Mit gondoltok Takács Hajniról, Dietetikusodról?
Nem tudsz neki olyan kérdést feltenni (egyiknek sem), amelyikre némi kutakodás után nem ad választ a Google.
Azoknak van rá szüksége, akik nem tudnak, vagy nem akarnak maguknak megkeresni a szükséges infót.
Elég komoly szak. Kőkemény anatómiát, élettant kell tanulni, gyógyszertant, minden létező betegséget, élelmiszer ismeretet, gazdasági és műszaki ismereteket, ételkészítési technológiát stb.
Az anatómia miatt sokan kibuknak a dietetikus szakról is.
Én is elvégeztem. Előtte rengeteget bújtam a netet táplálkozás témában, de sok újat tanultam az egyetemen, és sok téves infót olvastam a neten, mint utólag kiderült.
Elég szomorú, hogy az emberek jobban bíznak a kétes netes információkban és a képzettség nélküli önjelölt táplálkozási gurukban.
Jóval több embernek lenne szüksége dietetikusra, de mivel nem látják be, ezért inkább túlképzés van dietetikusból, alig van álláslehetőség, aztán sok a pályaelhagyó. Köztük én is.
Lehet, hogy komoly szak, de aztán mindenkinek felírják ugyanazt a 160 gr CH diétát, aztán csókol anyád Hermina. Ehhez felesleges 4 év anatómiát tanulni.
Tisztelet a pár kivételnek, aki tényleg ér is valamit és követi az aktuális kutatási eredményeket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!