1400 kalória bevitel segíthet a fogyásban? 36 éves vagyok 95kilo szeretnék fogyni .
Kólából van cukormentes, szokj át rá ;)
A Ch-ról nehéz leszokni, de csak azért kínlódsz ennyire, mert még nem estél át a kezdeti nehéz szakaszon. Ha egy ideig sok zöldséget eszel és nem eszel olyan ételeket / édességet, ami hirtelen feldobja a vércukorszintedet (ami aztán hirtelen leesik), illetve csökkented a napi összbevitelt, nem is fogod ugyanazt a mennyiséget és a szénhidrátot kívánni.
De ez nehéz, idáig el kell jutni, legalább 1 de lehet, hogy 2 hét. És nem éri meg csalni.
Én gyakran visszaesem (úgy értem, évente többször, pl. karácsonykor), de most épp 3 nap "átszokás" elég volt ahhoz, hogy ne nyitogassam folyton a hűtőt, hogy mit lehetne enni.
Nézz utána, mi a glikémiás index - nem azt mondom, hogy ez a diétabiblia, de esetleg segít jobban rálátni, hogy mely ételek nehezítik meg az átszokást, amiről esetleg nem is sejted.
A konkrét kérdésre válaszolva: Igen, ha napi 1400 kalóriára csökkented a bevitelt, az jó kezdés, de az sem mindegy, hogy mit eszel.
#1 vagyok
+1 tipp:
Én is cukorral iszom/ittam a kávét, és sok féle édesítőt kipróbáltam, egyik sem ízlett. Mire aztán megtaláltam a Stevia/Eritrit keverékét kristályos alakban, na nekem ez vált be a teába/kávéba. Próbálgasd végig, amiket kapni lehet, hátha találsz olyat, amire le tudod cserélni.
Én is a dia wellness 1:4-et használom kávéba.
A kaját érdemes vezetni valami számlálós applikációban és mellé mozogni kicsit.
Legalábbis nekem elég motiváló volt látni,hogy egy kis sportszelet kb negyedóra torna.
Egyrészt van hogy nem eszem meg ez miatt vagy pedig úgy vagyok vele,hogy mozgok negyed órát és akkor megehetem.
Az is segít,hogy reggel mindig csinálok egy rendes reggelit.
Pl egy magvas császárzsemle kettévágom, megpirítom és jól megpakolom pl tojáskrém vagy körözött vagy tonhalas krém és sok zöldség.
Ez max 400 kalóriába belefér.
Többnyire sűrű leveseket főzök vagy sült hús saláta, bulgur.
A salátát én se nagyon bírom magában,de egy közepes krumplit megfőzök és teflon serpenyőben vékonyan megkenem zsiradékkal és ropogósra sütöm. Kicsikre szétvágva minden falat mellé jut.
Így nincs olyan kecske feeling.
Mirelit gyümölcsből találtam ki édességeket,amik 100-200 kalória között vannak.
Zabpehely, mazsolával vagy turmixok egy egy étkezés helyett is jól működnek.
Napi két liter víz fontos lenne.
Meg némi mozgás.
Kóla helyett cukormentes,ha tényleg nem bírod elhagyni.
Én meggyet, málnát,erdei gyümölcsöt ,epret, ribizlit, áfonyát szoktam,mikor melyik akciós.
Előre elkészitek pl túrókrémet,zselét (ami a gyümölcstorta tetején van) zabpelyhes joghurtot.3-4 adagot szoktam megcsinálni.Egy étkezésre,ami nem főétkezés pont elegendő és munkába is tudom vinni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!