Párolt zöldséghez pakolhatok barna rizst vagy bulgurt? Ehetem így minden nap vagy csak pászor egy héten?
A lényeg, hogy deficitben legyél és próbálj meg minél minőségibb tápanyagokat bevinni. Ezek, amiket leírtál, nagyon jó kaják pl.
Barna rizs, fehér rizs, bulgur... tök mindegy, mindkettőtől lehet hízni és fogyni egyaránt.
A szénhidrát NEM ellenség. Hacsak nem készülsz fitness versenyre, felesleges számolgatni azt.
Nekem pl akkor működik jól a diéta, ha sok szénhidrátot eszek, ekkor van sok energiám és telítettségérzetem. Ha kívánod a szénhidrátot, egyed, nem kell megvonni. A lényeg a fogyásnál, hogy kalóriadeficitben legyél (többet égess el, mint amennyit beviszel). Nem kell nagy deficit, 200-300as különbséggel is nagyon jó eredményeket lehet elérni.
Persze, kell is, rost, komplex szénhidrát, csupa josag van benne. Nem is tudom hogy jön össze akár 4-500 kcal ebédre (tipp) úgy hogy csak zöldséget eszel köretnek.
Az én kedvenceim a kukoricás köles meg a zöldborsós bulgur (ezt jó sok petrezselyemmel)
Vöröslencse tészta is mehet teljesen nyugidtan. Régen sokst ettem ha kevés volt a fehérjebevitelem.
Durum tésztát is teljesen nyugodtan lehet enni, az is szuper szénhidrat és fehérjeforrás. Amit en észrevettem hogy a lencse, csicseri stb tészták kevesebb vizet szívnak fel, így kevesebb térofgat. A durum tészta sokkal jobban megnő főzés alatt, tehát ugyanúgx 45 gramm (az én adagom gabonákból) sokkal többenk tűnik duurmból. Szóval ha ez neked is számít akkor tudom javasolni a durumot is nagyon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!