Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan étkezzek jól, feleslege...

Hogyan étkezzek jól, felesleges nasizástól mentesen?

Figyelt kérdés

Vázolom a helyzetet

168cm körüli 24 éves lány vagyok és 81kg. Jó lenne több mint 10 kilótól megszabadulni, mozgást már beiktattam heti háromszor ezzel nincs gond csak az étkezéssel. Nem tudom hogy kéne. Persze azt tudom mit kéne ennem és mit nem.

Tehát reggel elmegyek dolgozni (7-3 óráig szoktam) Amit viszek ált egy szendvics vajasan, házi szalámi vagy csm sonka, ketchup, majonéz és esetleg zöldség. Mellé két narancs + zero xixo cola

Amikor hazamegyek tegyük fel sütök hekket mellé pedig párolt zöldség.

Ebből csak egy szeletet kéne ennem? + köret (többi pedig maradna másnapra?!) És utána vacsoráig semmit? Mert van hogy csak végignasizom a délutánt, rendszertelen étkezés és annyira kiborít

Aztán vacsorára mit ajánlott enni?

Ti hogy szoktátok?

Nem akarom túlenni magam, de nagyon keveset sem mert az se jó

2021. dec. 20. 21:37
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
52%
Figyelj kicsit a kalóriákra hogy kevesebbet vigyél be mint amennyit elégetsz pl egyél kb egy nap 1200-1500 kcalt és egyél minél többször akár 5-6 szor egy nap, keveset hogy ne lassuljon be az anyagcseréd csak akkor egyél amikor éhes vagy és ne egyél nasit max egy nagyon keveset pl reggeli egy kicsi szendvics ebéd hús+zöldségeg+rizs uzsonna egy natúrjoghurt vagy egy zabkása vagy gyümölcs vacsora pedig ugyanaz mint az ebéd vagy a reggeli
2021. dec. 20. 22:45
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
erot kell venned magadon. kola helyett vizet igyal. reggeli szendvicsbe ne boritsd bele az osszes szoszt amit megtalalsz otthon. ne suss olajban semmit
2021. dec. 21. 00:02
 3/17 anonim ***** válasza:

Ehhez a korhoz és magassághoz kb. napi 1900 kalóriával tudnád tartani ezt a súlyt (TDEE kalkulátorok vannak online). Tehát ennél kevesebbet kellene enned a fogyáshoz (a sportot most nem számoltam bele).

Számold ki, mennyi kalória van abban, amit most megeszel. A vajas-ketchupos-majonézes szendvics például egész biztos hogy nem az egészségesség mintaképe, de attól is függ, mennyi is az annyi. A Mindenképp próbálj több zöldséget enni, ne csak "esetleg". És igen, hagyd abba a nassolást a főétkezések között. (Ha hozzá vagy szokva, hogy egész délután eszel, először furcsa és kényelmetlen lesz, de ezzel akkor is le kell állni.)

Vegyél egy receptkönyvet, vagy keress kajaötleteket a neten, rengeteg van.

2021. dec. 21. 01:14
 4/17 anonim ***** válasza:
35%
A vajas kenyér helyett csinálj túrókrémest. Egyél jogurtot mellé. Ne halat egyél délután, mert attól egy óra múlva éhes vagy. Csinálj pulykát, csirkét, egyél hozzá egy rakat salit, egy kis édeskrumplit, rizst, mozzarellagolyót. Husit és salátát tölthetsz tortillaba is, húslevest is ehetsz. Grillsajtok is vannak jó makrókkal, azt is megpróbálhatod köretként. Ne nasizz. Vegyél helyette fehérje palacsinta port, azt készítsd el, ha édességet kívánsz; egyél almát. Úgy is kevesebb kalóriát viszel be, ha nem degeszre eszed magad, hanem csak kellemesen jól lakottra. Nekem ezekkel sikerült leadni 20 kilót.
2021. dec. 21. 09:03
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Hát a vajas majonézes szalámis kenyér kóla kombó nem a legjobb választás…Én teljes kiôrlésű korpás kenyeret javasolnék vagy inkább valódi rozskenyeret (habár sokan nem szeretik az ízét,de meg lehet szokni).Vékonyan tegyel rá vajat meg inkàbb csirke-vagy pulykasonkàt,esetleg egy fél szelet light sajtot.Egészség szempontjából szerintem a valódi kávé jobb választás lenne,de nem ezen fog múlni a diétád.Ebédre a hal is jó meg a zöldség,de ha ennél mellé egy kis főtt krumplit,nem törne rád a falásroham.Egy ilyen reggeli meg ebéd mellett nyugodtan vacsoràzhatsz,sőt,kell is,és ebéd-vacsi között is ehetsz valamit uzsonnára (pl.kis marék olajos magvat,vagy almàt stb).
2021. dec. 21. 09:40
 6/17 anonim ***** válasza:
49%

Na, a 4-es sem tudja, hogy milyen rendezvényen van...

A hal rossz, a tortilla, palacsinta por és rizs jó... Istenem, és ilyenek tanácsát is megfogadják, szerencsétlen kérdezők...

Nem tudom hogy kéne. Persze azt tudom mit kéne ennem és mit nem.

Nincs miről beszélni, szimplán gyenge vagy és nem szereted annyira a zöldségeket, hogy az adja ki az étkezéseid nagy részét.

Írhatunk mi 100 féle kaját, ha gyenge vagy betartani.

2021. dec. 21. 21:12
 7/17 anonim ***** válasza:

Annyira nem lehet rossz, ha 7 hónap alatt lefogytam 20 kilót és azóta is tartom. Úgy mondod, hogy rossz a rizs meg a fehérjés palacsintapor, mintha testépítők/ fitnesszel foglalkozók nem azt ennék.

Utánanéztél legalább a tortilla makróinak? Megtöltöd zöldséggel és husival, abszolút nem szar kaja.

Szerintem te vagy eltévedve.

2021. dec. 21. 21:30
 8/17 anonim ***** válasza:
55%

Ő nem testépítő, te korlátolt, megvan a rizsnek a helye, de nem a kérdezőnél... Meg minek neki plusz fehérje, ha eszik húsokat?

Istenem...

2021. dec. 21. 21:32
 9/17 anonim ***** válasza:

Mert csak is testépítők ehetnek köretként rizst?

Miért zárja ki a húsevés azt, hogy megigyon egy fehérje shake-t vagy egy palacsintát, ha édességet kíván? Bármi féle nassolnivalóhoz képest sokkal jobb makrói vannak diéta szempontjából és finomak is.

Te csak játszod az eszed úgy, hogy halvány lila gőzöd sincs. Én bár leírtam a tapasztalataimat, hátha hasznára lesz a kérdezőnek.

2021. dec. 21. 21:38
 10/17 anonim ***** válasza:
25%

Én közel 80 kilót fogytam és aki fogyni akar, nem eszik rizst és tésztát. Pont!

Én ezt zöldséggel és sovány hússal értem el, amiből EMBERI menyiségeket lehet enni, valóban ehet rizst, pár dekát, aztán mehet majdnem üres hassal aludni, mert színig van felesleges és lecserélhető szénhidráttal, amik pár falat után kib_sszák a kalórialimitet. Brávó, Sherlock! F_sza tanács!

2021. dec. 21. 21:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!