Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Nehezen bírom a fogyókúrát,...

Nehezen bírom a fogyókúrát, ha mások esznek körülöttem. Mit tegyek ez ellen?

Figyelt kérdés
Túlsúlyos nő vagyok, 3 hete kezdtem igazából fogyókúrázni (több komolytalan próbálkozás után). Keményen tartom magam az étrendhez és csinálom az edzést. Mint a legtöbb kövér embernek, nekem is az a baj, hogy imádok enni, és sokszor nem tudom, hol a határ. Ezt a fogyót most tényleg komolyan gondolom, de a környezetem hátráltat benne (vagyis én úgy érzem). Ebédszünetben a kollégák eszik a rántott húst, pizzát, meg a csirkepaprikást nokedlivel, nekem meg csorog a nyálam. Pedig én sem éhezek, sok mindent ehetek, de az ilyeneket kerülnöm kell. És ha már az illatát megérzem annak amit ők esznek, feszültté válok. Az irodában is megy a nassolás, csoki evés, attól is kikészülök és belém áll az ideg, annyira megkívánom én is, és rettentő irigy vagyok rájuk. Otthon ez elmúlik, amikor egyedül vagyok és nincs semmilyen kísértés. Ezek a dühöngős epizódok normálisak, és el fognak majd múlni magától, vagy dolgoznom kell rajta? Ha igen, hogy csináljam?

2022. febr. 22. 14:23
 1/8 anonim ***** válasza:
78%

Akaraterő. A kollégák nem híztak el ők ehentek nokedlit. Te elhíztál neked az egészségedért le kell fogyni.

Ha a kollégáid pizzát esznek, akkor este vagy másnap ebédre egyél te is. Teljes kiőrlésű tortillára paradicsomszósz fűszerek, sonka és light sajt.

Csirkepörit is egyél, olaj nélkül, mellből, sok lecsóalappal. Mellé mehet a durum tészta

Akkor nem fogod az övéket kívánni ha legalább olyan jót eszel. Az én ebédem ma pulykamell gulyás volt, cukormentes light sajttorta és eperszósz. 398 kcal, 27 fehérje. A kollégám meg ette a grill padlizsánját gyros hússal a szomszéd asztalnál. Cseppet se irigyeltem

2022. febr. 22. 14:27
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

A környezeted nem hátráltat benne, csak éli a normál életét. Vedd úgy, hogy ami kalóriát ők eszneky te már elfogyasztottad korabban, ezeket kell ledolgoznod.

Mi nem tudjuk helyetted megállni.

2022. febr. 22. 14:35
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

az én titkos fegyverem a tictac

amikor épp nem ebédidő van de a szobatársam a munkában rágcsál valamit, általában kekszet vagy magokat akkor nekem is rágcáslhatnékom lesz (ebédidőben én eszem az én kajám, ő az övét, ezzel nincs bjaom). ez főleg du 3 fele van (5ig dolgozunk)

ilyenkor ha nagyon kívánom az édességet akkor megeszem 3-4 szem narancsos vagy erdei gyümölcsös tictacot, egyesével 8tovább tart). amíg elmajszolom adiig ő is megette vgay majndem megette a kekszét

ha nem is az édeset kívánom, hanem a rágcáslást, akor zöldséget eszem, van a munkahelyi hűtőmben mosott felvágott zöldség (vasárnap összekészítem, egész htére kitart egy fagyis dobozniy zöldség, paprika, répa, jégcsapretek, mindig ami szezonális)

ha pedig nem tudom eldönteni hogy mit kívánok vagy mtoviálni akarom magam hogy semmiképp se egyek ha a zöldség/ízesített tictac nem lenne elég, akkor eszem a fehér tictacot

azután aztán se édességet se semmit nem akarok enni, mert annyira mentolos hogy sokáig megvan a számban az íe. vizsont mikor beveszem a számba, a külső része édes, szóval minimálisan az is úgymond édesség

ezzel a telejs nassolásom havonta 1 fehér, 2 gyümöclsös (50 grammosak) tictac, tehát havonta 150, hetente 30-40 gramm cukor, tehát heti szinten 150 kcal körül van. ennyi bőven megéri hogy ne kívánjak rá más kajájára, és tényleg minden alkalommal rágcsálok valamit amikor más miatt megkívánom, hu bocsi, hosszú lett, de nekem ez vált be

2022. febr. 22. 14:43
 4/8 anonim ***** válasza:
75%

Én is diétázom, és simán belefér a keretembe a pizza, rántott hús és a csirkepörkölt nokedlivel. Nyilván nem három tányérral.

Nagyon vigyázz, mert ha ilyen hülye divatdiétát követsz, hogy kívánóskodsz, akkor egy idő után úgyis feladod. Bele kellene mindennek férnie. Életmódot kellene inkább váltani.

2022. febr. 22. 17:21
 5/8 anonim ***** válasza:
65%
Én az első pár hónapban simán elnézést kértem és odébb mentem. Nálam a család éli a normál életét, én meg patikamérlegen mérem minden falatomat (na jó, ennyire már nem kell, beleszoktam, de az elején ez ment). Tavaly májusban kezdtem, nyáron mar tudtam velük egy asztalnál enni.
2022. febr. 22. 17:50
 6/8 anonim ***** válasza:
Nekem az volt a bajom, hogy a munkatársaim rengeteget esznek. Később kezdtem direkt az ebédet de így is az enyém rég elfogyott ők még ettek. Na engem ez zavart egy ideig, de megszoktam.
2022. febr. 22. 22:54
 7/8 anonim ***** válasza:
0%

K u r v á r a bírom az ilyen hozzászólásokat, hogy "ha kiegyensúlyozottan táplálkoznál, akkor nem lennél kívánós" meg akaraterő, meg mértékletesség. Hát ja, ha ez ilyen könnyű lenne, akkor mindenki lefogyna hamar.

És mi van az evés érzelmi részével, az illatokkal, a megszokással, a jeles alkalmakkal, az ajándék csokikkal? Mindre lehet válaszolni valamit, csak elég nehéz megcsinálni!

2022. febr. 23. 10:41
 8/8 anonim ***** válasza:
29%
Szívesen válaszolok ezekre is. Én úgy kezdtem, hogy el kell engedni,hogy a kaja élvezet. Nem kell annak lennie. Táplálék a testemnek. És kész. Így olyan ételeket is ettem, amit előtte utáltam (cukkini pl). És pár hét alatt megszerettem őket. A jeles alkalmaknak sem kell a kajálásról szólnia.
2022. febr. 23. 11:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!