Miért kell erőltetni a napi háromszori húsfogyasztást?
Figyelj nem kell ebbol akkora problemat csinalni!
En mar nem vagyok fiatal, de valamikor pl. az ebed volt,
zoldseg leves, s melle valamilyen teszta.
Mondhatnam azt, hogy hetente 1-er ettunk hust, es az vasarnap volt.
Hetkozben altalaban leveseket, fozelekeket, amit kenyerrel fogyasztottunk s minden hus nelkul.
Babfozelek, sutoben sult tok, burgonya, kukorica pl. az oszi etelek, a savanyu kaposzta...stb.
Nem volt az divat sosem, hogy ennyi hus eszunk es nem is ettek az emberek es sokkal egeszsegesebbek voltak.
A túlzott húsfogyasztás anyagcserezavarhoz, köszvényhez meg hasonlókhoz vezet, akkor is, ha csirke.
Senki (vagy nagyon kevesen) nem ír olyat, hogy napont 3-szor egyél csirkét. De az tény, hogy zöldséggel nem lehet jóllakni, a szénhidrát meg hízlal, és ez itt a fogyitopik. Mindezek mellett szerintem normális dolog, ha azt írom, hogy a reggeli szendvics legyen sonkával és sajttal, az ebéd valamilyen hús zöldséggel, a vacsora pedig saláta az ebédmaradékkal (ha fogyózol, nem kell megenni az egész adag csirkét egyszerre, be lehet osztani) VAGY tojással VAGY virslivel VAGY sajttal.
Ez nem a "hogyan költsünk minél kevesebbet a kajára" témakör. Hiába szépítjük, az egészséges táplálkozás pénzbe kerül. Drága a zöldség, még drágább a gyümölcs, főleg olyan mennyiségben, amennyivel jól tudsz lakni. Drága a hús, és jelentősen drágább a jó minőségű szénhidrát (teljes kiörl. kenyér, liszt, barna rizs, bulgur stb.), mint a finomított (fehér kenyér, fehér liszt, hagyományos rizs). Ha előlről nézed, így van, ha hátulról nézed, így van.
Egy valami olcsóbb: a koplalás, de azzal meg nem lehet sem egészségügyi következmények nélkül, sem tartósan lefogyni. Sakk, matt.
Én ezt értem, de itt még nem olvastam olyat, hogy valaki uzsira is csirkemellet egyen. Az elvetemültebbek tojásfehérjét (mert olyan jól megy nekik, hogy a sárgáját ki lehet dobni) meg túrót ajánlanak egymásnak uzsonnára meg vacsorára.
Aki mégis ezt írja, az nemcsak az anyagiak miatt ad rossz tanácsot, hanem "szakmailag" is, bár ez nem újdonság. Csak az a baj, hogy sokan elhiszik ezt a sok baromságot (nem kimondottan az ötszöri húsevésre gondolok itt, az is baj, de nem annyira, mint a koplalás), így akik rossz tanácsot adnak, voltaképpen mások életével és egészségével játszanak.
Azért tanácsolják azt, mert szerintük az a legjobb. DE ezek után a kérdező dönti el, hogy úgy csinálja-e vagy sem. Ennyi erővel hányan írják, hogy egyen napi 1000 kalóriát, mert az elég (közben egyáltalán nem). De ha valaki úgy akar enni, egészségére. Szerintem sem kell ebből nagy ügyet csinálni. Ha te nem teheted meg, nem eszel annyi húst és más kajákat készítesz el. Ennyi.
Én amúgy sosem voltam nagy húsevő, nem azért mert nem tehetem meg, egyszerűen nem szeretem és nem is tartom egészségesnek a túlzott fogyasztását. Hetente kb. 3szor eszek csirkemellet és ez bőven elég is számomra, más húsokat nem eszek. Máshogy is lehet fogyni. Azt meg sok "fehérjemániás" nem tudja, hogy a túlzott fehérjebevitel tönkrevágja a veséket és egyéb problémákat okoz, de azokba nem megyek most bele...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!