életemben.)
Ha nagyon akarsz valamit, találsz rá megoldást.
Nincs konditerem? Lehet egy kis szobában, akár még egy ágyon is edzeni (pl. fekvő, ülő gyakorlatok). Lehet súlyzókat venni, de ha nincs rá pénzed, lehet ásványvizes flakonnal vagy más nehéz tárgyakkal is súlyzózni.
Hideg van kint, és érzékeny vagy a hidegre? Jön a tavasz, hamarosan ez nem lesz probléma.
Nem bírod a diétádat, falásrohamaid vannak? Vedd kisebbre a deficitet, állítsd be jól a makrókat, ne legyél túl szigorú magadhoz.
Kajafüggőséged van? Kétféle módon lehet ezen segíteni: vagy elhagyod a függőséget okozó ételeket/italokat egy időre (azaz teljesen leszoksz róluk, mást eszel helyettük), vagy visszafogod a mennyiségüket (nem tartasz otthon többet belőlük, mint amit kitűztél, hogy naponta/hetente ehetsz). Az előbbi módszert ajánlom a kifejezetten egészségtelen és haszontalan dolgokra, mint pl. a kóla, chips. Utóbbit olyanokra, amikben van némi hasznos tápanyag is, pl. minőségi csoki, túró rudi, gyümölcsös joghurt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!