Éhségcsökkentő akármi??
Egésznap, de főként éjszaka csak ennék, ennék és ennék.
Szóval akármi tipp jól jönne.
az is lehet hogy egész nap nem eszel elehet és akkor jön ki --> egyél egész nap kiegyensúlyozottan, nem túl kevés mennyiséget, ne hagyj ki étkezéseket
az is lehet hogy este olyat eszel ami nem telít el eléggé --> egyél könnyűt, de rosttal, pl több zölséggel és gabonával
nem iszol elég folyaédkot csak a szervezeted éhségnek érzi --y a nap folyamán igyál meg 2,5 litert minimum és este se felejtsd el
van valamilyen ásványi anyag vagy vitaminhoányod ami így jön ki rajtad --> kérj beutalót vérvételre, az sose árt, hátha kiderül valami
egyszerűen unatkozol és azt hiszed hogy éhes vagy --> foglald le magad, aktívan. pl ha eddig esténként csak olvastál, akkor msotntól tegyél be mellé zenét hogy tuti ne unatkozz
én éjszaka alszom és nem eszem. ebből csak tippelem, hogy sokkal többe tvagy ébren mint kellene és kevsebbet alszol és a tested azért kívánja az ételeket. főleg szénhidrátot szoktunk kívánni ha fáradtak vagyunk de még ébren vagyunk, mert az cukorrá bomlik és emeli e vércukrot, ébren tart --> aludj és pihenj többet
a kevés alvás okozhatja azt is hogy több kalóriára van szükséged mint a mit a kalkulátorok dolgoznak, higsz plusz 4-5-6 órát dolgozik a tested ébren maradni az átlaghoz képest
konkért módszerekre pedig marad a rostbevitel és a sok folydék, hogy telíse a gyomrot. a heyledben minden vacsora mellé betolnék 2 bögrényi nyers gyümölcsöt
Önuralom.
Ha még mindig eszedbe jutna enni, állj a tükör elé, kapd le a pólódat és máris meggondolod magad.
Első körben köszönöm a válaszokat! :)
Amikor dolgozok (két naponta), akkor szinte egész nap itt vagyok és hogy ne kelljen mosdóba rohangálnom nem iszok annyit.
Amikor otthon vagyok, akkor viszont meg van a víz mennyiség.
A reggeli általában kimarad, nem is nagyon vagyok egyébként éhes reggelente, vagy csak nagyon ritkán.
Nem hiszem, hogy szomjúság, mert amikor otthon vagyok, szinte vízhasam van.
Mindig mást eszek.
Tegnap pl
-reggelire korpás zsemlet ettem avokádóval, paprikával, májkrémmel,
-Ettem aranygaluskát vanília öntettel.
-ebédre répagaluskát ettem paprikával
-vacsorára pedig 2 szelet pizzát.
Tulajdonképpen az én meglátásom szerint ezeket az édességeket kéne elhagynom.
Vagy máshogy Kivitelezni.
Amit egyébként már próbáltam, mint pl pizzalapot zöldségből csinálni, de az amúgy mégsem olyan.
Bár szerintem, ha néha eszik az ember az nem baj, csak ne legyen minden napos.
Az egyik oka az esti éhségnek a reggeli kihagyása is lehet. Édesapámnak például ez okozza az esti falásrohamokat. Annxira el van foglalvs reggel hogy elfelejti hogy enni kéne (azt hiszi hogy nem éhes de az). Így eszik ebédet és vacsorát tehát két étkezést. Este a szervezet rájön hkvy két étkezést kapott pedig 3 étkezésnyi energiára lenne szüksége, ezért az esti éhség. (Elég bugyuta leegydzerűsítés de talán így érthetőbb) - ez igazából amit a 3mas is írt, higy túl keveset eszel ilyenkor
Az étrended pedig nagyon finom de az biztos hogy nem lakat jól, habár mennyiségeket jem írtál. Az aranygaluska ugye cukros, zsíris, gyors felszívídásu, utána hirtelen vércukoringadozás, nyilván hamar éhes az ember. Arra a két szelet pizza ami gondolom fehér lisztes, és lényegében szénhidrát meg zsír. Amíg nincs az étkezésben jelentős fehérje is, sokkal gyorsabb a felszívódás szóval megint az van higy haamr éhes vagy
És amit szintén írt a háemas, max 4 gramm rost volt a twljes napi étkezésedben, mikor a nőknek ajánlott 25 gramm. Szóval aranygaluska helyett tk aranygaluska, mellé magas fehérjetartalmú joghurt egy kis vaníliás eritrittel, mellé egy marok bogyós gyümölcs
Pizza pedig tk lisztből, mellé minimum 2 bögrényi friss zöldség, feltétként sovány sonka, csirkemell, kevés sajt.
Fogadjunk ha erre csereled azt az étrended, sokkal kevesbe leszel ehes
Amugy mennyisegre ez iszobyu keves. 2 szelet szuperzsiros vastagtésztás pizza is maximum 600 kalória, egy nagy adag extra diós aranygaluska amx 400, egy nagyon nagx pékségi korpás szemle 120 gramm, kb 250 kcal. Majkrém kb 30 gramm lehet, max 100 kcal, paprika elenyésző. Összesen 1380 kalória. Én eszem 153 centis nőként fogyáshoz 1350et. Nem csoda ha így éhes vagy. Ráadásul nen is e lgjobb öszsetevők (ahogy fent leírtam)
Bár nem írtam, de én egy-1,5 hónapig egészségesen étkeztem.
És akkor is ez volt. Ha vissza szokok, akkor lehetséges az, hogy több idő kell, ahhoz hogy hozzászokjak?
Abban az időszakban pedig volt napi zöldség bevitel, reggeli, ebéd, vacsora is. Illetve fehér liszt, cukor, étolaj nem volt az étrendemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!