Hogy segítsek a férjemnek fogyni?
33 éves, 183 cm magas és kb 125 kg. Otthonról dolgozik, viszonylag keveset mozog.
Nem eszik sokat, sőt sokszor kevesebbet mint én (55 kg vagyok) mégse fogy, inkább minden évben feljön pár kg.
Pajzsmirigy hormonszintjét nézték, az jó. Lehet ennek egészségügyi oka? Vagy "csak" többet kellene mozogni? Én hogyan tudnék neki segíteni?
Nyilván meg lehet nézni mit lehetne még javítani az étrendjén. De én úgy érzem alapvetően inkább a mozgáson kéne javítani. Ha otthonról dolgozik és gondolom ülő munkát, akkor még annyi mozgás sincs meg hogy reggel bemegy a munkahelyre, este meg hazajön. Én gyanítom nagyon el vannak gyengülve a hátizmai a mozgáshiány illetve az egésznapos ülés miatt. Hátfájáson leginkább ezzel lehetne javítani pl.
Abból amit leírtál nekem nem úgy tűnik hogy tömi magát hamburgerrel meg csokival. Inkább a mozgást iktassátok be a mindennapokba szerintem. Nem kell nagy dologra gondolni először. Csak egy séta a környéken is sokat számít. Biztos szívesen menne veled.
Midnenkinek azt szoktam mondani, hogy Ha nagyon nem szeretnénk kalóriát számolni, akkor csak 4-5 napig vegyünk elő egy füzetet és írjunk fel minden egyes falatot és nem víz folyadékot, amiket beviszünk. Visszaolvasva nagyon tanulságos lehet, rájöhetünk például, hogy mennyit nassolunk úgy, hogy észre sem vesszük. Vagy rájöhetünk, hogy mennyire rendszertelenül eszünk. Például ha valaki kihagyja a reggelit vagy az ebédet és nincs a szervezete folyamatosan ellátva tápanyaggal, annak nagyobb eséllyel lesz este falási rohama, akkor a szükséges kalória többszörösét viszi be. Ha meglátjuk a mintákat, amik szerintünk a hízáshoz vezethetnek, azokon próbáljunk változtatni.
biztos, hogy vannak oylan kalóriák amiket nem vesztek észre vagy csak te nem veszel észre hogy bevisz. ezeket derítsétek fel
A cukor kerülése nagyon sokat számít. Nem egyszerűen a kalóriákról van szó, hanem a bélflóráról. Az édesítőszerek is ártanak a bélflórának. Az emésztőrendszer működését kell helyreállítani.
A támplálék elégtelen feldolgozása és felszívódása (amit a belekbe egyedi(személyes) rendszerben jelen levő baktériumokon múlik) nem csak a lerakódó túlsúly formályában egészségtelen. Közvetlenül is folyamatosan, szervezetbe nem való salakanyagok rakódnak le. A sok, és különösöne a görnyedt ülés is a belek munkáját nehezíti.
Te első sorban a cukor és édesítő mentes étrend megtartásában tusz segíteni. Sajnos a boltokban is alig találni olyan élelmiszert amiben nincs adalékként cukor.
A szexszel az a baj, hogy közvetlenül az immunrendszer energiájit emészti fel. Az emésztőrendszer helyes működése az szervezet betegségekkel szembeni önvégdelmének alapja is. Ha eleve tropa az emésztése, gyaníthatóan az immunrendszere sincs a csúcson. Ha szexszel elszívja a maradék enegiákat onnan, még komolyabb megbetegedési kockázatnak teszi ki magát.
A cukor elhagyás eleinte valóban járhat kellemetlen közérzettel. Ezek uralásában nekem leginkább a sok tiszta víz ivása segített. 3-4 hét után lassan hozzászokik a szervezet. Lehet egész radikálisan pl. gyümölcsök elhagyásával is csinálni. A vitaminokat pótolni kell valahogy. Én mindig a gyümölcsök savait hiányoltam... sok víz ha megkívánja a nasit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!